3 de novembre del 2012

Emendo in mercatu (aut non...)

A partir de les activitats d'iniciació a la llengua llatina proposades als tripulants de 4t, la Rut, la Sofia i la Berta ens presenten aquesta història gràfica. Amb el text de la conversa subtitulat, el seu exemplum ens pot anar molt bé per repassar les baceroles del llatí que anem aprenent dia a dia a classe (et ex aula quoque). Feliciter, discipulae!ECCE EARUM COLLOQVIVM!




39 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Felicitats, noies! Heu fet una molt bona feina i aquesta és la recompensa. "Perseveranter omnia consequitur!".

Andrea López ha dit...

Felicitats a les tres! El que més m'ha agradat són les imatges perquè encaixen perfectament amb la conversa. A més, hi ha algunes que són molt divertides.
Segur que us ho heu passat bé fent les fotos (com acostuma a passar amb aquest tipus de treballs).
FA

Laia Ruiz ha dit...

Últimament tenim molts treballs visuals pel vaixell! Felicitats a les tres pel resultat, que segur que els hi ha costat una bona estona pensar els textos i traduir-nos-els al llatí, però suposo que els hi haurà compensat fer les fotos totes juntes i pasar-ho bé juntes, que com diu l'Andrea, es l’essència d’aquesta mena de treballs.

Alex Molera ha dit...

Salvete!
Moltes felictats noies per el vostre exel·lent treball!

Valete!

Marc Palau ha dit...

Salvete!
Una altre entrada amb un treball visual com en aquest cas el de les fotos tot representant aquesta escena tant quotidiana del nostre dia a dia. Felicitar a les 3 alumnes que han realitzat aquest treball i a seguir-ne fent més. Entre tots i amb aquestes entrades fem que el vaixell creixi dia a dia.

Valete!

Charlene ha dit...

Salvete!
Moltes felicitats per l'entrada! La veritat és que és un treball ben treballat, amb les fotos i el text en llatí amb els subtítols.. Bé tot. Com molts han dit, ultimament hi ha molts treballs visuals al vaixell i això és una manera de poder aprendre més sobre els clàssics o en aquest cas, amb el llatí, el qual l'han fet servir com a llatí cotidià.
És veritat que el llatí si que podria ser una llengua coloquial que es podria fer servir .

Vale!

MarionaFerrer ha dit...

M'ha agradat aquest muntatge amb fotografies ja que demostra totalment que podríem utilitzar el llatí en moments de la nostra vida quotidiana, com aquest! La compra (o no) en una fruiteria!
Trobo que les meves companyes han fet un treball original i divertit. A més les fotografies expressen totalment el diàleg que hi ha escrit.
Felicitats a les tres!

Sofia ha dit...

Salvete! Moltes gràcies a tots! És tot un honor aparèixer en primera plana d'aquesta web, i esperem, tant jo com la Rut i la Berta, poder robar-li al vaixell tantes entrades com sigui possible. Ens hi posarem a fons per aconseguir-ho! Valete!

paubusquets ha dit...

Salvete!
Primer de tot felicitar aquestes tres noies pel treball elaborat. Aquest diàleg es molt representatiu ja que es veuen escenes que poden passar-nos a la vida quotidiana. La idea del treball es molt original i pel que es veu s’ho han passat molt be.
Vale!

Berta J. Tarragó ha dit...

Tan jo, i crec que les meves companyes també, hem gaudit d'aquest treball molt.
Vam voler fer una situació quotidiana, una situació que tots em viscut alguna vegada, per exemple comprar en una fruiteria.
El diàleg no ens va ser gaire difícil, gràcies a la correcció del Jordi i alguns detalls que calien retocar i d’aquesta manera ens en vam sortir prou bé.
Així que jo, i espero que les meves dues companyes també, estic molt contenta del resultat.
Gràcies!

Jordi Barberà ha dit...

Salvete!

Després d'haver vist aquesta presentació de fotos amb subtítols, m’he quedat sorprès, ja que, he vist altres treballs del colloquium i la majoria eren vídeos o conjunts fotogràfics, però, aquest, en especial, crec que està molt ben fet, i sobretot, a diferència d'alguns, sembla que sigui fet per aprendre llatí! La veritat és que m’ha agradat molt i us felicito a les tres per aquesta excel·lent feina. Es nota que us agrada fer llatí i que disfruteu fent aquest tipus de treballs.
A classe ens van dir que gent de diferents llocs d'Espanya, ho havien comentat i alguns ho farien servir per ensenyar llatí a la classe. No m’estranya, ja que per tot el que he dit crec que es mereixen tots els compliments que els hi facin!

Valete

Nil! ha dit...

Salvete!

Aquesta presentació m'ha agradat molt, ja que trobo que està fet amb moltes ganes d'aprendre a utilitzar el llatí en la nostra vida quotidiana, i les imatges representades es coordinen perfectament amb el text, la qual cosa li dóna al treball un resultat brillant.

Valete!

daniela georgieva ha dit...

Es molt agradable veure treballs com aquest pel vaixell, sobre tot perque son molt visuals, divertits i no gaire complicat d'entendre (ja que les imatges en una bona part ho expressen molt bé i está afegida la traducció). Segur que s'ho van passar molt bé fent el treball, com tots els alumnes de 4t que hem fet el treball.
Felicitats!

Ruben Ribas Haro ha dit...

Aquesta entrada és sobre unes companyes de la meva classe i trobo que ho han fet molt bé. Sé el difícil que era aquesta feina ja que jo també l’he fet i trobo que el que han fet de traduir al llatí i posar-nos-ho en els dos idiomes és un treball dur i difícil.
També penso que han encaixat molt bé les imatges amb el que s’estava dient, les expressions facials, els gestos amb les mans... Trobo que això de la fruiteria és una idea original i que els hi ha sortit molt bé.

blai16 ha dit...

Salvete!
Enhorabona per aquest fantàstic diàleg! Es veu que ha estat molt treballat i molt ben preparat. Aquest diàleg ens pot servir per a treballar el vocabulari tant a nosaltres com fins i tot per altres escoles i instituts. Últimament estem utilitzant molt els treballs visuals a classe, i crec que és una molt bona manera d’aprendre, passar-nos-ho bé i alhora, sense adonant-se’n anar coneixent més vocabulari i aprendre coses noves.
Moltes felicitats companyes!
Valete

Unknown ha dit...

Salvete!

Gran vídeo noies! M ‘agradat molt ja que es un treball divertit i útil perquè es una acció que es duu a terme dins d'un mercat i que ens pot servir molt. Es veu que ho heu passat bé les tres juntes. Considero que es un gran treball en grup ,ja que vosaltres mateixes us heu muntat, heu buscat el lloc i tot lo necessari per poder-ho fer. El muntatge de les fotos ha quedat excel•lent perquè es veu les expressions i es pot entendre molt bé lo que passa en cada fotografia.
Felicitats noies.

Unknown ha dit...

Moltes felicitats per el muntatge noies!
El trobo molt original i molt còmic el muntatge. Crec que heu trobat un bon substitut del vídeo amb el que es proposava de fer el treball.
Felicitats un altre cop!

Judy97 ha dit...

Salvete!

Moltes felicitats a les tres!!!

Encara que aquest treball no hagi estat un vídeo, ha sigut fascinant! En cada diàleg què fèieu, la vostra expressió era l'adequada, fascinant!!!!
El treball ha estat molt original, i la història molt divertida.

M'ha agradat molt!!! Moltes felicitats!!!

Unknown ha dit...

Salvete!
Trobo que aquest tipus de treballs alternatius als de classe son els més educatius i els mes divertits de fer.
Ho trobo una manera alternativa d'aprendre algunes frases i expressions llatines.
Enhorabona a les tres noies quer han realitzat aquest treball, està molt aconseguit.
Valete!

laura yuste ha dit...

Salvete!
El treball està molt ben fet, ja que han dedicat hores de classe i fora del cole per poder-ho fer perfecte.
El vídeo es molt agradable i molt divertit, es nota que s'ho han passat molt be les tres juntes!
Poc a poc amb l’ajuda de tots, anem fent un vaixell mes gran dia a dia.
Felicitats noies!

Valete!

mire ha dit...

Salvete!
Moltes felicitats a les tres ,és un treball que esta molt be es nota que heu dedicat temps i ho heu fet amb moltes ganes,el text es senzill ,però las imatges estan molt ben fetes i encaixen molt be amb el text .

Gerard Llobera ha dit...

Salvete!

Moltíssimes felicitats a les tres, heu fet un treball molt ben fet, ja que heu substituït el vídeo per imatges en diapositives, d'una manera força interessant. També sembla que hos ho heu passat molt bé fent-lo pel que es veu.
Bon treball!

Valete!

Carla Bartra ha dit...

Salvete!
Moltes felicitats pel treball noies! Ha estat genial perquè es veu que hi ha hagut un interès, amb bones imatges col•locades al lloc on corresponen, amb un bon diàleg…penso que aquestes activitats així són molt importants per aprendre.
Valete.

Ona Contreras ha dit...

Salvete!

Molt bona feina tripulants de 4rt!!
M'ha agradat molt, i trobo que es una feina molt ben feta i pensada!

Alison ha dit...

Salvete !!
Moltes felicitats per aquest treball visual, la feina està molt ben preparada !!

salvete!

Marta Molgosa ha dit...

Felicitats per la feina feta, la veritat es que com sempre dic, quan els alumnes gaudim amb allò que fem, aprenem molt més ràpid! A seguir així i,presentant dia a dia entrades com aquesta que entre tots fem més gran aquest vaixell!

Salvete!

Unknown ha dit...

Gran representació noies, i gran el treball que heu preparat pel vaixell. Aquestes petites creacions són les que fortifiquen i enriqueixen al vaixell, gratias puellae!!!

Anònim ha dit...

Salvete!



Només dir que felicitats per el treball , es nota que heu dedicat hores i aquestes hores han tingut la seva recompensa, molt bon treball!


carlota ha dit...

Com ha dit la Laia en un comentari, cada vegada hi veiem mes treballs lúdics i sobretot més activitats visuals en el bloc. I a mi sincerament m'agrada molt, sempre he pensat que d'aquesta manera s’aprèn molt més i a més a més sempre va bé aquestes pinzellades de llatí per anar recordant, aprenen o repassant coses. I apart treballs així són els que ens fan cada dia més família a tots. I per últim, i no menys important, felicitats a les tres, molt bona feina, ha seguir així.

Helena Bonals ha dit...

Sona tan bé, el llatí! M'agradaria de saber-ne.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

"Potius sero quam nunquam", més val tard que mai, benvolguda Helena. Endavant!

estela ha dit...

MOltes felicitats a la Rut, la Sofia i la Berta per haver fet aquesta entrada tant bona.
Han sapigut fer una historia mitjançant fotos d'elles mateixas i un dialeg molt ben pensat. Si seguim treballant tots així el vaixell arribarà molt lluny.
Valete!

Cristina C ha dit...

Salvete!

L'enhorabona a aquestes tres alumnes de quart d'ESO per aquesta feina!

Es nota que li heu posat moltes ganes i en conseqüència n'han sorgit uns extraordinaris resultats. El treball és molt original i divertit.

Us ha quedat perfecte, seguiu endavant!

Valete!

Jordi Rojas ha dit...

Salvete,

Sembla que haurem de dir els venedors del mercat que aprenguin llatí, ja que potser se'ls presentarà un romà. Molt bon treball, felicitats a tots!

Valete!

Maria Ros ha dit...

Salvete!

Felicitats a les realitzadores d'aquest fantàstic treball. Aquestes activitats a part de ser educatives són divertides i això fa que tinguis més ganes d'aprendre!

Felicitats a les tres!

Vale!

marina ha dit...

Salve Tripulants!
En primer lloc Felicitar a les noies que ho han us ha quedat excel·lent!
Es veu reflexat en la traducció que hi heu dedicat temps i heu posat ganes enhorabona!

Valete!

Ferran Guijarro ha dit...

Salvete!

En primer lloc vull felicitar aquestes noies de quart, enhorabona! Trobo fantàstic dur a terme activitats creatives per aprendre qualsevol matèria. La meva antiga escola no oferia l'optativa de llatí a quart d'ESO i per això aquest és el meu primer any de clàssiques, així que als de quart d'aquesta escola, aprofiteu bé l'assignatura!

Valete!

Joana Bassó ha dit...

Salvete!!

Moltes felicitats noies, m'ha agradat molt. Treballant així és una altra manera d'aprendre.

vale!

Natàlia ha dit...

Salvete!
És molt visual, creatiu, original de veure i amb sorpresa final. És un treball molt ben fet, és nota que ho han treballat dia a dia. El resultat final, es una magnifica feina. I nomes cal dir: FELICITAS, HEU FET UN MOLT BON TREBALL!