3 d’abril del 2012

A Antonio Mingote, in memòriam

Per veure més gran, cliqueu aquí

Avui ha mort a Madrid Antonio Mingote. Nascut a Sitges el 1919, ha estat un dels dibuixants i humoristes gràfics més valorats i estimats que amb els seus ninots de publicació periòdica ha caricaturitzat i satiritzat la societat espanyola del darrer segle. Elegit acadèmic de la llengua espanyola el 1987, Mingote va retre també el seu particular homenatge al món clàssic il·lustrant obres com El cuento erótico, griego, latino e indio (1994), de l´insigne hel·lenista Francisco Rodríguez Adrados o dibuixant personatges de la mitologia com Dafne i Apol·lo, les Muses, Ícar o episodis com el del Judici de Paris. Esperem que les nou filles de Zeus i de la Memòria l´hagin ja acollit com es mereix. Mestre Mingote, requiescas in pace...


13 comentaris:

Clàudia ha dit...

Hola! :)
La veritat és que no en tenia ni idea de qui era Antonio Mingote, però he estat buscant dibuixos seus i en té de molt bons!
El d'Apol.lo i les Muses (el de sobre el text) m'agrada molt, crec que té una forma molt característica i personal de tractar els seus personatges.

Requiescas in pace

Martí ha dit...

Salvete!

Jo, igual que la Clàudia, no coneixia a Antonio Mingote però avui per la televisió han anunciat la seva mort, només per aquesta raó segur que era una persona coneguda en el món de la il.lustració i l'humor.
Després d'ahver-ne buscat una mica d'informació he trobat que en els últims anys de la seva vida havia guanyat forces premis de gran reconeixement: 2002 "Medalla de Oro de las Bellas Artes", 2005 "Doctor Honoris Causa por la Universidad de Alcalá de Henares", 2007 "Doctor Honoris Causa por la Universidad Rey Juan Carlos", 2009 "Fiambrera de Plata del Ateneo de Córdoba", 2010 "Medalla de Oro de la Comunidad de Madrid".
Realment premis de gran ressò, els quals faràn recordar-lo sempre.

Valete omnes!

Mayte ha dit...

Ha marxat un dels millors , capaç de reflectir sobre el paper la realitat vista des d'un punt de vista humorístic, còmic i senzill. La veritat és que els seus dibuixos són ,artísticament, una preciositat i , humanament encara ho són més.
El seu cos ha mort però els seus dibuixos són in aetérnum. I d'alguna manera segueix entre nosaltres..
(Descansa en pau Antonio Mingote.)

Alison ha dit...

Salvete !

Jo, sabia una mica qui era i què feia i algunes de les seves il·lustracions. Com diu en Martí, ha sigut premiat en molts premis de gran ressò. Però per afegir una mica d'informació, Antonio Mingote també va fer algunes obres. Una que habia llegit fa molt de temps és "Mi primer Quijote".
Deixo un enllaç amb un video on surten algunes caricatures fetes per aquest gran home. Requiescas in pace...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nQfdxkJNa6Y#!

valete!

Enrique P ha dit...

Primer de tot, sento molt mort d'Antonio Mingote, jo si que el coneixia perquè soc un amant del dibuix , a la televisió tothom o ha sentit perquè era una persona coneguda en el món de la il.lustració i l'humor. Uns dels èxits de Antonio Mingote son per exemple : Doctor Honoris Causa por la Universidad de Alcalá de Henares", 2007 "Doctor Honoris Causa por la Universidad Rey Juan Carlos", 2009, i per això es conegut per tota la seva trajectoria es mereix que la gent el recordi, que descansi en pau, i que sempre se'l recordarà. Vale!

Anònim ha dit...

Bon vespre a tothom!

La veritat és que aquestes entrades no són mai agradables de llegir i suposo que tampoc d'escriure.

No coneixia la figura d'Angonio Mingote, però els dies posteriors a la seva mort es van publicat diversos articles i noticies que em van permetre veure algun dels seus dibuixos humorístics.

Cesc

meritxell ha dit...

Hola!!

Com alguns dels meus companys que han comentat anteriorment, tampoc coneixia a Antonio Mingote. Però trobo que te una manera molt peculiar de plasmar la mitologia al paper.
Realment hi ha poques persones que tinguin aquest do, i que tinguin aquest interes per la mitologia.

Vale!!

Ignasi ha dit...

Salvete!

La veritat és que coneixia poc del seu treball, però n'havia vist alguna cosa. Sé que era un dels grans d'aquest mon, il·lustrant des d'un punt de vista còmic, senzill i humorístic... També sé que va ser guardonat a prestigioses entregues de premis. Penso que s'ha marxat un dels grans. Adéu Antonio Mingote!

Valete!

Laia Ruiz ha dit...

Hola,
Jo tampoc coneixia a Antonio Mingote a pesar de pel que veig ha sigut premiat i ha il·lustrat algunes obres, però pel que puc observar té un estil molt propi de il·lustrar les seves idees i actualment no es troben gran quantitat d'artistes que treballin sobre el tema mitologic.

Descansi en pau.

Marc Palau ha dit...

Salvete!
Jo tampoc coneixia la figura d'Antonio Mingote però pel que he pogut sentir i el que he vist a la televisió era un gran geni del dibuix que com molts altres, també va vole endinsar-se en el món grec.
Així doncs lamentar la mort d'aquest gran dibuixant que ens ha deixat unes grans obres i dibuixos.

Valete!

Marta Molgosa ha dit...

Hola!

Jo sincerament no sabia qui era Antonio Mingote, però ara llegint la entrada he buscat dibuixos i informació sobre ell. Els dibuixos la veritat és que son fantàstics i per el que he llegit era molt reconegut, una llàstima que no sabés res d’ell fins a dia d’avui, i malauradament per la seva mort.

Valete.

Anònim ha dit...

Sento lo mort de d'Antonio Mingote.
Com els meus companys no el coneixia gaire.
E buscat una mica d’informació sobre ell:
Va ser un dibuixant humorístic, escriptor i periodista.
Va ser un home que va rebre molts premis.
I com diuen els meus companys feia uns dibuixos molts bonics.


Valete

Charlene ha dit...

Salvete!
Sento aquesta pèrdida de Mingote.. Gràcies a ell el món clàssic en les seves caricatures estava present en els diaris i que ara només podrem contemplar les que ja havia fet i dibuixat i que estan publicades, ja que no podrem veure més caricatures seves. Només estaran en la nostra memòria i esperem que, encara que ningú el podrà substituir, algú faci caricatures com las que feia ell, en el seu homenatge... RIP.

Vale!