11 de març del 2012

Fer de la classe una petita Grècia



Després de les vacances de Nadal, els tutors de 4t de Primària de l´escola, l´Ona i en Carles, em van demanar si des del Vaixell voldríem col·laborar amb alguna activitat en un Projecte de Treball a l´aula sobre la Grècia clàssica que els alumnes dels dos quarts havien triat voluntàriament i per unanimitat. Els nens havien de dir què els agradaria saber sobre el tema i a partir de les seves aportacions nosaltres posaríem fil a l´agulla. El ventall era ampli: déus, mites, l´empremta que van deixar a Catalunya, danses, gastronomia, l´escriptura, ... Vaig pensar en vosaltres, tripulants de 2n, perquè enguany acabeu aquest particular viatge de dos anys i perquè sé que us agrada molt participar en saraus com aquest (la Magna ens espera!). No cal dir que la resposta va ser l´esperada. Us vaig donar carta blanca en la confecció de les activitats i el resultat van ser tres tallers plens de màgia, d´esforç, d´alegria i de companyerisme (vull ressaltar aquest últim aspecte) amb què vau saber difondre, un cop més, la cultura clàssica, una manera ben gratificant de plantar la llavor de la curiositat en els més joves. De tot plegat n´han sortit un munt de fotografies i dos vídeos que parlen per si sols. Felicitats per la feina feta. Hi guanyem tots però, sobretot, l´educació. 


Taller de cultura grega – CUINA i ESCRIPTURA from Escola Vedruna Gràcia on Vimeo.


Taller de cultura grega – MITES from Escola Vedruna Gràcia on Vimeo.


24 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Nens i nenes, tutors de 4t de Primària... no sabeu què feliços vam ser compartint aquests dos dies de tallers grecs amb vosaltres! En nom dels tripulants del Vaixell d´Odisseu us dono les gràcies per la vostra alegria i la vostra participació. Estic convençut que aquest és un camí necessari per enfortir lligams entre grans i petits, de fer escola de veritat. Esperem que no sigui flor d´un dia i que entre tots fem possible experiències com la d´aquests tallers grecs en qualsevol àmbit i matèria. Van ser, de tot cor, dos dies inoblidables (les imatges i els vídeos en donen fe) Ευχαριστώ πολύ!

Anònim ha dit...

Bones companys!

És veritat! va ser una experiència increible. Gràcies Jordi per publicar els dos videos! A veure si aquesta experiència pot servir d'exemple per altres anys i es converteix en un costum.

Fins dilluns!
Cesc

Clàudia ha dit...

Jo igual que el cesc, crec que ha sigut una experiència increible. Hauríem de treballar més sovint els uns amb els altres, i ser més propers als companys (encara que més petits) de l'escola. Va ser maquissim poder treballar amb els nens i ensenyar-los el que estudiem.
Personalment m'emporto un record maquissim d'aquesta activitat i animo als alumnes de 1r a fer-ho l'any que ve, val molt la pena.

Cesc gràcies pel video, m'agrada molt :)

Tercervg ha dit...

Hola tripulants del vaixell!
Des de les aules de 4t de Primària us volem agrair haver compartit amb nosaltres la vostra passió per la cultura grega. Els nens i nenes han après moltíssim i en bona part gràcies a vosaltres.
Intentarem seguir fomentant la relació entre els diferents cursos de l’escola alhora que us desitgem molta sort en el viatge que iniciareu d’aquí pocs mesos.
Una abraçada!
Ona i Carles

saramarcos ha dit...

Bona tarda!!!

Tens tota la Raó del món es una experiència increïble.
Cesc felicitats pel teu gran vídeo que es fet,quan dic vídeo em refereixo a l'esforç,les ganes i la passió que hi poses, en tots el vídeos que fas, enserio,felicitats.
També vui felicitar a tots els que han participar en aquest projecte que espero i desitjo que es pugui fer altres anys.
Perque amb l'esforç de molta gent poden sortir grans coses com aquesta.
FELICITATS!!!!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gràcies, Ona i Carles. L´agraïment és mutu i nosaltres hem estat encantats de poder transmetre´ls allò que treballem a l´aula. Esperem repetir-ho!

Marc Palau ha dit...

Salvete!
Avui el Jordi ens ha estat comentant aquesta activitat que van preparar els alumnes de 2n pels nens i nenes de 4t de primària i pel que hem pogut veure en els videos i fotos i el que ens ha explicat el mateix Jordi, els nens ho van passar d'allò més bé. És molt interessant veure com sense conèixer una cultura ni una llengua com la grega, s'hi enganxan tant ràpid i hi posen tant d'intreres i sense oblidar que són nens de 4t de primària. Una feina impressionant dels companys de 2n!
Moltes felicitats i "ojala" nosaltres l'any que ve poguem gaudir d'aquesta experiència.

Valete!

Enrique P ha dit...

Salvete, felicitats als meus companys de segon per el que han fet, en primer lloc felicitar al cesc per el seu video, cada vegada que fa un video ho fa millor, i es increible la mà que té amb aquest tema. Per altre banad es increible el esforç, l'il·lusió que fan els nens de 4rt de primària per aprendre el seu nom en grec o simplement per entendre la representació del mites, perquè d'aquesta manera d'aqui un temps s'enrecordin dels mites, que són una manera diferent de viure el teu recorregut de la teva vida.
Un altre vegada enhorabona vale!

Paula ha dit...

Estic completament d'acord amb els meus companys, va ser una experiència increible i que crec que s'hauria de repetir sempre que fos possible. Vaig gaudir enormement duent a terme aquestes activitats.
Felicitats Cesc pels vídeos!!

Guillem Fargas ha dit...

Primer de tot jo crec que hauríem d'agrair als alumnes de quart el fet d'haver triat aquest tema i després als seus tutors per haver pensat en nosaltres i haver-nos deixat gaudir d'una experiència tan formidable.

Jo m'ho vaig passar enormement bé tan preparant els tallers com fent-los (bé, sobretot el segon). I la veritat és que aquest tipus d'experiències són molt beneficioses ja que tu ensenyes, però alhora aprens molt i això em sembla increïble.
Acabar dient que va ser una experiència inoblidable, molt enriquidora i preciosa. També cal dir que els nens es van portar fenomenalment bé.

Vale!

Laura Guillén ha dit...

La veritat és que va ser una experiència inolbidable! Va ser genial poder estar amb els nens i nenes i devertir-se amb ells! Però el que més em va agradar va ser la manera en que et miren quan els expliques alguna cosa i l'entusiasme que tenen per tot. Això fa que tota la feina que comporta valgui la pena. Així que gràcies a tots els alumnes de 4t de primària per poder fer possible aquesta activitat ja que sense ells, res d'això no tindria sentit!

PD: He vist el video de carnestoltes i sincerament, esteu fets un actorassos!! I el Cesc un artista amb tots els seus muntatges!

Charlene ha dit...

Salve! Voldria felicitar a tots els que han participat en aquesta feina i que tal com diu el text, guanyem tots però més l'educació. Jo crec que aquesta és una idea esplèndida per començar a apropar el món clàssic i els referents als nens petits, ja que molts altres no han pogut ni poden gaudir d'aquesta experiència des d'aquestes edats o que simplement, no han pogut gaudir de l'experiència del món clàssic en tota la vida, ja que sí, el món clàssic ens ajuda a descobrir coses noves que mai sabiem sobre el nostre present.
Voldria dir que si l'any que ve es pogués fer de nou aquest projecte, estaria encantada de poder gaudir-lo com ho han fet els alumnes de segon de batxillerat.
Valete!

Anònim ha dit...

Moltes felicitats per el treball que heu fet!
M’agradat molt veure el video i l'obra que van representar es veu que ho fan amb molta il•lusió i tenen interès.

Heu fet un gran treball!(:

Jordi Rojas ha dit...

Salvete,

Felicitats! Crec que és adequat començar així per recordar als alumnes de segon de batxillerat que la feina que han fet ha donat els seus fruits. Han fet una fantàstica feina tant com a professors i com a actors. Quin gran repartiment! Les heu representats magníficament bé i crec que alguns teniu algun futur com actors. Bona feina!

Valete!

Ignasi ha dit...

Salvete!

Vam poguer veure aquesta activitat que vau dur a terme els alumnes de 2n a classe i em va semblar una cosa molt interessant i enriquidora, tant per nens com pels alumnes que hi van participar. Crec que és una gran experiència que val la pena tenir.

Valete!

Marc Navarro ha dit...

Salvete!

Primer de tot comentar que els companys de segon han fet una molt bona feina, i en segon lloc dir també que trobo molt interessant que els nens i nenes petits puguin ser educats segons els clàssics grecs, ja que aleshores estaríem reproduint l'ensenyament propi de Grécia, i apart d'aixó sembla que als nens se'ls veia molt contents, riallers i fins i tot sembla que els hi interessava. Bona feina!!!

Valete!

meritxell ha dit...

Hola!!

Moltes felicitats a tots els alumnes de segon que han participat en aquest projecte!!
Personalment crec que treballar temes com els que heu fet, la mitologia i la cuina grega, es una bona manera de que els nens aprenguin quines són les seves arrels. També crec que és un bon mètode de motivar als infants.
Espero que nosaltres també poguem gaudir d'aquesta experiència

Vale!!

Aina ha dit...

Salve!
Primer de tot felicitar als tripulants de 2n! Per que per als alumnes de 4t de primaria segur que va ser una experiència que no oblidaran mai. El taller de cuina, el taller d’escriptura i la obra de teatre són molt bones idees i segur que els alumnes se’n recordaran sempre.
Vale!

Laura Miguel Paul ha dit...

Salvete:)
He vist els 2 vídeos, són impressionants! Cal felicitar als alumnes de 2n per la magnifica feina feta, és més, es veuen a tots els nens i nenes de 4t molt entusiasmats amb l'idea i amb immenses ganes d’aprendre i trobo que adquirir coneixements de forma lúdica és la millor manera per a la comprensió de diversos objectius.
Espero que aquesta proposta segueixi en peu quan jo cursi 2n de batxillerat i la puguem realitzar, m'agradaria molt, m’enriquiria com a persona i intentaria treure molt profit.
Bona setmana santa companys.
Valete:D

Martí ha dit...

Salvete!

Una experiència inoblidable! Poques vegades tindrem el plaer de compartir els nostres coneixements amb companys de la mateixa escola de menor edat (sentint-nos professors). Va ser molt gratificant i productiu per a tothom, crec que tots els meus companys van disfrutar al màxim i vàrem gaudir-ne molt. Penso que sovint s’haurien d’organitzar coses així, ja que els alumnes també els hi va fer molta il•lusió i van estar molt atents a tot el que els hi dèiem.
Donar les gràcies els professors de 4rt de Primària, l’Ona i en Carles, per brindar-nos aquesta oportunitat i també en Jordi per creure que era una bona activitat per fer i havíem de perdre algunes hores de classe per poder-ho elaborar. Gràcies a tots!

Valete!

Martí ha dit...

PD: Cesc una feina increïble, com sempre!

Helena ha dit...

A principis de l’any 2012 ens van oferir als alumnes de grec i llatí de 2n de Batxillerat realitzar uns tallers lúdics per als nens de 4t primària, com bé s’ha dit a l’entrada.

Al principi, he d’admetre que personalment no em feia gaire gràcia, però només en veure la il•lusió que li vam posar tots perquè això sortís endavant em vaig animar.

Tinc uns molt bons companys d’aula, l’ambient que s’hi respira es bo i crec que fer aquest tipus d’activitats amb ells i a més a més amb els nens de primària és sens dubte una de les millors experiències que he viscut dins l’Escola Vedruna Gràcia.

Thomas Walzl ha dit...

Simplement, impressionant, sort que tenim gent que li agrada tant participar i voluntàriament fer les coses divinament, moltes gràcies!
Valete!

Roger Amat ha dit...

Salvete!
És molt interessant veure com nens de primària, en aquest cas 4t de primària, aprenen sobre aquest interessant món clàssic. M'hagués agradat que a mi m'haguessin fet una d'aquests tallers.
Si seguim així arribarem molt lluny, felicitats els alumnes que van fer els tallers.
Valete!