7 de febrer del 2012

Un mite, una lliçó de vida


Ahir ens va visitar l´Esther, exalumna de l´any passat que enguany cursa primer d´Educació Primària a la Universitat Autònoma. Ha tornat a ser un motiu de felicitat obrir les portes de la classe a algú que fins fa quatre dies s´asseia en una de les cadires que ara ocupeu vosaltres i que segueix col·laborant amb el Vaixell com una tripulant més. L´Esther us ha vingut a parlar del seu Treball de Recerca que amb el títol Influència de la mitologia en l´educació va presentar fa tot just un any i al qual vam dedicar una entrada al nostre bloc. Recordeu que fa un temps us en vaig parlar i us vaig prometre que quan arribés el moment de remenar, triar i decidir el vostre projecte de recerca la convidaria per parlar-ne. Doncs ja ho heu vist, pur entusiasme, satisfacció per la feina ben feta, uns consells d´or que jo no desaria al calaix de l´oblit i l´experiència de comprovar en primera persona que quan la il·lusió i l´esforç es trenen i governen la nostra vida tot pren sentit. A més, ella mateixa us ho va dir: conjuminar els mites que tant li agraden pels valors i principis morals que transmeten i la seva funció educativa va ser la clau, l´ingredient màgic que cercava per posar fil a l´agulla. I veient la reacció i la participació dels nens i nenes de 3r de primària a les fotografies i el vídeo que ens va presentar podem assegurar que l´experiència va pagar la pena. Plurimas gratias, Esther, per haver-nos regalat aquesta vivència.




28 comentaris:

Esther Soria ha dit...

Moltissimes gràcies Jordi!! a tu i a tots els alumnes de primer de batxillerat!

Per mi va ser tot un honor poder tornar a l'aula que tan bons records i tan bons moment em porta.
Espero que hageu gaudit de la meva experiència i que de veritat us ajudi a poder fer i gaudir del vostre treball de recerca.

Aprofiteu al màxim l'experiència i els dos anys (o gairebé només un) que us queden perquè valen molt la pena!

Esther.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gràcies a tu, Esther, per la teva generositat i el teu exemple, que és, em sembla a mi, el millor que podem transmetre a les noves promocions d´alumnes. Ha estat un plaer, com sempre. Una gran abraçada.

meritxell ha dit...

Hola!!

Primer de tot donar les gràcies a l' Esther per haver vingut, i haver-nos dedicat una hora del seu temps, que deu ser molt valiós.

També et vull felicitar Esther per aquet gran treball!. Trobo que pocs treballs es poden igualar, ja sigui per la tematica escollida o per la realització, però trobo que està molt ben pensat i sobretot molt ben plantejat.

Vale!!

Enrique P ha dit...

Salvete, primer de tot felicitar a la Esther per haver estat amb nosaltres una hora del seu temps, i exposar-nos el seu treball amb tota humilitat, però un treball sincerament increible. Es difícil fer un treball de coses tan diferents com ara la mitologia grega i els nens,però ella ha trobat un relació, que a dia d'avui poca gent poc fer-ho d'aquesta manera relacionant amb el gran món de les clàssiques, que mai ens deixarà de sorprendre a mi personalment es una gran alegria i satisfacció com membre d'aquest projecte.
VALE!

Marta Molgosa ha dit...

Hola!

Principalment felicitar a l’Esther per el treball, em va agradar moltíssim, em va semblar molt interessant tot el treball, i a més vaig poder preguntar-li coses sobre l’educació primària que és mes o menys el que m’agradaria fer a mi, dic més o menys perquè a mi m’agradaria centrar-me en educació especial com alguns dels meus companys ja saben.

També agrair-li el fet d’haver vingut a presentar el treball, i dedicar-nos part del seu temps.

Moltes Gràcies!

Valete.

Alison ha dit...

Hola !

Plurimas gratias Esther per haver vingut i explicar-nos aquest interesant treball. A part de que era una bona idea i que vas eforçar-te per fer-ho, crec que la il·lusió (el fet de que t'agradi el que estàst treballant) és una cosa molt important alhora de fer el Treball de Recerca perquè gaudeixes.
Aquest treball, certament m'ha agradat perquè s'entén molt bé i sap els objectius que tenia.
També m'ha agradat aquesta visita perquè ens has explicat com és un Treball de Recerca i els requisits que hi ha per poder fer un bon treball.

Gràcies Esther :)

Salve !

Charlene ha dit...

Salvete!
Voldria agrair a l'Esther per haver-nos exposat el seu treball de recerca quan ja havia passat quasi un any que ja l'havia exposat. Pel que hem escoltat i llegit, veig que va ser un treball molt ben realitzat i que un altre cop, s'ha pensat bé el tema, en aquest cas s'han ajuntat dos temes que li agradaven, la mitologia i l'educació. Gràcies, també Esther, per haver-nos aconsellat sobre el treball de recerca ja que segurament els teus consells ens ajudaran en el nostre futur treball de recerca.

Vale!

Anònim ha dit...

No vaig poder estar , però sincerament m’agradaria haver estat a la presentació de l'Esther, m'han comentat que ha estat molt bé.
El tema el trobo molt interesant i encara que no estigues jo també et dono les gracies però haver vingut a fer-nos la presentació.


Valete!

Ignasi ha dit...

Salvete!

Moltes gràcies Esther per haver vingut a fer-nos aquesta presentació i haver-nos donat consells sobre el treball de recerca.
Ademés trobo molt important el fet de que el treball de recerca de l'Esther, a més de ser un treball sobre la mitologia, molt vinculada al mon dels clàssics, penso que és important el fet de fer el treball de recerca d'algo que t'interessi i t'agradi, algo que vulguis fer més endevant, algo al que et vulguis dedicar...
Moltes gràcies per haver vingut a ensenyar-nos el teu treball!

Valete!

Mayte ha dit...

Cal dir que ha estat una experiència molt enriquidora. No només pel fet d'haver pogut gaudir d'una fantàstica i molt amena exposició (que també), sino pel fet d'haver creat, L'Esther , un ambient molt agradable i càlid. I haver-nos demostrat l'amor que se li pot agafar a un Treball de Recerca si aquest s'escull amb el cor i es treballa amb passió i alegria.

Marc Palau ha dit...

Salvete!

Moltes gracies a l'Esther per haver vingut a exposarn-hos el seu treball de recerca que no deu ser gaire fàcil presentar-lo davant d'una classe... Per mi el treball que ella va fer va ser molt interessant, veure com els nens tant petits poden relacionar aquests mites que nosaltres treallem amb lliçons de la vida quotidiana, treure la "moraleja" d'aquests mites... i tot això amb nens de 4t de primaria, ho trobo molt interessant.
Moltes felicitats Esther!

Valete!

estela ha dit...

Salvete!

Esther, moltes gràcias per haber vingut i habernos presentat el teu treball. Ami em va agradar molt ja que m'interesa molt la mitologia i també vull ser professora de primaria, i et felicito per lo bé que et va quedar el treball i lo bé que el vas presentar.

Valete.

laura Calvo ha dit...

Salvetee!!

Primer de tot vull felicitar-te Esther, has fet un treball molt ben realitzat i elaborat.
Per una banda el que més em va agradar va ser en el moment que ens vas dir el mes important per fer aquest treball es agafar el tema que mes t'agrada i que mes pots duu a terme, i per l'altra banda em va agradar la manera com ens ho vas explicar perquè vas transmetre alegria i sobretot ganes de fer el treball el més correcte possible.
Valete!!

Anònim ha dit...

Ara que tot just estem començant a treballar el treball de recerca, és molt bó per nosaltres veure altres presentacions de TR que han fet antics companys. Així doncs, agraeixo a tots els que han passat a presentar, una altre vegada, el seu treball, ja que ens ajuda a fer-nos una idea de com ens hem d'organitzar. Fins ara tots els treballs eren interessants i l'entusiasme dels seus autors ha estat molt present.
Gràcies Esther!
FA

Aina ha dit...

Salve!
Moltes Felicitats pel treball i gràcies Esther per haver vingut i haver-nos explicat la teva experiència. Veure que hi ha gent que s'ho ha passat tant bé fent el treball de recerca i li ha agradat tant fer-lo dona esperances als que encara no l'hem començat i estem bastant perduts.
Vale!!

Yolanda ha dit...

Salvete!!
Voldria donar les gràcies a l'Esther per mostrar-nos un treball extraordinari sobre la influència dels mites en l'educació dels nens.

El dia de la presentació es notava la seva passió sobre el tema i l'esforç que havia dut a terme per fer el treball, això és el que em va agradar més. Per últim, voldria donar les gràcies per haver vingut i mostrar-nos que els mites no només són historietes sense cap valor sinó que ens són molt útils per aplicar-los a la vida.

Cristina C ha dit...

Salvete!

Primer de tot felicitar a l'Esther per el seu treball de recerca.
Penso que la mitologia ens transmet molts valors que ens són molt útils per a la nostra vida quotidiana, perquè ens fan ser més persones a partir de l'interpretació de les diverses històries que aprenem.

Valete!

carlota ha dit...

Moltes gracies a tu Esther per dedicar-nos un temps per ensenyar-nos el teu magnífic treball de recerca. Ens has ensenyat com gaudir del treball elegint un tema que t’apassioni i t'agradi fer-lo. Hem va semblar molt interesant la idea que ens va explicar el Jordi, que a partir d'ara s’inclourà a las aules de primària, una hora de classe dedicada als mites i en general a la cultura clàssica.
En serio gracies Esther per aquesta classe.

Joana Bassó ha dit...

Salvate!!

Jo no vaig assistir en aquesta classe, però pel què he llegit i per les fotos que he vist segur que m'hagués agradat molt. Segur que va ser molt interessant.

La mitologia crec que et fa relacionar coses amb la vida quotidiana, aprendre coses noves sempre són benvingudes per a tothom.

Valete!!

Clara Pérez ha dit...

Salvete!!
Penso que el tema del teu treball de recerca esta molt bé, perquè hi estic d'acord, això d'ensenyar valors als nens a través de mites esta super bé perquè apart de que és molt interessant i s'ho passen bé aprenent coses que de veritat son útils per a la vida. Moltes felicitats!

gerard ha dit...

Salvete!

Primer de tot vull felicitar-te Esther, has fet un treball molt ben fet.
M'ha agradat molt el tema que has tractat amb els companys de batxillerat has fet un bon treball.

valete!

Ricard Oliveras ha dit...

Salvete!
Ho trobo molt bonic que una persona que ja hagi deixat enrere l'escola continui implicada tant en l'escola com en el vaixell i a més fa aquest projecte tant interessant sobre etimologia. Felicitats!

Anònim ha dit...

Bona tarda companys!

Aquesta entrada m'ha fest especial gràcia per què ara els de 2n de batxillerat treballarem sobre aquest trball de recerca de l'Esther per preparar una activitat als alumenes de 4rt de primària.

Fins aviat!

Yasmin ha dit...

Hola a tots!!

Com bé diu el Cesc a mi també m'ha fet especial gràcia pel fet que ara ho treballarem per exposar-ho als alumnes de 4t.

A mi em va semblar un treball molt interessant Esther, amb un objectiu molt ben enfocat i amb una realització molt acurada. Em van semblar molt curioses les fitxes adaptades pels nens! Crec que una cosa molt maca és l'empremta que deixen els alumnes a l'escola(sempre i quan sigui positiva), i que a més a més, després vulguin formar persones, educar i posin il·lusions, esforç i dedicació a la seva tasca és d'admirar. Moltes felicitats Esther i sort amb el grau!!

Valete!

Laura Miguel Paul ha dit...

Salvete tripulants:)
Trobo de molta fidelitat, que un cop s'hagi deixat l'escola es continui tenint una relació tant forta amb el llenguatge clàssic, amb el vaixell i sobretot amb l'escola en general:)

Valete:)

Carla Bartra ha dit...

Salvete!
Trobo genial que una ex alumna hagi vingut a l'escola a presentar el seu treball de recerca, perquè així els alumnes de 1er de batxillerat poden agafar idees pel seu treball de recerca, i penso que també és una bona manera d’aprendre coses noves. Jo crec que això està molt bé.
Valete.

Maria Rios Rius ha dit...

Salvete,
és un tema molt bon triat aquest per un treball de recerca ja que penso, que cada cop ens anem donan compte de que encara que el llatí diguin que és una llengüa morta, segueix viva en les nostres llegües d'avui en dia, al igual que ho trobem en el llenguatge, els mites, són petites hsitòries que ens ensenyen valors i ens fan apendre coses, és a dir, penso que tene un valor educatiu molt important.
Valete :)

Paula ha dit...

Que bé que l'Esther hagi vingut! De fet m'hauria fet molta il·lusió poder-la sentir jo també. No només perquè els de segon els representarem mites als nens de quart, sinó perquè em sembla molt interessant el treball de recerca que va dur a terme durant el batxillerat.
Només em queda dir,que espero que tinguis molta sort a la universitat Esther!