4 de febrer del 2012

CORPVS HVMANVM

Amb els discipuli discipulaeque de 4t hem estat treballant aquests dies l´etimologia del cos humà en grec i en llatí. Vaig demanar-los que traduïssin els seus nous coneixements en una presentació d´imatges i ecce el resultat! Podeu veure els diferents treballs clicant els seus noms. Aquest n´és un exemple...

45 comentaris:

Martí ha dit...

Ei companys de quart!
Felicitats per endinsar-vos en el món de la etimologia. Gràcies a ella podem entendre molt més el significat de moltes coses. Recordo quan nosaltres vàrem fer aquest treball, amb la fotocopia del romà, en que a cadascuna de les fletxes que hi surtien de les parts del cos havíem de posar-hi el nom en grec o llatí, sinó recordo malament.

A seguir endavant companys!

Alex Molera ha dit...

Salvete!!

Sí Martí així és, la veritat és que, amb aquest treball, he aprés moltes coses, etimologia, i el significat i el coneixement de noves paraules.
Moltes gràcies Jordi per triar el nostre treball! La veritat és que el vam treballar amb molt entusiasme!

Valete!

Yasmin ha dit...

Hola a tots!!

Moltes felicitats companys, molt bona presentació, seguiu aprenent de l'etimologia que és una bona eina per conèixer els significats de paraules.
Jo no vaig tenir la sort de fer llatí a 4t però recordo que em va agradar molt descobrir aquest món i, ara per ara, és quan es veuen els fruits!

Valete!!

Paula ha dit...

Moltes felicitats nois!! Os a quedat molt bé!!
Com molt bé a dit el Martí nosaltres també ho vam treballar amb el dibuix d'un jove soldat i la veritat és que les parts que vam aprendre aleshores ara ens són molt útils per l'etimologia que treballem a classe.

Ariadna Perez ha dit...

Hola nois!
Ha quedat molt maco! llastima que hi hagin hagut problemes tècnics i no surti la part que vaig fer.
Salvete!!!

Maria Rios Rius ha dit...

Salve
Sincerament està molt ben treballat aquest treball que han presentat la Salina, l'Àlex i la Joana, felicitats pel treball tripulants! I també felicitats per tots els altres que han fet la seva aportació. Amb aquestes classes d'etimologia sobre el cos humà hem après el sentit de les paraules i que tot prové de un "perquè" i de una raó. Ànims a continuar treballant com fins ara amicis, Valete :)

Salina Jaime ha dit...

Bonees!!
m'ha agradat moltíssim fer aquest treball, m'ho he passat genial, i he aprés un munt de coses, aquest és un dels molts treballs genials que hem fet i farem, m'ha encantat enserio!

valete!

Jordi Rojas ha dit...

Salvete,

Trobo fantàstic el treball d'etimologia que heu fet. Aquestes coses ens permeten saber la quantitat de paraules que venen de les llengues clàssiques i que nosaltres fem servir dia a dia. I vosaltres només heu fet del cos humà, així que ja es pot imaginar que la resta que falta no és precisament petita. Us felicito!!

Valete!

Joana Bassó ha dit...

Salvate!!

Sisi, teniu raó tots, haver pogut realitzar aquest treball ha sigut endinsarte en el món de la etimologia. He descobert coses que mai m'hagues parat a pensar-hi.
M'ho he passat molt bé i m'ha agredat molt!

Valete!!

meritxell ha dit...

Hola!!

He de dir que m'ha encantat aquest treball, està molt ben fet! Personalment crec que és bo que fem tots (els de 4t, 1r i 2n de batxillerat) treballs d'aquest tipus així podem apendre d'una manera més amena i divertida l'etimologia. Un món fascinant!

Moltissimes felicitats a tots un atre cop!

Vale!!

Ginesta ha dit...

Salvete!

Crec que fer aquest treball ens ha permès aprendre d'una manera més didàctica i d'alguna manera posar a prova els nostres coneixements i també interioritzar-los millor. Felicitar a tots els meus companys de classe per aquestes presentacions. Però sobre tot a la Salina, l'Àlex i la Joana perquè la seva presentació és realment bona! L'enhorabona més sincera!

A més, s'ha de dir que l'etimologia és apassionant, ens podríem passar hores i hores aprenent i jo diria que tindríem les mateixes ganes o potser més d'aprendre'n més i més. Perquè les paraules no s'acaben i fent etimologia te n'adones que no s'ha acabat una paraula que ja en surten moltes més. Desitjo continuar descobrint aquest bonic món amb vosaltres!

Valete!

Marc Palau ha dit...

Salvete!

Molates felicitats als alumnes de 4rt per aquesta entrada. Aquesta activitat també la vam fer nosaltres l'any passat i és molt interessant de fer-la. Veure com s'escriuen i es pronuncien paraules relacionades amb les parts del cos que durant el dia la gent pronuncia tantes vegades, després també poder observar com moltes d'aquestes paraules en llatí s'assemblen tant a les que nosaltres diem en català ja que aquestes dos llengues estàn molt lligades! Molt bona feina!

Valete!

Laia Ruiz ha dit...

Salvete,
Trobo que és un treball molt visual i que es pot entendre molt bé a traves de les imatges, espero que nosaltres també pugem fer el nostre treball d'etimologia així i que el pogem mostrar als nostres companys d'altres cursos.

Valete!

Alison ha dit...

Salvete !

Teniu tota la raó quan diueu que l'etimologia ens ajuda a comprendre i a augmentar el nostre vocabulari i llenguatge.
Aquest treball està molt bé, és molt visual i té una bonica representació. Molt bona feina !
És una bona i divertida manera d'aprendre :)

Salvete !

Mayte ha dit...

Preciosa presentació i magnífic treball!!! Així s'aprén d'una manera visual , que és de fet, la millor manera d'aprendre. Felicitats, us ha sortit un treball digne d'admiració

Valete

Marta Molgosa ha dit...

Hola!

Felicitats alumnes de 4t per aquest gran treball. Jo opinio igual que la Meritxell, aquets treballs són els que veritablement ens fan aprendre d’una manera més divertida, aquet món tan extens que és la etimologia, ara els de 1r tenim un treball pendent també ,a veure que tal...Molt bona feina companys.

Valete!

Marc Navarro ha dit...

Salvete!

Molt bona feina companys de quart, sembla que de veritat us agrada fer aquest tipus de projecte que proposa el Jordi i que d'alguna manera sempre enganxen, espero que seguiu treballant així moltes felicitats per la feina.

Valete!

Ignasi ha dit...

Salvete!

Trobo que el vostre treball està molt ben fet, nosaltres a 4t ja vam fer-ne un, però no es va publicar al blog. Penso que heu fet un molt bon treball, entenedor i treballat. Felicitats!

Valete!

Enrique P ha dit...

Felicitar aquest grup per el treball que han fet sobre l'etimologia, perquè que aquest treball no solament és això, sinó per les generacions properes que venen per darrere, alguns amb ganes d'aprendre altres no tan, però n'estic segur que una vegada entrin no sol en el món de l'etimologia sinó en el món de les clàssiques, no podren sortir perquè és una sensació tan bonica, perquè desprès sortiràs al carrer i veuras que no queda tan lluny el mon romà i el grec
VALE!

Charlene ha dit...

Salvete!
Moltes felicitats per totes aquestes presentacions tan treballades i tan ben fetes! Aquesta és una gran eina per a aprendre i passar-s'ho bé encara que a vegades, el estar a l'ordinador, un vol estar més en les xarxes socials que no fent el treball, però. M'agrada la idea de posar l'etimologia de les paraules en les dues llengües que estem estudiant, el llatí i el grec, així ens podrem enriquir més amb les paraules i també, potser, en algunes paraules que escoltem i llegim en un futur, no caldrà que les busquem en el diccionari per que ja en sabrem la seva etimologia!
Un cop més, moltes felicitats per aquestes presentacions. M'agraden molt els dissenys!

Vale!

carlota ha dit...

Hola!
Quina gran entrada, hus felicito a tots els de 4rt per aquesta feina i per fer-ho amb tant entusiasme. Jordi, m'ha agradat molt això de que no nomes hagis publicat un treball, és a dir, trobo molt bé que ens hagis deixat veure tots els treballs, ja que, cada un d’ells s'ho mereix per tota la feina i ganes que segur que hi hauran posat.
Com diu la Ginesta, el món de l'etimologia és molt apassionant, i a més a més no nomes aprens el significat de les paraules sino que també aprens a saber definir conceptes.
Enhorabona, a seguir treballant i aprenent així.

Anònim ha dit...

Trobo que està molt treballat, en general m'ha agradat tot: tan la presentació com el contingut. Treballs com aquest ens ajuden a aprendre noves paraules i l'origen d'aquestes. Felicitats!
FA

estela ha dit...

Salvete

Moltes felicitats per aquest treball, es nota que està preparat amb temps i que us hi heu esforçat. Amb aquest treball i el la etimologia que estem treballant nosaltres he vist que casi totes les paraules provenen del grec i del llatí i que sabent etimologia podem descriure una paraula sense saber al principi que significa.

Valete!

Cristina C ha dit...

Salvete!

Moltes felicitats als alumnes de 4t per aquesta feina. És un treball molt ben estructurat i molt curiós.
D'aquesta manera podem veure com moltes paraules que utilitzem dia a dia, provenen del món clàssic, com per exemple l'anatomia humana.
Repeteixo, una gran feina!

Valete!

Aina ha dit...

Salve tripulants de 4t!
Felicitats a tots per la feina feta!
L'any passat també vam fer etimologia del cos humà, i aquest any estem tornant a fer etimologia però aquesta vegada no només del cos humà. Personalment penso que l'etimologia ens ajuda a entendre moltes paraules que no enteniem des d'un principi i això ens ajuda molt.
Vale!

marina ha dit...

Salve tripulants!
En primer lloc donar las gràcies a la gent que ens ha felicitat!
Volia dirv-os que vaig trobar molt interessant i divertit de fer aquest treball.

Valete!

Roger Amat ha dit...

Salvete tripulants!

Moltes felicitats Álex, Joana i Salina. Un treball entenedor i molt ben fet. Personalment m'ha agradat bastant i amb el meu grup ho hem disfrutat. L'etimologia ens serveix per saber definir d'una forma mès directa personalment i encara hi han moltes paraules, en el meu cas, per descobrirles.

Felicitats a tothom!

Vale!

Thomas Walzl ha dit...

Salvete!
M'ha agradat molt endinsar-me en l'etimologia, del cos humà, ha sigut un tema que m'ha interessat molt i en el que he après molt.
Felicito al grup de treball de l'Àlex, la Salina i la Joana per la seva feina !
Valete !

Clara Pérez ha dit...

Salvete!!
Primer de tot m'agradaria donar les gràcies per aprendre cada dia, més i més coses dins d'aquest món. Aquest treball a sigut molt interessant de fer, i penso que em fet una bona feina!
Felicitats companys! :)

Marc Gimeno ha dit...

salve!
Treballar amb aquesta recerca, ha estat excel·lent,perquè ha estat un treball dur, però molt interessant de fer!
He aprés molt, sobretot la etimologia de les paraules, d'on venen i com s'hi pot "jugar" amb elles.
A seguir així,i ha aprendre molt més!
Valete!

gerard ha dit...

Salvete!

M'ha agradat molt fer aquest treball i trobo que es un tema molt interessant ja que casi totes les paraules relacionades amb la medicina tenen una arrel grega o llatina.

Valete!

Carla Bartra ha dit...

Salvete!
Moltes felicitats pel treball, penso que està molt ben treballat,i també felicitats pels altres treballs realitzats.
He aprés moltes coses sobre l'etimologia del cos gràcies a aquest treball que hem pogut dur a terme.I penso que és super interessant.
Valete.

Eric ha dit...

L’anàlisis sobre les imatges que hi ha al final de la entrada es:

Imatge 1:Dents

Imatge 2 Orella

Imatge 3: Pell

Imatge 4: Peus

Imatge 5: Nas

Imatge 6: Contra la febre

Imatge 7: Fetge

Imatge 8: Contra el dolor

Imatge 9:Ronyó

Imatge 10: Nervi

Imatge 11: Nas

Imatge 12. Pell

Imatge 13: Pell

Ricard Oliveras ha dit...

Salvete!
Tots els treballs han quedat molt bé, són molt divertits i amés hem après moltes coses sobre l’etimologia de les parts del cos humà, en especial crec que cal felicitar a la Salina la Joana i l’Àlex perquè han fet un magnífic treball. Amb els exemples que hem posat crec que és una bona manera d’observar com l’etimologia afecte en totes les paraules que utilitzem cada dia.

Ona Contreras ha dit...

SALVETE!!

Moltes felicitats a tots per els treballs realitzats!
ha sigut una bona experiència per a tots nosaltres!

VALETE!

Itziar Cuervo ha dit...

Salvete!
Moltes felicitats a tots els companys del meu curs, es nota que s'ha treballat la feina.

M'ha agradat molt fer aquest treball, ja que ens ha ensenyat a relacionar les paraules que utilitzem ara i a buscar d'on provenen totes.
Valete!

Xènia ha dit...

Salve!
Només vull dir, que amb aquest treball, ens va ser molt més senzill i divertit aprendre la etimologia del cos humà, i també em après d'on provenen moltes de les paraules que utilitzem en la vida quotidiana.

Vale!!

Anònim ha dit...

Bona tarda!

Primer de tot felicitar als companys de 4rt per l'elaboració d'aquest diccionari etimològic-visual. N'he vist uns quants i crec que és una eina que pot servir per treballar durant uns quants anys així la gent que arribi l'any que ve, i l'altre i l'altre, tindrà un recurs alhora d'estudiar aquestes paraules.

Fins aviat :)
Vale!

Laura Miguel Paul ha dit...

Salvete omnes!
Moltíssimes Felicitats tripulant de 4t! Es nota, que més o menys tots, ens hi hem dedicat. Crec, que d'aquest treball en podrem extreure moltes coses que fins al dia d'avui no sabiem sobre la etimologia, ha sigut molt productiu.
Una altre vegada, moltes felicitats companys:D
Valete:)

Anònim ha dit...

Crec que heu fet un gran treball, em sembla molt interessant que us centreu en les parts del cos humà.
Amb aquests treball pots observar que una gran quantitat de paraules que utilitzem venen de les llengües clàssiques.
Us felicito per aquest magnífic treball.

Valete!

Axel Avila ha dit...

Moltes feliciats als meus companys de classe per aquet treball, és un tema interessantísim i que es poden descobrir moltissimes coses. També cal tenir amb compte que molts d'aquets termes classics ens els podem trobar al dia a dia, en quansevol medicament ( Rinomar). Personalment m'ha fet descobrir moltes coses.

Valete!

Helena ha dit...

Crec que és molt bon power point tant pel context com per la part estètica. Es veu treballat i amb certa dedicació.

Felicitats

Alfons Pardo Vilaplana ha dit...

Hola!

Realment me quedat sorprès amb aquesta entrada . Es un clar exemple de que hi ha moltíssimes paraules d’origen clàssic presents actualment. El que m'ha sorprès veure al power point és que hi ha parts del cos i coses referides a les parts que agafen l'arrel etimològica de el grec per uns casos i el llatí per uns altres. El que també m'ha sorprès molt es veure que hi ha paraules que son idèntiques que amb llatí (cor, vena...). La etimologia es genial per coneixer aquestes dos llengües.

Vale!

Laura Guillén ha dit...

Hola!
M'ha encantat! Mai m'havia parat a pensar com es diu en grec i en llatí una mateixa part del cos.
La presentació de power point està molt xula!

Guillem Fargas ha dit...

Felicitats a tots els companys de quatt per la entrada.

És molt interessant veure que les nostres paraules provenen de les clàssiques, no creieu?

A mi almenys m'ho sembla!

Vale!