19 de novembre del 2011

Una bella història d´amor... a la romana

Ja fa unes setmanes que els tripulants de 4t van enregistrar els vídeos de les seves converses llatines (COLLOQUIA LATINA) sobre un guió treballat a classe (recordeu encara l´Ave, Caesar de fa dos anys?). Alguns s´han fet esperar però paga la pena veure´n els resultats. Aquí us deixo, verbi gratia, amb el talent interpretatiu de la Ginesta, en Roger i la Maria interpretant una bella història d´amor ambientada en la Roma dels cèsars. Feliciter omnibus et praesertim his discipulis!

61 comentaris:

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Feliciter, Ginesta, Roger i Maria! Heu fet una feina extraordinària. Jo proposo que algú (o entre tots) ens faci (o fem) la transcripció del curt, ja que no podem tenir la VOSC (Versió Original amb Subtítols en Català). Què us sembla? Començaré jo...

Ginesta: Ave, Rogerie! Quid agis?
Rogerius: Me pessime habeo.
Ginesta: Cur?
Rogerius: Hoc nescio, habeo malum diem... Et tibi? Quid agis?

Continueu vosaltres?

Maria Rios Rius ha dit...

G: Bene.
R: Nunc quo is?
G: Ego eo ambulare cum amicis Barcinone.
R: Tu praeferis ambulare mecum?
G: Non, ego praefero eo ambulare cum amicis.
R: Vale.

M: Ave Dominus, mihi nomen est Maria.
R: Salve Maria, unde uenis?
M: Ego uenio e Tarraco. Id prope a mare est.
R: Mihi pergratum est te conuenire.
M: Et quoque mihi.

R: Habesne fratribus or sorores?
M: Certe. Ego habeo une sorore, cuius nomen est Laura. Et tibi Rogerius?
R: Non.
M: Quod tibi facere placet?
R: Mihi placet ambulare cum amicis et dormire. Et tibi?
M: Et quoque mihi.
R: Maria, vis ambulare cum ego?
M: Certe!

R: Maria, ego te amo
M: Et quoque mihi.

gràcies i fins una altre! :)

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gràcies, Maria, per publicar el diàleg. Hi ha algun error que procurarem anar subsanant. Tanmateix, per haver començat fa tan poquet Déu n´hi do la traça que ja teniu en redactar en llatí. Us felicito de tot cor! Esperarem els comentaris dels vostres companys.

Anònim ha dit...

Felicitats companys per aquest video!

Jordi, és bastant complicat transcriure correctament el diàleg. Després del que has escrit tu.....

Ginesta: Bene

A partir d'aquí, la següent frase ja no la he entés.

Aquest video també m'ha fet recordar els bons moments que vàrem passar fent el nostre a 4rt d'ESO.

Fins aviat!

Maria Rios Rius ha dit...

Gràcies Jordi, intentarem anar millorant dia a dia aquests errors i aprenent més. Vale amicis :)

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Ja saps, Maria..."errando discitur", "amb l´error s´aprèn", i vosaltres li poseu molta voluntat, de manera que endavant!

Ginesta ha dit...

Salvete!

És molt satisfactori i diria que fins i tot un gran honor que s'hagi penjat el nostre treball! Ara veig clarament que aquest blog és molt útil no només per fer la feina que fem a classe, sinó també, com en el cas d'aquesta publicació, saber l'opinió dels altres tripulants i aprendre més amb ells i d'ells.

A recalcar,i crec que puc parlar en nom dels tres, dir que fent aquest vídeo no només vam aprendre a aplicar el que haviem après a classe sinó que també ens ho vam passar genial, i és una activitat que els tres recordarem sempre com el primer dia que ens vam posar dins d'un cos romà, vam intentar entendre com eren les seves costums i vam parlar la seva llengua. Sense cap mena de dubte vam viure una gran experiència i un matí molt divertit.

Si algun dia, passa per aquí algú que no fa clàssiques, l'animo a viure experiències com aquestes!

Valete!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Caram, Ginesta, aquest és un comentari que arriba directe al cor. Gràcies per les teves paraules que tan bé expressen allò que perseguia amb aquesta activitat: "aprendre gaudint, gaudir aprenent" ("discere gaudendo, gaudere discendo"). A veure si el tercer tripulant es deixa llegir pel Vaixell. Reprodueixo aquestes paraules del teu comentari que són especialment emotives: " ...els tres recordarem sempre com el primer dia que ens vam posar dins d'un cos romà, vam intentar entendre com eren les seves costums i vam parlar la seva llengua.

Mille gratias, Ginesta!

Ignasi ha dit...

Salvete!

En primer lloc m'agradaria felicitar als alumnes de 4t d'ESO que han fet aquest video, la veritat m'ha agradat molt veure'l. L'any passat, nosaltres, no el vam poguer duur a terme, finalment, però està bé veure com aquest any si que s'ha pogut fer a 4t i ha sortit tan bé com aqui es pot veure. Felicitats pel video, de veritat, molt bon treball!

Valete!

Marc Palau ha dit...

Salvete!
molt divertida l'entrada! Veure com els teus companys d'escola fan aquests videos i sobretot com parlen la llengua llatina amb el poc temps que fa que la practican és molt macu de veure.
Moltas felicitats pel video i pel treball, trobo que està molt ben lograt. Moltas felicitats!

Valete!

zamora ha dit...

Salvete!

Nomes dir que moltes felicitats per haver fet un treball així. Posar-te davant d’una càmera i haver d’interpretar un paper, i fer-ho en un altre idioma, com ara el llatí, és encara molt més difícil. Opino que fer aquest tipus d’activitats, a part d’aprendre, t’ho passes be perquè es algo que no estem acostumats a fer.

Valete!

meritxell ha dit...

Hola!!

Moltes felicitats per aquest gran vídeo, i moltes felicitats també als actors i actrius, sembleu autèntics romans!
Personalment crec que el fet de treballar amb vídeos per dur a terme el que em aprés. Si més no, ja és tot una experiència. Qui sap, potser tenim entre nosaltres algun actor d'elit

Vale!!

Aina ha dit...

Salve!
Moltes felicitats als tres!
M'ha encantat el video, i com diu la Ginesta serà una experiència que recordareu sempre.
Els alumnes que vam fer 4t l'any passat no vam fer cap video, i m'hagués agradat fer-ne algun com vosaltres, es veu que us ho heu passat molt be fent-lo.
Repeteixo moltissimes felicitats!
Vale!

carlota ha dit...

Salve!
Primer de tot voldria felicitar als actors del video per aquest treball, i dir-lis que efectivament, així és com s’aprèn. No només amb les classes de teoria amb el Jordi, sino que l'ho especial i amb el que verdaderament aprenem, és amb els treballs que hi participem i ens involucrem nosaltres.
Aixi que enhorabona per la feina feta i a seguir endavant.

Marta Molgosa ha dit...

Moltes felicitats companys, m’ha agradat molt el vídeo , com heu contrastat les diferents èpoques tots els efectes per fer-ho més real, la vostre interpretació , enhorabona.

Ginesta sobre el teu comentari, estic totalment d’acord no hi ha rés millor que aprendre passant-ho be ( tot i que això no sempre passa, però ho hem de saber aprofitar aquest moments i aquet tipus de treballs que són els que queden més en el nostre record)

Molt bon treball

Valete!

Cristina C ha dit...

Salvete!


Moltes felicitats als alumnes de 4t per aquest video!

M'ha agradat molt, és una feina molt ben treballada i es pot veure que heu après i a la vegada també que us ho heu passat molt bé!
També he de dir que heu fet una molt bona interpretació!

Valete!

Anònim ha dit...

Salvete
A estat molt divertida l'entrada, m'agradat molt, i la representació esta molt ben fet!
Moltes felicitats als tres !
Es veu com en tant poc temps que esteu fent la llengua llatí eu apres molt, i sincerament per la meva opinió ho feu molt be!

Valete!

Jordi Rojas ha dit...

Salvete!

Primer de tot felicitar als alumnes de quart d'eso per la seva bona interpretació. I segon pel seu llatí. Déu n'hi do!
S'estan iniciant i ja es monten una pel·lícula. Ànims per continuar fent coses tant bones com aquesta.

Valete!

Anònim ha dit...

En aquest tipus d'activitats pots aprendre, i a la vegada pasar-ho bé. Felicito als actors de 4rt per la interpretació, ja que té una dificultat afegida: l'idioma. Els efectes estan força be; seria més divertit que es pugessin les "tomas falses".
FA

Alex Molera ha dit...

Salvete!
Moltíssimes felicitats!
Ginesta, Maria, Roger, heu fet un gran treball!

Valete!

Thomas Walzl ha dit...

Salvete!
Aquest vídeo no m'ha agradat sinó que m'ha encantat, és molt divertit, es nota que hi han posat moltes ganes i molt esforç, la veritat és que, que aquest treball s'hagi penjat al bloc és més que merescut.
Valete i ànims, companys de llatí, a seguir endavant, amb més ganes encara.

Ariadna Perez ha dit...

Salvete!!!!

Primer de tot moltíssimes felicitats per aquest vídeo que m'ha agradat moltíssim.Després, dir que es un orgull tenir a persones com ells a la classe i que són uns grans actors, i que ho han fet genial!!!


Valete:)

Ona Contreras ha dit...

Salvete!

M'agradaria felicitar als meus companys de classe per aquest vídeo tan ben fet i ben treballat!
Moltes felicitats tripulants!
Tot i que fer el vídeo era una activitat bastant difícil, ells l'han brodat!!

Valete!

Carla Bartra ha dit...

Salvete!

Està genial aquest video nois, moltes felicitats pel treball, m'agrada molt!

Valete!

laura Calvo ha dit...

Felicitats als alumnes de 4 d'ESO el video m'agradat molt ha estat molt original fer-ho i sobretot es podia arribar a sentir com els alumnes alhora de fer la representació s'estavan divertint molt i el principal és apendre però si a sobre us ho esteu passant bé molt millor per això us torno a repetir que moltíssimes felicitats!
valete!!

Charlene ha dit...

Salvete!
Com tots han estat comentant, m'agradaria primerament felictar a aquests tres alumnes de 4t que han fet un treball molt bo. Qui sap? Potser tenen futur com a actors! Com ha comentat l'Andrea és una activitat educativa i alhora divertida de fer. Valete!

Clàudia ha dit...

Moltes Felicitats :)
A mi, igual que al Cesc, també m'han vingut al cap records de 4rt. Nosaltres també vem fer un exercici d'aquest estil, recordo que al meu grup erem l'Elisabet i la Mireia, que ara ja no ven a l'escola. M'agrada trobar videos antics i recordar vells i bells moments.
M'ha agradat molt!

Alison ha dit...

Salvete !

Primer de tot voldria felicitar als alumnes de 4rt d'Eso per la seva interpretació. Es pot veure que estàn interessats pel més mínim detall (la vestimenta, el parlar el llatí, etc.).
Estic d'acrod amb els altres comentaris: aquesta és una forma molt entretenida d'aprendre i transmetre les clàssiques. M'ha encantat de veritat, espero veure molts videos més ! Segui així :D

Valete !

Laia Ruiz ha dit...

Salvete!

Felicitats als alumnes de 4rt per aquesta activitat tan creativa! Crec que esta molt bé intentar aprendre llatí i cultura clàssica a través de fer un vídeo com aquest i a demes amb les ganes que l'hi posen!

Yasmin ha dit...

Hola a tots!!

Moltes felicitats pel treball ha quedat un vídeo molt ben fet!
És gràcies a aquestes activitats que aprenem d'una forma didàctica, crec personalment que a nivell educatiu són una bona proposta i s'haurien de fomentar més.

Valete!

Guillem Fargas ha dit...

Feliciter a tots els que heu participat en aquest vídeo!!!

Una història molt ben aconseguida i sobretot molt difícil de fer pel fet de ser en una llengua que tot i ser la mare de la nostra és força complicada!

Moltes felicitats i espero que seguiu interessant-vos per aquest món de clàssiques que tots els que estem aquí estimem.

Vale!

Alfons Pardo Vilaplana ha dit...

Hola! Molt bona feina i molt original!
Sempre es pugui esta molt be fer gravacions de aquest estil! Alguns de segon vam fer el mite del judici de Paris amb un curt (hi ha una publicació!) i de forma visual s'enten molt mes i a sobre es entretingut!

Valete!

Laura Guillén ha dit...

Hola!
Que divertit! Està molt bé!
Encara me'n recordo quan ho vam fer nosaltres, va ser molt divertit i va ser un dels primers contactes que vam tenir amb la llengua llatina.

Paula ha dit...

Moltes felicitats nois! Os ha quedat genial! Nosaltres també vam fer aquesta activitat, però no ens va quedar ni la maitat de xulo que el vostre.

Joana Bassó ha dit...

Felicitats pel vídeo, companys. M'ha agradat molt. Ho heu caracteritzat molt bé. Enhorabona pel llatí que parleu.

valete!!

Salina Jaime ha dit...

Salvete!
Felicitats Ginesta, Roger i Maria, per quest treball, es nota que us va agradar la exepiériencia de gravar el video, segiu així :)

Valete tripulants!

Ricard Oliveras ha dit...

SALVETE!
Moltes felicitats per quest magnífic treball que us ha sortit genial tan tècnicament com en l'apartat d'interpretació i també cal felicitar-vos pel vostre llatí.
Valete

Laura Miguel Paul ha dit...

Salvete!
Moltíssimes felicitats, Maria, Roger i Ginesta! Es nota que hi heu posat ganes empenta!
És molt original i el vostre llatí és magnific. Tant l'interpretació com els efectes tècnics són extraordinaris:)
Teniu la meva sincera admiració, gràcies companys!

Valete!

Xènia ha dit...

Salve!

Moltes felicitats per el vídeo! Es molt divertit, encara que potser no s'entengui massa, m'he llegit el guió. És molt interessant, i es veu que se l'han treballat, i que s'ho han passat bé fent-lo. Moltes felicitats!

Vale!

Eric ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Eric ha dit...

Salvete!
Moltes feliçitats nois per el vostre magnific treball. Heu fet un treball molt original,es nota que l'heu treballat molt i us ha sortit bé en tots els sentits.. Espero que continueu així de bé.

Valete!

Noemí Vergés ha dit...

Salvete Omnus!

Realment crec, que un projecte com aquest és molt important per a totes els alumnes que hem pogut participar en això, ja que és una gran oportunitat per a poder aprendre aquest bonic i interessatn idioma, com és el Llatí, i a més, passes una gran estona amb els teus companys i amics de classe.
Crec que aquest vídeo que han fet la Maria, la Ginesta i el Roger, és una magnífica feina, ja que m'agrada molt la història que expliquen, ja que en l'antiga Roma, les històries d'amor eren molt representatives.
Espero que aquuest projecte es pugui fer durant molts anys més, ja que com tots podem veure, ha donat un resultat esplèndid.

Valete!

Roger Amat ha dit...

Moltes gràcies Jord per ensenyar el vídeo que tant hem disfrutat fent-lo, segons el meu criteri lògicament,
i donar tambè las gràcies a tota la gent que ens ha felicitat per el vídeo. Diuen que cada dia s'aprenen coses noves no? Doncs jo crec que aquell dia vem aprendre moltíssimes coses sobre el llatí.

Gràcies per aquest premi i espero fer-ne mès igual de divertides.
Valete!

gerard ha dit...

Salve!

La historia m'ha agradat molt. Felicitats Roger, Ginesta i Maria heu fet un gran esforç.

Vale!

marina ha dit...

salvete omnes!

En primer lloc m' agradaria felicitar a la maria, el roger i la ginesta pel seu vídeo perquè crec que es molt creatiu i molt original.
Us donc la enhorabona de tot cor.
I dir-vos que pel temps que portem fen llati teniu mol bona practica en el llenguatge.
FELICITATS!

Valete!

Clara Pérez ha dit...

Salvete!!
La veritat, penso que els meus companys han fet un magnífic treball, m'ha agradat molt i per això crec que s'els ha de felicitar, en aquesta activitat que hem fet, a part de que hem après més vocabulari, ens ho hem passat genial fen-lo, i m'alegro de poder fer activitats com aquestes.
Valete!

Itziar Cuervo ha dit...

Salvete!
Moltes felicitats nois, eu fet un treball espectacular, està molt bé i a mi m'ha agradat molt!
Valete!

Marc Gimeno ha dit...

Salvete!
ho sento per no haver pogut comentar abans, però es que no em deixava! Nomes dir-vos nois, que moltíssimes felicitats per aquest magnífic projecte que heu realitzat. M'encanta la part en la que el roma s'enamora de la criada! Espero que sempre treballeu així de be, jo també ho intentaré!
Valete!

estela ha dit...

Salvete!
Moltes felicitats a tots els de quart que han participat fent aquesta entrada, que encara que nomes surten alguns al vidio han participat tots i es nota que han treballat molt, han dedicat temps i està molt ben fet, ademés fet en vidio es molt entretingut i diertit.
valete

gerard simon ha dit...

Salvete !

Primer de tot voldria felicitar el Roger , la Maria i la Ginesta per la seva interpretació. Es pot veure que estàn interessats pel més mínim detall (la vestimenta, el parlar el llatí, etc.).
Penso que es molt bona idea ensenyar una llengua a partir de la pràctica i de la seva cultura


Valete !

Joana Bassó ha dit...

Salvete!


Felicitats pel vídeo, companys. M'ha agradat molt. Ho heu caracteritzat molt bé. Enhorabona pel llatí que parleu.


valete!!

Axel Avila ha dit...

Primer de tot, voldria felicitar a en Roger, la Maria, i la Ginesta, per aquesta magnific diàleg! Te molt merit fer aquet video amb el poc temps que fa que estudiem llatí, el vestuari esta molt ben pensat, moltes felicitats companys!

saramarcos ha dit...

Salvete!!!
En primer lloc m' agradaria felicitar a la Ginesta, el Roger i la Maria pel seu vídeo perquè crec que és molt original.
Us felicito.
Valete!!

Èlia Moral ha dit...

Salvete.

Savent el que costa fer un vídeo, a més a més en llatí, us felicito per aquest vídeo tan encertat. Segur que us va costar molt aprendre el guió de memòria.

gaudeamus igitur!

Anna M. ha dit...

Salvete!
M'ha encantat el vídeo. Crec que darrere d'aquest vídeo hi ha hagut molt treball i esforç! M'agradaria felicitar-los, estan fets tots uns artistes!

Valete!

Martí ha dit...

Salvete Omnies!
Crec que comparat amb el nostre, aquest video era realment millor, ho he de reconeixer. Més originalitat, més qualitat de video, i un guió més ampli, en definitiva un molt bon treball.
He rigut bastant quan he vist la companya Ginesta fent d'àvia.

Valete!

Maria Rios Rius ha dit...

Gràcies a tots els comentaris i felicitacions. Estic molt orgullosa del treball i el temps dedicat per fer el treball. Valete i a seguir endavant tripulants!

Enrique P ha dit...

Primer de tot felicitar als alumnes de 4rt per el treball que han realitzat, que segur que no ha estat fàcil , però tot treball, sempre te la seva recompensa, i la recompensa jo crec que pot ser el que han après i com ha gaudit fen aquesta activitat, i sobretot per els elogis de la gent , que allà es on es demostra que heu fet un gran treball. Alguna vegada m’agradaria realitzar alguna feina d’aquest tipus perquè seria molt interesant i curiosa, (πολύ καλή δουλειά) molt bona feina, fins un altre. Valete!

Helena ha dit...

Em sembla bona idea aprendre de manera lúdica! Segur que els actors que hi ha participat han après i han tingut una experiència graciosa de recordar, que perdurarà en les seves memòries durant algun temps. Aquest tipus d’exercicis ens uneixen a tots una mica més (els que ho realitzen) i a aprendre a conviure entre nosaltres, respectar opinions i tractar decisions encara que sigui per un breu temps.
Un molt bon treball en equip!

Valete!

Marc Navarro ha dit...

Salvete omnes!

Moltes felicitats per la feina tripulants, veig que us agrada i que esteu satisfets amb la feina feta, nomes donar-vos l'enhorabona i animar-vos a seguir treballant!

Valete!

Martí ha dit...

Salvete!

Felicitar als companys de 4rt d'ESO per aquest esplèndit treball, el Roger, la Maria i la Ginesta!
Després de veure el vídeo, m'ha fet recordar aquell treball, també en format de vídeo, que vam fer anomenar Colisseum. Va ser elaborat per en Guillem fargas, el Cesc Giró i jo mateix. Vam disfrutar, riure i compartir idees entre els tres i crec que vam fer molt bona feina.
Espero que tots seguim amb aquesta il.lusió sempre per fer treballs en grup!!

Valete!