25 d’octubre del 2011

Starry Sky i la mitologia grega


StarrySky (スターリースカイSutārī Sukai) és un videojoc japonès creat per la companyia Honeybee l´any 2009. Basat en un Anime del mateix títol, està organitzat en quatre parts, cadascuna ambientada en una estació de l´any i protagonitzada per tres nois, personatges que caracteritzen els dotze signes del zodíac tot i que en un CD especial van afegir-hi un tretzè personatge: Ophiuchus. Aquests són els seus noms,
  • Nanami Kanata           Pisces
  • Amaha Tsubasa          Aquarius
  • Tomoe Yoh                 Capricornius
  • Kinose Asuza              Sagittarius
  • Miyaji Ryuunosuke      Scorpius
  • Hoshizuku Kotaro        Libra
  • Haruki Naoshi             Leo
  • Aozora Hayato           Virgo
  • Touzuki Suzuya           Cancer
  • Mizushima Iku            Gemini
  • Kanakubo Homare      Taurus
  • Shiranui Kazuki           Aries 
Aparentment és un videojoc de temàtica romàntica del qual no diríem que està relacionat amb el món clàssic; però si veiem les imatges que inclouen els extres, ràpidament descobrim un estret vincle amb les diferents històries dels signes del zodíac clàssics.



Veieu? Cada personatge és representat amb un símbol que directament l’uneix amb el seu zodíac. En el primer cas es tracta de Leo, identificat per l´animal que apareix al costat d´en Haruki Naoshi i en el segon veiem Aquari, Amaha Tsubasa, que està simbolitzat amb aquesta gerra d’aigua que sosté l’estudiant.

Les imatges no són l’únic exemple en què podem observar les clares referències mitològiques. En el tràiler que van crear fa un any per donar a conèixer la nova sèrie animada, a cada personatge, quan apareix, se li destaca al costat el símbol que fa referència al seu signe del zodíac.


També en la presentació apareix un cel nocturn (referència al títol del videojoc, Starry Sky, Cel Estelat en anglès), ja que els signes del zodíac s’originen en l´àmbit de l’ astrologia (l’estudi del moviment i la posició dels astres), d´on neix la teoria que a cada signe li correspon una personalitat humana bàsica.
Per últim, us deixo una imatge d´Ophiuchus, que tant era comentat fa un temps perquè se´l volia afegir com el tretzè signe del zodíac.



Quin signe zodiacal sou? Quina és l´etimologia de la paraula zodíac? Sabeu què simbolitza el vostre signe i quin mite s´hi amaga al darrera? En la mitologia grega amb qui es relaciona Ophiuchus? Quina habilitat tenia?


Laia Ruiz
1r Batxillerat

45 comentaris:

Thomas Walzl ha dit...

Salvete!
El meu símbol zodiacal és el de Leo (lleó). El Lleó (Leo símbol ) és una constel•lació del Zodíac. Es troba entre la constel•lació de lluminositat feble de Càncer a l'oest i la de Virgo a l'est. Aquesta constel•lació conté moltes estrelles brillants, com Regulus (α Leonis), el cor del Lleó, i Denebola (β Leonis), la coa.
El signe astrològic del Lleó (que el Sol ocupa entre el 23 de juliol i el 22 d'agost) està associat amb Leo. Al ser regit pel sol i ser els seus colors l' or i el vermell és, per dret propi, un signe de l'element foc i de qualitat fixe. Els lleons son considerats gent apassionada, orgullosa, vanitosa, generosa, creativa, amb tendència dominant i amants de ser el centre d'atenció. Físicament s'associa el signe amb el cor i l'esquena.
Signe del zodíac resultat de caracteritzar el lleó de Nemea i és que leo significa justament això, lleó. El símbol de Leo representa el cap i la melena d’un lleó.
El primer treball d’Hèrcules va consistir en matar el lleó de Nemea, la pell del qual era més forta que el ferro, per això les fletxes que li llençava li rebotaven i quan va pretendre travessar-lo amb la seva espasa, la va doblegar. Veient que no el podria ferir amb cap de les armes de què disposava, li va donar un cop al cap amb el bastó que sempre va caracteritzar Hèrcules i el va deixar estabornit, moment que va aprofitar per ofegar-lo.
Amb els estris que tenia no podia ni tan sols fer-li un tall per treure-li la pell fins que se li acudeix de fer servir les sarpes del lleó. Era tan dura aquella pell que la va fer anar de cuirassa.

El zodíac és la regió de l'esfera celeste per on passa l'eclíptica i on hi podem trobar els planetes. El seu nom fa referència al fet que les constel•lacions que hi veien els grecs es corresponien, en general, a animals reals o mitològics (zoos => zodíac).
Ophiuchus: El serpentari (Ophiuchus) és una constel•lació de l'hemisferi nord. Malgrat ésser travessada pel Sol del 30 de novembre al 17 de desembre no es considera part del Zodíac tradicional de l'astrologia. Representa un home portant una serp sobre el braç, el Serpentari divideix la serp en dues parts: Serpens Caput i Serpens Cauda, és a dir, el cap i la coa.
Ophiuchus és una constel•lació antiga. Apareix a l'Almagest de Claudi Ptolemeu amb les altres 47 constel•lacions, a vegades anomenada Serpentarius.
La constel•lació representa un home portant una serp al voltant; Ophiuchus divideix la constel•lació de la Serp en dues parts. Representa Asclepi, el metge llegendari. Asclepi hauria mort una serp amb la sorpresa de veure com a continuació una altra serp la reanimava amb unes herbes. El saber mèdic d'Asclepi hauria augmentat ràpidament fins ser capaç de ressuscitar als morts.
Això inquietà a Hades, deu dels Inferns grecs, qui temé no rebre més ànimes. També va convèncer el seu germà Zeus de fulminar-lo i de decretar que tots els mortals han de morir un dia. Per tal d'honorar els seus talents de curandero, Zeus l'ha col•locat amb la seva serp als cels.
Tanmateix no és fàcil discernir-hi la figura d'un home sense una mica d'imaginació.
Valete!

Anna M. ha dit...

Salvete!

Jo sóc geminis.

En la mitologia la paraula zodíac està basada en la divisió en dotze parts iguals de “l’esfera celeste” sobre la qual fan les seves trajectòries és el Sol, la Lluna, i els planetes, avançant un sector per cada més de l’any.
Els babilonis i grecs van dividir aquesta banda en dotze parts iguals, sent cada una d’elles un sector del cel de una extensió de trenta graus, anomenades amb el nom de les dotze constel•lacions més destacades que veien en cada una de les subdivisions.

En la constel•lació del signe, destaquen els bessons Pòlux i Càstor. El primer era inmortal, mentres que l’altre era mortal. Hi ha dos tipus bàsics d’aquest sige: un acostuma a estar ben informat i comunicat, formal, amb atracció per la cultura i comportament cavallerós. L’altre, en canvi, pot ser inquiet, nerviós, emotiu i fins i tot oportunista. Els dos solen ser simpàtics, eloqüents o convincents.

Clara Pérez ha dit...

Salvete!!
Jo sóc Sagitari. El zodíac és la regió de l'esfera celeste per on passa l'eclíptica i on hi podem trobar els planetes. El seu nom fa referència al fet que les constel•lacions que hi veien els grecs es corresponien, en general, a animals reals o mitològics. Hi ha dotze símbols, Aries, Tauro, Gèminis, Càncer, Lleó, Verge, Balança, Escorpí, Sagitari, Pisces i Aquari.
Cronos, marit de Rea, es va fixar en Filira i s’hi va insinuar, ella, però, per tal d’evitar-lo, es va transformar en egua i ell, evidentment, es va transformar en cavall per aconseguir el seu propòsit. Un cop aconseguit, de la unió en va néixer un centaure, un ésser mig cavall i mig home: Quiró. Filira el va repudiar i el va recollir Apol•lo que li va ensenyar poesia, música, caça i medicina entre altres disciplines. El mateix Quiró va ensenyar medicina a Esculapi (Asclepi en grec), el déu de la medicina.
Quiró era immortal, però en certa ocasió en què Hèrcules s’estava barallant amb altres centaures, accidentalment, el va ferir amb una fletxa que havia sucat amb el verí mortal de la Hidra de Lerna. Quiró tenia coneixements per mantenir la seva immortalitat, però li resultava tan dolorosa l’existència que va preferir morir.
Sovint se’l representa en escenes de caça amb l’arc i les fletxes, d’aquí ve el nom de sagitari, perquè sagittarius significa arquer i ve de sagitta, fletxa, sageta.
El serpentari (Ophiuchus) és una constel•lació de l'hemisferi nord. Malgrat ésser travessada pel Sol del 30 de novembre al 17 de desembre no es considera part del Zodíac tradicional de l'astrologia. Representa un home portant una serp sobre el braç, el Serpentari divideix la serp en dues parts: Serpens Caput i Serpens Cauda. Està relacionat amb Asclepio, el déu de la medicina.

gerard simon ha dit...

Salvete!
El meu signe del zodíac és bessons (geminis).
La etimologia de la paraula zodíac , del “zoon-diakos” que significa roda dels animals .
El signe del zodíac de geminis , és un dels signes del aire , s’hi relaciona l’estímul mental i senten la necessitat de comunicar-se i de relacionar-se socialment. Es diu que geminis , prefereixen la companyia d’altres , que tenen moltes idees i que capaços ed pensar de una forma molt abstracte .La seva manera de fer qualsevol cosa , generalment es lliure d’emocions ,el qual ens ajuda a jutjar objectivament .

Ginesta ha dit...

Salvete!

El meu signe zodiacal és capricorn.
L'etimologia de Zodíac: La Terra descriu cada any un circuit el·líptic al voltant del Sol, és el que anomenem l’eclíptica, que té sobre l’equador una amplitud de 23º27’ que determinen el tròpic de Càncer i el de Capricorn. Al llarg d’aquest recorregut es troba amb diferents constel·lacions, a partir dels punts que representen les estrelles de cada constel·lació, els nostres avantpassats s’hi van imaginar diferents figures, sobretot, d’animals, per la qual cosa van anomenar aquest circuit zodíac, és a dir: el camí dels animals. En grec zoós, significa animal i diakós, camí.
Capricorn s'identifica amb el déu grec Pan (déu dels boscos, els ramats i les pastures), que tenia un cos humà, banyes al front i potes de cabra, que pot recordar els nostres dimonis. Sembla que es va disfressar amb una cua de peix per amagar-se del montre Tifó, enviat per Gea (deesa de la Terra). Per aquest motiu, Capricorn es representa com un animal "extrany", meitat cabra i meitat peix.
Macrobi (s. V dC) afirmava que la simbologia de Capricorn s'havia de relaconar amb el fet que el Sol, una vegada arribat al seu mínim, havia de pujar per l'eclíptica, el mateix que fa una cabra per un pendent molt abrupte.
el mite: A Saturn li van predir que un fill seu el destronaria, motiu pel qual devorava els seus fills. Rea, la seva esposa, va decidir, però, que en salvaria un i ho va fer amb Zeus; se’l va endur al mont Ida (Creta) i Amaltea el va criar. De vegades es representa Amaltea com una nimfa que l’alimentava amb la llet de cabra que li proporcionava un pastor i de vegades com la mateixa cabra que l’alletava directament.
En una ocasió Zeus va agafar la cabra d’una banya i ho va fer amb tanta força que finalment l’hi va trencar. Quan Zeus es va fer gran, recordant-se d’aquest episodi, va concedir a la banya el do de l’abundància, de la banya podia sortir de tot i al qui la posseïa no li havia de mancar de res, estic parlant de la cornucòpia, la banya de l’abundància.
Per acabar, centrem-nos en el nom de la cabra, en grec, amaltea (amalzeia) significa tendra.

en un altre comentari ja us explicaré el tretzè signe zodiacal i més coses!

VALETE!

Xènia ha dit...

Salvete!

- El nom zodíac, prové de les constel•lacions, que tenen nom d’animals. En grec “zoon” significa animal.

El meu signe zodiacal és Sagitari, perquè vaig néixer el 28 de novembre. És un centaure, meitat cavall, meitat home, amb arc i les seves fletxes. El seu planeta és júpiter, i és l’element del foc i de la qualitat mutable.

El mite de sagitari explica que temps enrere també s’anomenava Croto, i tenia la missió de matar a Escorpió perquè ell abans havia matat al gran i poderós Orión, que era bon amic de Croto. Va ser el seu afany decidit que va aconseguir guanyar-li un lloc a les dotze cases del zodíac. Els déus de l’Olimp van col•laborar amb la seva labor, per això el van pujar al cel, perquè es pogués trobar amb aquella bèstia.

Davant d’aquest mite trobem un acte de revenja. És cert que la història empara a un escorpí com un ésser diabòlic i destructiu, però també és cert que aquesta història es torna també de sentiments negatius, el rancor, i la venjança no és alguna cosa que tregui els millors fruits de cada persona, però també és cert que és alguna cosa que ha existit i que seguirà existint sempre, i quan troba una civilització que es manegi sota una societat com la nostra.

El centaure és la imatge del soldat que va en una lluita de rancor i venjança per la pèrdua d'alguna cosa que s’estima.

- Ophiuchus, el serpentari, és una constel•lació de l’hemisferi nord.
Representa un home portant una serp sobre el braç. El serpentari divideix la serp en dues parts: “Serpens Caput” i “Serpens Cauda”, és a dir, el cap i la coa. Representa Asclepi, el metge llegendari.
Desde llavors, Asclepi i la serp són símbols especials per la medicina. Això va inquietar a Hades, qui temia no rebre més ànimes. També va convèncer el seu germà Zeus de fulminar-lo i de decretar que tots els mortals han de morir un dia. Per tal d'honorar els seus talents, Zeus l'ha col•locat amb la seva serp als cels.


Vale!

Axel Avila ha dit...

Salvete!Jo soc Virgo. La paraula zodíac es dona gracies a que totes, o la majoria de les constel.lacion tenen nom de animals, Prove de el grec "zoon-diakos" que significa roda dels animals, ja que els zodíacs sempre estan representats en un cercle. El signe de Virgo representa el treball, la eficacia en treballs manuals. També significa treball ja que el cicle de la terra acaba sobre una terra verge, destinada a rebre una nova llavor. El simbol de Virgo, fa recordar al de escorpí, execpte per la cua. La rao per la cual són semblants es per que un repressenta la terra i l'altre l'aigua. La perversió de aquest signe es que es caracteritza per la dificultat de pendre decisions, sense duptar. En la mitologia es representa a virgo com a la daesa Astrea, una de les filles de Zeus. Va ser una de les ultimes deeses que va voler fer-se humana i baixar a la terra. Durant la edat daurada va poder comviure be, peró al arribar la edat de bronze, les coses van cambiar a la terra i la maldat va començar a reinar a la terra, Astre va optar per abandonar la terra. Posteriorment va ser trobada per Zeus en un firmament estrellat a la consetelació de Virgo precisament. Sempre és representada com una figura femenina i amb una balança representant la justicía.

Ricard Oliveras ha dit...

-quin signe zodiacal sou? Libra, el nom del personatge en el videojoc és: Akira Ishida: Hoshizuku Kotaro.
- Quina és l’etimologia de la paraula zodíac? Ve de la paraula grega ₺zoos₺. Es diu així perquè les constel•lacions que veien els grecs les relacionaven amb animals ja siguin reals o mitològics.
-Sabeu què simbolitza el vostre signe i quin mite s`hi amaga al darrere? Libra simbolitza la justícia, la unió, la igualtat. S’hi amaga un mite que és: Astrea que en grec significa l’estelada, era l’encarregada de dur als seus braços els llamps de Zeus. Per la seva fidelitat, Zeus li va permetre que conservés la virginitat i va ser la darrera immortal que va viure entre els homes fins que a l’Edat de Bronze, fastiguejada de la degeneració dels humans, se li va reservar al cel un lloc entre les estrelles a la constel•lació de Virgo. Es representa com una deessa amb ales i amb una aureola brillant, pot portar una espiga.

Xènia Martínez Márquez ha dit...

SALVETE! Aquí deixo el meu comentari!
El meu signe del zodíac és Sagitari el seu planeta es júpiter i està classificat com a a signe que te a veure amb l’element del foc. El signe sagitari representa un centaure, era una criatura de la mitologia meitat cavall meitat home i sempre porta un arc amb fletxes. La historia explica que Cronos que era el marit de Rea es va enamorar de Filira, i ella per evitar-lo es va convertir en euga i ell es va convertir en cavall per aconseguir el que volia i d’aquesta unió va néixer un nen meitat cavall meitat home, Apol•lo el va acollir i li va ensenyar poesia, música, caça i medicina.
El zodíac és per on passa l'eclíptica i on s’hi troben els planetes. El seu nom fa referència a que les constel•lacions que veien els grecs es corresponien, en general, a animals reals o mitològics.
Ophiuchus significa el serpentari, representa a Asclepi al metge llegendari,aquest signe no està considerat com a signe del zodíac, representa a un home que porta un serp al voltant del cos, divideix la serp en dues constel•lacions, com amb unes herbes podia ressuscitar a la gent el déu de l’infern no li va fer cap gracia i va decidir dir-li al seu germà Zeus que el matessin i així va ser.

VALETE!!!

meritxell ha dit...

Hola!!

Per començar Laia, moltes felicitats per aquesta entrada! La veritat és que jo no són una aficionada al manga ni al anime, però he de dir que m'ha sorpres aquesta relació entre dos àmbits totalment diferents.
Jo sóc capricorn.
la paraula "zodiac" prové del grec "zodiakós" que vol dir el camí dels animals, format pels ètims grecs zoo (animal) i diakós (camí).
El meu signe del zodiac, com ja he dit és capricorn i la seva història prové del mite en que la cabra Amaltea, va amamantar a zeus, acabat de nèixer. Aquesta cabra va ser com una "amiga" per Zeus a mida que anava creixent. Quan la cabra va morir, Zeus en agraïment la va catasteritzar (la va convertir en constel·lació).

Vale!!

estela ha dit...

Salvete!
Aquesta entrada em sembla molt interesant, perque veig que fins hi tot series anime poden tenir relació amb la mitologia.

La paraula zodíac devira del grec "Zodiakós","el camí dels animals"(zoo, animal; diakós, camí) per els animals que representen els 12 signes. Els noms dels signes del zodíac semblen ser d'origen llatí. Una altra versió asegura que aquesta paraula, encara vinguen del grec té els components Zoo(animal) y Oikos(casa), es a dir "las casas dels animals" o "animals de las casas".

Sóc libre i el meu signe és el de balança que està representat per aquest símbol Ω, i és l’únic signe del zodíac identificat amb un objecte, la balança. Es diu que és la balança que portava Astrea, per això Virgo està a la vora de Balança.
És el punt oposat a Aries, en què es produeix l’equinocci, per tant l’equilibri entre la durada del dia i de la nit. En castellà es diu libra perquè en llatí libra significa balança. Fixeu-vos en què la paraula equilibri procedeix de l’arrel equi-, del llatí aequus,a,uum, que significa just i de libra,ae que ja sabeu el que significa.

Joana Bassó ha dit...

-ARIES: En la mitologia grega, aquesta constel•lació representaria el marrà, el velló -d'or del qual inspirà la saga de Jàson.
El rei Atamant tenia dos fills anomenats Frixos i Hel•le, del seu matrimoni amb Nèfele. Després de la mort de la seva dona Nèfele, Atamant es va tornar a casar amb Ino, amb la que va tenir també dos fills. La reina Ino volia que els seus fills heretessin el tron, per la qual cosa s'havia de desfer de Frixos i Hel•le. Per això va idear una estratagema perversa.

Va encendre foc sota la terra dels graners, així quan es va sembrar el blat el gra torrat no va néixer. Davant l'amenaça de la fam el rei va enviar emissaris a consultar l'oracle de Delfos. Quan els emissaris tornaven, la reina Ino els va subornar perquè diguessin el que ella volia: que els deus exigien el sacrifici de Frixos i Hel•le. El déu Hermes envià als nens un moltó alat amb la llana d'or. Muntats sobre el moltó viatjaren cap a orient, però Hel•le va caure al mar que rebé el nom d'Hel•lespont en honor a Hel•le. Aquest accident va fer que Frixos perdés la confiança en el moltó volador. El va fer aterrar i continuà a peu amb ell fins al bosc d'Ares a la Còlquida. Allà va ser acollit pel rei Eetes, i es va casar amb la filla del rei. Com a mostra d'agraïment, Frixos va sacrificar el moltó i va oferir el velló d'or al rei, qui el va penjar a una alzina del bosc sagrat d'Ares.

-En la gran simbologia mitològica d'Àries representa un Tresor ple de misticisme i Màgia on l'impossible es torna realitat en l'objectiu d'obtenció de la seva preuada bellesa.

- Àries és conegut per la resta dels signes pel seu esperit lluitador i combatiu que pot arribar a convertir-se en abús de poder quan sobrepassa els límits permesos del lideratge.

-El nom de zodíac prové del fet que les denominacions dels 12 signes
corresponen a éssers vius, llevat del cas de la Balança. ...
El Sol ressegueix l'eclíptica completament en 12 mesos, i per això els antics consideraren el zodíac dividit en 12 rectangles iguals, coneguts amb el nom de signes del zodíac i anomenats, respectivament, Àries, Taure, Bessons (o Gèmini), Càncer (o Cranc), Lleó, Verge, Balança (o Libra), Escorpió (o Escorpí), Sagitari, Capricorn, Aquari i Peixos. Cadascuna d'aquestes zones té una longitud de 30°, i el Sol resta al seu interior durant un mes.

-En la mitologia grega Ofiuco correspon amb Asclepio, fill del déu Apol • lo i la mortal Corónide. Aquest va desenvolupar tal habilitat en medicina, que es deia que era capaç fins i tot de ressuscitar als morts. Molt ofès per això, Hades va demanar a Zeus que el matés per violar l'ordre natural de les coses, al que Zeus va accedir. No obstant això, com a homenatge a la seva vàlua, va decidir situar-lo al cel envoltat per la serp, símbol de la vida renovada.

- L’habilitat que tenia era la de medicina i essent capaç de fer ressuscitar els morts.

Marc Gimeno ha dit...

Jo vaig néixer el dia 19 de setembre, per tant sóc verge.
L’etimologia de la paraula zodíac ve de que la majoria de les constel•lacions, son noms d’animals, ja que zodíac, ve del Grec ‘’zoon’’ que significa animal. Hi han 12 constel•lacions: Àries fa referencia al propi de la pell d’or, Leo al heroi Hèracles (Hèrcules romà), que vestia la pell del lleó de cinturó, Gèminis a los bessons Càstor y Pòl•lux. Virgo a la sacerdotessa del temple on es custodiava el seu càstig, Tauro que representa el cap i les banyes de un toro. Leo, representa el cap i la melena de un lleó. Escorpió, representa la cua de un escorpí. Sagitari: Representa una fletxa, Acuari, que era un Deu amb una vellesa impressionant, que va aconseguir el amor de Zeus. Balança, libra en castellà, be del cèsar, portant una balança, Piscis simbolitza a dos peixos. I per últim Càncer: Simbolitza el cranc que va enviar a Hera, per ajuda a Hidra de Lerna quan estava lluitant contra Hercules.
El meu signe simbolitza, entre altres, a Astrea, que es una deessa grega, que va ser concedida verge eternament i a ser caracteritzada per Zeus com a recompensa per la seva lleialtat. Hi ha mes etimologies de Virgo, com que castiguen a astrea a una illa solitària eternament.
Ophiuchus, en la mitologia grega El seu nom prové del grec’’ Ὀφιοῦχος " serp -portador ", i que es presenta normalment com un home agafant la serp que està representada per la constel•lació de Serpents. Es relaciona amb els conjunts d’estrelles que hi ha com per exemple a Ophiuchus, que es el conjunt mes brillant que existeix. En la mitologia, Asclepios feia immortal ala gent, i Zeus es va cansar i va enviar a Ophichus , la serp perquè el matés. Se’l va voler associar com a 13 signe de Zodíac.

Roger Amat ha dit...

Salvete! Jo sóc Geminis. L’etimologia del zodíac prové del grec ( Zodiakós) significa( zoo: animal i diakos : camí) per tant representa el camí dels animals. La historia es bassa sobre els bessons són Càstor i Polideuco . Vannéixer d'un ou que va posar Leda, la reina d’Espartà, després d'haver copulat amb Zeus convertit en cigne. Fa referència a l'amor que senten els germans, és tant aquest apreci, que quan Pòlux mor, Càstor demana als deus la seva pròpia mort, o la immortalitat del seu germà perquè un era mortal i l’altre immortal. Finalment, Zeus, els hi concedeix viure la meitat del temps al submón i l'altra meitat a l'Olimp. Ophiuchus es relaciona amb Asclepi (deu de la medicina) Fill d’Apol•lo i Coronis. Asclepi era capaç de curar els malalts, i també de ser capaç de reviure els morts.
També vull afegir la meva felicitació a la Laia per l’entrada.

Valete!

Carla Bartra ha dit...

El meu signe del zodíac és Aries. L’etimologia de la paraula zodíac prové del fet que la majoria d'aquestes constel•lacions tenen noms d'animals, derivant-se la paraula zodíac de la paraula grega ‘zoon’, que significa animal i ‘diakós’ que significa roda. El concepte de zodíac va ser originàriament proposat pels Babilonis, abans del 2000 a. C., com un calendari amb el qual visualitzar el pas del temps.
Simbolitza la història mitològica del signe del Carnero conegut també com Àries ens trobem amb un clar símbol i molt conegut, el Vellocino d'Or, aquest Vellocino es coneix amb el nom de Crisomalo dins de la Mitologia mateixa. És una bella i perfecta creació dels déus Hermes i Zeus amb un principi clar, el de salvar els descoratjats i condemnats nens de l'antiga Grècia, deixant-nos d'aquesta manera un dels tants bells i càlids contes de nens. Àries està relacionat amb una de les grans històries èpiques del mite grec, la història de Jason i la recerca del Carnero d'Or. La història comença amb un nen infeliç d'una família destrossada.
En la mitologia grega es relaciona amb l’Asclepi.
L’habilitat que tenia l’Asclepi era que pels romans, va ser el déu de la medicina i la curació, venerat en Grècia en diversos santuaris.

Anna M. ha dit...

segona part del comentari:
Geminis es troba present en el mite egipci de Osiris i en la llegenda de la au Fènix.
Aquesta última parla de la espècie més bonica de les àguiles, una amb enormes ales. El seu tamany és similar al d'un gall d'indi que porta sobre el seu cap una espècie de monyo.
Ophiuchus: és coneguda com el Serpentari, que no és que signifiqui el domador, sino el que utilitzava el seu verí amb finalitats curatives. Encara avui en dia es segueix utilitzant la figura d'una serp enrotllada en una copa, com a símbol per representar la Medicina i la Farmàcia.

Valete!

Itziar Cuervo ha dit...

Salve!

El meu signe zodíac es Virgo.
El zodíac és la regió de l'esfera celeste per on passa l'eclíptica i on hi podem trobar els planetes. El seu nom fa referència al fet que les constel•lacions que hi veien els grecs es corresponien, en general, a animals reals o mitològics
En la mitologia romana, es coneix com a Virgo, en greg Astrea, però també tenia un altre nom, Lustitia. Aquesta deessa era filla de Zeus, i la seva mare Temis. Al ser filla de Zeus, era encarregada de portar els rajos del seu pare.
Va ser una de les últimes immortals que va triar per viure a la Terra juntament amb la resta de mortals. Durant la època de Cronos, va poder viure tranquil•lament lluny del cel, per ella, va ser la època dorada.
Quan va arribar la època de Bronze, les coses a la Terra van canviar. A Virgo, no li va agradar i va demanar ser pujada al cel per el seu pare Zeus.
Va ser ficada, entre les grans estrelles que formen la constel•lació de Virgo. No va marxar sola de la Terra sinó juntment amb la seva germana Pudor .
La imatge de la deessa Virgo, mostra en general una figura femenina amb ales, rodejada amb una lluminosa aureola, juntament amb una entorxa com símbol de una deessa de les estrelles i els rajos del seu pare Zeus. Tenia costum de portar una balança, volen representar la justícia, per això la seva constel•lació està al costat de la constel•lació de Libra. Pot ser que per aquet motiu es sol confondre la deessa Diké, que era una de les seves germanes filla de Zeus i de Temis, que va ocupar el lloc de deessa de la justícia.
Quan es va produir la Guerra dels Titans, tant Virgo com Niké, van col•laborar amb Zeus, és per això que una de les recompenses per aquest acte, va ser que pogués seguir sent verge, sen la única entre totes les Titans. Més enllà de concedir-li mantenir la seva virginitat intacte,una de les altres recompenses, va ser donar-li un lloc important en la constel•lació de virgo, aquesta recompensa, significa que l’ajuda que va aportar va ser molt gran, ja que tots els seus germans solament van rebre una estrella.
Ophiuchus, és relaciona amb Ofiuco. La seva especialitat era la medicina i la rehabilitació física.

Ginesta ha dit...

Salvete!

El serpentari (Ophiuchus) és una constel·lació de l'hemisferi nord. Malgrat ésser travessada pel Sol del 30 de novembre al 17 de desembre no es considera part del Zodíac tradicional de l'astrologia.

La constel·lació representa un home portant una serp al voltant; Ophiuchus divideix la constel·lació de la Serp en dues parts. Representa Asclepi, el metge llegendari. Asclepi hauria mort una serp amb la sorpresa de veure com a continuació una altra serp la reanimava amb unes herbes. El saber mèdic d'Asclepi hauria augmentat ràpidament fins ser capaç de ressuscitar als morts.
Això inquietà a Hades, deu dels Inferns grecs, qui temé no rebre més ànimes. També va convèncer el seu germà Zeus de fulminar-lo i de decretar que tots els mortals han de morir un dia. Per tal d'honorar els seus talents de curandero, Zeus l'ha col·locat amb la seva serp als cels.
Tanmateix no és fàcil discernir-hi la figura d'un home sense una mica d'imaginació.

Valete!

marina ha dit...

Starry Sky i la mitologia grega

Quin signe zodiacal sou? El meu signe zodiacal és Capricorn
Quina és l’ etimologia de la paraula zodíac? La paraula Zodíac prové del grec "zoon-diakos" que significa roda dels animals per els animals que representen els dotze signes.
Sabeu què simbolitza el vostre signe i quin mite s’hi amaga al darrera? Quan Quan Zeus era petit va ser cuidat per una cabra increïble anomenada Amaltea, que va ser la mare de el Déu Pan.
El seu pare va ser algú realment important, Saturn, qui va fecundar el seu fill Pan a la cabra. Quan va néixer el nen el seu aspecte era bastant previsible, tenia tot el cos cobert de pel, tenia unes banyes i una cua de cavall.
Aquest naixement va generar un terror bastant gran en la seva mare, qui va cridar realment espantada al veure’l. Hermes (Mercuri) va decidir portar al nen com diversió davant els altres déus de l'Olimp, on Pan va saber divertir els déus perfectament. El significat en grec del terme Pan està relacionat amb el "tot" es diu que prové de fet que troba aconseguit alegrar a "tots" els déus.
Pan va tenir una criança a càrrec de les nimfes després de ser abandonat per la seva mare. Es va dedicar a cuidar ovelles i cabres, a més de desenvolupar un gran talent per a la música. La naturalesa d'aquest personatge era massa sensual i això li va provocava estar darrere de cada nimfa mentre elles fugien quan ell apareixia. Una de les nimfes, Syrinx, davant una de les persecucions, va ser atrapada i li va demanar que la transformés en un jonc. Pan va accedir a la seva petició i amb el jonc va produir la seva famosa flauta.
Aquest poder per convertir coses, no sempre va ser tan efectiu, ja que en una ocasió quan fugia del gran monstre Typhon, conegut com Tifó, va intentar transformar-se a si mateix en un peix per poder escapar, però no ho va aconseguir. De tota manera, va ser part del suport que va rebre Zeus per lluitar contra Typhon, i per tant com a mostra d'agraïment se li va concedir un lloc en el firmament, passant a formar una constel•lació.
En la mitologia grega amb qui es relaciona Ophiuchus? Quina habilitat tenia? Ophiuchus va ser fill il•legítim d'Apol•lo amb una nimfa anomenada Coronis, Asclepi, va aprendre medicina del Centaure Caront. Després va ser el cirurgià dels Argonautes, navegant amb ells en la nau Argos tractant de retornar la vida a la gent, inclosos el fill del rei Minos de Creta. Tenia la habilitat de retornar la vida a les persones mortes.

Noemí Vergés ha dit...

Salvete Omnus!

La paraula Zodíac deriva del grec “Zodiakós”, que significa:-el camí dels animals,ja que “zoon”vol dir animal, mentre que “diakós” vol dir camí. Hi ha dotze signes del Zodíac, que aquests tracen una trajectòria cap al sol, a la lluna, i també a altres planetes.
El meu signe és Verge. Aquest és l’únic signe del Zodíac representat per una figura femenina,és representada com a una deesa amb ales i amb una aureola brillant,aquesta es tracta d’Astrea,filla de Zeus i de Temis. Astrea és grec, i significa: L’estelada,aquesta era l’encarregada de dur als seus braços els llamps de Zeus. Degut a la seva fidelitat,Zeus li va permetre que conservés la virginitat, i va ser la última immortal que va viure entre els homes, en la Edat de Bronze. Com que durant la seva etapa en el món entre els mortals,se li va reservar al cel un lloc entre les estrelles,és a dir,la Constel•lació de Virgo.
En la etimologia grega, Ophiuchus no és exactament una constel•lació que pertany als signes del zodiaco, tot hi que, la trobem en el camí de la eclíptica, inclús el Sol transita per a ella durant més temps que el signe Escorpí. Així que,seguint un ordre lògic, després de l’Escorpí, el Sol entra en Ophiuchus y degut això es decideix inlcuïr-la com a la novena constel•lació del zodiac.
En la Mesopotàmia es reconeixia part d’aquesta constel•lació com al deu Zababa, el deu de la guerra y patró de la ciutat de Kish, ciutat molt a prop de l’antiga Babilònia. En la mitologia grega Ophiuchus (Serpentarius en llatí) significa: El portador de la serp, i el mite més acceptat, que es representa a Asclepios (Escolapi per als romans.
Valete!

Salina Jaime ha dit...

Salvete!
La Terra descriu cada any un circuit el•líptic al voltant del Sol, és el que anomenem l’eclíptica, on es van instal•lar les constel•lacions que determinen el tròpic de Càncer i el de Capricorn. Al llarg d’aquest recorregut es troba amb diferents constel•lacions, a partir dels punts que representen les estrelles de cada constel•lació, els nostres avantpassats s’hi van imaginar animals, per la qual cosa van anomenar aquest circuit zodíac, és a dir: el camí dels animals. En grec zoós, significa animal idiakós, camí.
Ego sum Sagitari, que la seva llegenda és questa;
Cronos, marit de Rea, es va fixar en Filira i li va declarar el seu amor, ella, però, per tal d’evitar-lo, es va transformar en egua i ell, evidentment, es va transformar en cavall per aconseguir el seu propòsit. Un cop aconseguit, de la unió en va néixer un centaure, un ésser mig cavall i mig home: Quiró. Filira el va repudiar i el va recollir Apol•lo que li va ensenyar poesia, música, caça i medicina entre altres disciplines. El mateix Quiró va ensenyar medicina a Esculapi, el déu de la medicina.
Quiró era immortal, però en certa ocasió en què Hèrcules s’estava barallant amb altres centaures, accidentalment, el va ferir amb una fletxa que havia sucat amb el verí mortal de la Hidra de Lerna. Quiró tenia coneixements per mantenir la seva immortalitat, però li resultava tan dolorosa l’existència que va preferir morir.
Sovint se’l representa en escenes de caça amb l’arc i les fletxes, d’aquí ve el nom de sagitari, perquè sagittarius significa arquer i ve de sagitta, fletxa.
Ophiuchus: significa portador de les sorps o serpentari, és unes de les constel•lacions més noves, es pot veure des del mes d’abril al octubre, la seva llegenda, explica, Ofiuco, fill d’Apol•lo i la mortal Corònide, i quest amb una habilitat mèdica capaç de ressuscitar els morts, i, Hades, molt molest perquè ja no rebria més ànimes a d’infern, va demanar a Zeus que el matesin per alterar l’ordre de la natura i ell va accedir, però posant en honor seu una imatge seva rodejat de serps símbol de la vida renovada.
valete!

Èlia Moral ha dit...

salve!!
t'envio la segona part del treball, que consisteix en la quarta i cinquena pregunta.

4 pregunta: primer va estar am Quiron un centaure, que li va ensenyar l’art de la caça i la medicina. Desprès va ser cirurgia dels Argonautas, també se’l coneix, perquè sabia ressuscitar a la gent, però això va molestar molt a Hades, perquè el veia com una amenaça per el seu regne. Hades va parlar amb Zeus i el va convèncer per que el mates. Zeus li va tirar un raig, però es va penedir i li va donar un lloc al cel. El va posar a prop d’una serp, ja que representa la vida renovada.

5 pregunta: tenia l’habilitat de ressuscitar als morts.

Espreo que t'agradi

Maria Rios Rius ha dit...

El terme zodíac significa amb grec “zoon-diakos” (roda d’animals). Està basat en la divisió de 12 parts iguals, sobre els quals tracen unes trajectòries al sol, a la lluna i als planetes avançant un sector per cada mes de l’any. Els grecs van dividir aquesta banda en parts iguals bautitzades amb el nom de dotze constel•lacions.
El meu signe del zodíac és Virgo. Es tracta d’Astrea, filla de Zeus i de Temis. Astrea en grec significa l’estelada i era l’encarregada de dur als seus braços els llamps de Zeus; aqeust li va permetre que conservés la virginitat i va ser la última immortal que va viure entre les persones fins que a l’Edat de Bronze, va ser asignada com una constel•lació d’estrelles anomenada Virgo. Es representa com una deessa amb ales i amb una aureola brillant, pot portar una espiga o una torxa i els llamps de Zeus. La seva figura és molt femenina.

El serpentari (Ophiuchus) és una constel•lació de l'hemisferi nord. Malgrat ésser travessada pel Sol del 30 de novembre al 17 de desembre no es considera part del Zodíac tradicional de l'astrologia. Representa un home portant una serp sobre el braç, el Serpentari divideix la serp en dues parts: Serpens Caput i Serpens Cauda, és a dir, el cap i la coa.
Ophiuchus és una constel•lació antiga. Apareix a l'Almagest de Claudi Ptolemeu amb les altres 47 constel•lacions, a vegades anomenada Serpentarius.

Eric ha dit...

El meu signe del zodiac es virgo.L'etimologia de la paraula zodiac prové de la paraula zodi que esta relacionada amb les constel.lacions que tenen nom de animal.El meu signe simbolitza la protecció de la virginitat.I en la mitologia és la representació de Dice,que es filla de Zeus i Temis i la deesa de la justicia per els homes,va neixer i va anar a la terra per posar ordre i justicia , va viure amb els mortals fins que va neixer la raça de bronze a qui no aguantava.Però hi han altre versions com per exemple es creu que en realitat ella es Erígone,filla de Ícar.Un dels mites es que aquesta deesa va baixar a l'infern per recuperar al seu difunt amant,el déu de les collites Tammuz ,però la deesa es va quedar aprisionada en el submon i la seva desolació va portar a la Terra l'infortuni.Aquesta situació va fer que els deus la tinguesin que alliberar .Aquesta història te un paral.lelisme amb la història de Grècia en que Hades s'emporta amb ell a Persèfone al submon.Que com a covenient tindria que la mare de Persefòne la deesa Demeter va destruir les collites. Ophiucus es relaciona amb el deu de la medecina,el deu sanador.En alguns casos portava unes taules per escriure,que es relaciona amb la medecina.La seva habilitat consistia en tornar a la vida a les persones que habien mort.

Cristina C ha dit...

Salvete!

Moltes felicitats a la Laia per aquesta entrada. És molt curiós poder observar que gaire bé a tot arreu hi ha presència de la mitologia grega i romana, com per exemple en les sèries i videojocs d'anime.

La paraula zodíac prové de la paraula grega zoon, que significa animal, i de la paraula també grega diakos, que significa roda.
El zodíac fa referència a dotze constel·lacions, cadascuna d'elles amb un personatge que les representa.

El meu signe zodiacal és Lleó. Fa referència al mite del Lleó de Nemea.
Pels voltants de la ciutat grega de Nemea, hi havia un lleó que tenia aterroritzar a tothom. El fet és que no podia ser caçat debut a la seva pell tan gruixuda. Per aquest motiu es va demanar a Heràcles que el matés.
El primer cop que es va enfrontar amb el lleó, no el va poder vèncer. Més tard, va aconseguir matar-lo utilitzant l'estrangulació. Heràcles va transportar el lleó ja mort fins a Micenes, per tal de que el pugués veure el rei Euristeu. Després va arrencar-li la pell per poder fer-se una capa.
A partir d'aquí, els déus el van transformar en la constel·lació de Lleó.

Ophiucus és una constel·lació. Tot i això, en la mitologia grega es correspon amb Asclepi fill d'Apolo i de Corónide. Va desenvolupar una fantàstica habilitat en el món de la medicina i fins i tot podia fer que els morts poguessin ressuscitar. Però Hades, déu de l'Inframón, va demanar a Zeus que el matés ja que no respectava el cicle de la vida. No obstant, Zeus va decidir situar-lo en el cel com una constel·lació com a símbol del del seu treball.
Valete!

Ricard Oliveras ha dit...

VALE!
deixo la segona part del comentari
Am qui es relaciona Ophiuchus en la mitologia grega? La constel•lació representa un home portant una serp al voltant; Ophiuchus divideix la constel•lació de la serp en dues parts. Tenia les habilitats de curar serps i de ressucitar els morts

Charlene ha dit...

Salvete!

Primer de tot, com han fet els meus companys, voldria felicitar a la Laia per aquesta gran entrada. És un tema que a totes dues ens agrada i a més i hi ha informació sobre el zodíac i l’astrologia, una altra cosa que a mi m’agrada!

L’etimologia de la paraula zodíac ve del grec, “zoon-diakos”. El seu significat és: roda dels animals.

Dir que el meu signe del zodíac és Verge i és representat per una dona jove que porta una balança i una espiga de blat.
Hi ha diversos mites sobre Virgo/Verge. Un d’aquests és el mite de Persèfone, el qual ja hem estudiat fa poc. Demèter/Ceres és la deessa de la terra, és la “Mare Terra” i Virgo/Verge s’associa amb la Terra.
Un altre mite és el de que era la deessa de la justícia (és en aquest cas per que porta la balança la dona jove). Aquesta es deia Astrea i era filla de Zeus i Temis (una dels titans de la mitologia grega que també representa justícia). Va viure durant l’edat d’or a la Terra i va pujar al cel quan els homes van desafiar la seva autoritat, per convertir-se en constel•lació. Allà és on Zeus la va trobar.

Ophiuchus o també Ofiuco és Asclepi, fill d’Apolo i Corónida. Tenia molta habilitat en la medicina i es deia que podía resucitar als morts. Per aquesta última raó, Hades va demanar a Zeus que el matés i així ho va fer, encara que al final va situarlo al cel, rodejat per la serp, símbol de la vida renovada.
Fa poc, es va dir que Ofiuco també era un signe del zodíac tot així interrompint el cicle dels altres signes del zodíac i alterant l’ordre.

Valete! I una vegada més, gran entrada Laia!

Alex Molera ha dit...

Salvete!
El meu signe del zodíac és Àries, el primer signe del zodíac. És el signe de la renovació i de la sortida. L'Aries és un guerrer còsmic que vol volar alt i que ha nascut per guanyar. El seu valor i el gust pel risc fan d'ell una persona particularment combatent que no li agrada perdre el temps. Enfronta valentament les dificultats de la vida seguint el lema "l'atac és la millor defensa".
Com és el primer signe del zodíac, el que anuncia la primavera, és el més jove dels signes i és per tant com el nen dels signes. Ell s’enfronta la vida sense adonar-se dels perills. Es cau, es fa mal, s'aixeca i reprèn la seva carrera.
Àries és un signe de Foc.

Mitologia: En la guerra entre Cronos i els seus fills capitanejats per Zeus, els titans i els gegants van barallar al costat de Saturn. En una ocasió, durant un consell de guerra,titans i gegants van irrompre inopinadament a la reunió i els déus van haver de recórrer el seu poder de metamorfosi i escapar. Afrodita i Eros es van convertir en peixos i van saltar al Nil, i Zeus es va convertir en un carner i va sortir corrent. Posteriorment, la seva llana, convertida en un velló d'or, va ser penjada en un arbre a la regió de la Còlquida, guardada per un drac immortal i posteriorment pujada al cel a la constel • lació d'Àries.
Valete!

Anònim ha dit...

Es una entrada interessant, i curiosa.
Et pots donar conta que inclús un videojoc pot estar relacionar amb la mitologia.

La etimologia de la paraula Zodíac:
La paraula Zodíac ve del grec , que "significa el camí dels animals"( perquè "zoon" vol dir animal y "siakós" camí)

El meu signe del zodíac es Leo , (Haruki Naoshi) es curiós perquè en aquest videojoc representen el símbols del zodíac amb dibuixos.
El signe Leo representa el valor, la dignitat i la forsa.
El seu mite:
Es tracta del lleó Nemea, de pell a prova de ferro, bronze i pedra, que Hèrcules va matar (perdent un dit entre les seves dents)

es una entrada molt interesant.


Valete!

Sandra Redondo.

Paula ha dit...

Hola!!
L'any passat vam fer un treball sobre els signes del zodíac, així que aprofitant me l'he remirat i aprofitant n'he tret el mite del meu signe, cranc.

El mite de cranc el trobem en el segon treball d’Hèracles ,ell havia de matar l’Hidra de Lerna. Era un monstre amb uns caps horrorosos amb forma de serp i dents esmolades. El problema era que cada cop que li tallava un cap de la ferida en sortien dos més i l’heroi ja n’havia tallat tants que l’Hidra cada cop era més poderosa. Així que li va demanar ajut a Iolau, qui va portar una torxa, i ha mesura que Hèracles tallava caps l’altre cremava les ferides. Hera odiava profundament a Hèracles, i per impedir que dugués a terme la seva missió va enviar un cranc perquè mossegues els seus peus i el molestes i així a la llarga provocar la seva mort. Però els seus plans no van sortir de la forma esperada i el cranc va ser mort d’una trepitjada. En agraïment a l’animal la dea el va convertir en la constel·lació de cranc. I finalment l’Hidra va morir.

La paraula zodíac prové del grec "Zodiakós" ( zoo vol dir animal i diakós camí).

estela ha dit...

No hi ha cap mite antic relatiu a libra, però cap a l'any 2000 aC la constel·lació es va associar al judici final de vius i morts de les religions babilòniques en què Zibanitum, la balança, pesava les ànimes. A Egipte es pesava la collita quan havia Lluna plena en Libra.
Ophiuchus és una constel·lació. La constel·lació representa un home portant una serp al voltant; Ophiuchus divideix la constel·lació de la Serp en dues parts. Representa Asclepi, el metge llegendari. Asclepi hauria mort una serp amb la sorpresa de veure com a continuació una altra serp la reanimava amb unes herbes. El saber mèdic d'Asclepi hauria augmentat ràpidament fins ser capaç de ressuscitar als morts.
Això inquietà a Hades, deu dels Inferns grecs, qui temé no rebre més ànimes. També va convèncer el seu germà Zeus de fulminar-lo i de decretar que tots els mortals han de morir un dia.

Valete!

zamora ha dit...

Hola a tots tripulacó!.
El meu sígne del zoodìac és Acuario, en la mitologia és associat amb la figura d’Odisseu, rey de Ítaca, la seva historia sexplica en el mite grec de la guerra de Troya. El període solar de Acuario, és del dia 21 de Gener al 19 de Febrer. La etimologia de la paraula zoodiac, prové del terme grec (zoon-diakos) el seu significat vol dir la roda dels Animals. Un altre mite és el conegut mite d’ Aquario el cual també sidentifica a la guerra de Troya, Zeus s’enamora pràcticament de Ganimedes , fill de Laomedonte és converteix en Aguila i se lendù a l’Olimp com a recompensa al pare del jove, li regala uns cavalls inmortals , el jove Ganimedes pasa a ser el coper dels deus. Aquesta curiosisima entrada, m'ha acavat de fer veure que les classiques ens rodejen, fins i tot a la nostre vida social!

vale!


Marc Rodriguez

Jordi Rojas ha dit...

Valete!

Primer de tot, felicitats a la Laia per aquesta gran entrada que ens ensenya que fins i tot a cultures orientals està present, d'alguna manera, el món clàssic.

El meu signe és Aquari. Està vinculat a la història de Ganimedes, germanastre de Príam, últim rei de Troia. Aquest príncep era molt bell. Tant, que el propi Zeus va quedar encisat de la seva bellesa i el va raptar. Després el va convertir en el coper dels déus. Un coper és aquell que guarda les copes i serveix les begudes (en aquest cas, nèctar).

La constelació representa a un jove (Ganimedes) vertint un líquid amb una gerra (nèctar).

Salvete!

Marta Molgosa ha dit...

El meu signe zodíac és Tauro, en el videojoc japonès Kanakubo Homare.

En la mitologia grega, Taure s'associa amb la llegenda del Minotaure. Segons aquesta, el rei Minos, fill de Zeus, va invocar a Posidó perquè li enviés un toro blanc com a senyal que els déus recolzaven al seu regnat. Aquests l'hi van concedir, a condició que ho sacrifiqués en el seu honor. Però el toro era esplèndid i d'enorme bellesa, i Minos va decidir quedar-se`l. Posidó es va enfadar per això i va fer que l'esposa de Minos, Parsifae, s'enamorés bojament del toro. Encegada per la passió, Parsifae es va aparallar amb l'animal i va donar a llum un monstre mig humà i mig toro anomenat Minotaure.

El Rei Minos va voler ocultar al Minotaure, i per a això va manar construir un laberint on tancar-lo i que no pogués escapar. S'alimentava a la bèstia amb sacrificis humans però aquesta, cada vegada, es tornava més insaciable. Finalment, Teseu va voler matar al Minotaure, i va demanar ajuda a la filla de Minos, Ariadna, qui li va donar un fil màgic perquè amb ell fos marcant el camí pel laberint, aconseguint així donar mort per fi al monstre.
Zodíac prové del grec "zoon-diakos" que significa roda dels animals.

Ophiuchus és una constel•lació antiga. Apareix a l'Almagest de Claudi Ptolemeu amb les altres 47 constel•lacions, a vegades anomenada Serpentarius. La constel•lació representa un home portant una serp al voltant; Ophiuchus divideix la constel•lació de la Serp en dues parts. Representa Asclepi, el metge llegendari. Asclepi hauria mort una serp amb la sorpresa de veure com a continuació una altra serp la reanimava amb unes herbes. El saber mèdic d'Asclepi hauria augmentat ràpidament fins ser capaç de ressuscitar als morts.
Això inquietà a Hades, deu dels Inferns, qui temé no rebre més ànimes. També va convèncer el seu germà Zeus de fulminar-lo i de decretar que tots els mortals han de morir un dia.
Laia felicitats per l’entrada m’ha agradat molt de veritat, cada dia m’adono més que tot el nostre voltant està relacionat amb les clàssiques.

Valete!!!

Mayte ha dit...

Etimològicament, Zodíac significa Roda(/camí) d'animals. (Zoo=animal + diakós= roda/camí).

El meu signe zodiacal és Leo, el gran lleó ferotge de fort caràcter i preciós pelatge. Coratjos , i d'una fortalesa insuperable.
Aquest lleó té una història mitològica darrera. No és un lleó qualsevol , és el lleó de Nemea.
L'indestructible lleó de Nemea ,que pel seu pelatge fort com l'acer semblava impossible de matar.
Hera el va enviar per lluitar , i va ser assasinat per estrangulació pel gran Hèracles després de varis intents.

Ara mateix, després de saber la història del lleó que porto dintre , sento un fort odi per Heràcles.
Em sento identíficada amb el lleó , ja que el lleó representa la fortalesa i la passió , un tant maligne, que desemboca en un art única.



Laia, felicitats per l'entrada!
Mira que jo penso i penso massa en tot però mai m'havia parat a pensar en l'origen del lleó que porto dintre.

Marc Palau ha dit...

Salvete!

El meu signe del zodíac és Virgo, (que ocupa el Sol entre el 23 d'agost i el 22 de setembre) s'associa amb aquesta constel·lació i es representa per una dona jove. Es classifica com a signe d'element terra i qualitat mutable.

En Astronomia, el zodíac o zodíac (del grec "zoon-diakos" que significa roda dels animals) és una banda que circumda l'esfera celeste comprenent a l'eclíptica i que és prou ampla per contenir al Sol Comprèn 13-14 constel · lacions.
Ofiuco o Ophiuchus (el portador de la serp o Serpentari) és una de les 88 constel · lacions modernes, i era una de les 48 llistades per Ptolomeu. Es pot veure en ambdós hemisferis entre els mesos d'abril a octubre per estar situada sobre l'equador celeste.

Valete!

Aina ha dit...

Salve!
El meu signe del Zodiac és Aquari.
Probe del mite de Ganimedes fill del Rei Tros i la nimfa Cal·lírroe. Zeus és va enamorar boijament d'aquest jove i és va convertir en àguila, per aixi poguer-lo raptar. Ganimedes és va convertir en el servidor de nèctar de Zeus i va ser un catamita. Tros va suplicar a Zeus que li tornes el seu fill però ell en contes de tornar-li li va regalar dos cavalls capaços de caminar sobre l'aigua.
Zodiac prove del grec "zoo" que fol dir animal i de "diakós" que vol dir camí o "oikós" que vol dir casa.
Ophiuchus es relaciona amb Asclepi, qui va ser sacrificat per Zeus ja que tenia la hablitat de recucitar els morts i Hades va demanar-li aquest fabor a Zeus.
Vale!

Ona Contreras ha dit...

Salve!

La paraula zodíac prové de la paraula grega zoon, que significa animal, i de la paraula també grega diakos, que significa roda.
El zodíac fa referència a dotze constel·lacions, cadascuna d'elles amb un personatge que les representa.

El meu signe del zoo diac es Piscis.
El signe és representat per dos Peixos que es mouen en diferents adreces i estan units per un cordill, la qual cosa dóna la idea d'una naturalesa dual i contradictòria en la persona *Pisciana. Aquesta dualitat també fa recordar l'existent en la naturalesa de l'home: el conscient i l'inconscient; el seu cos físic i la seva ment; el físic i el metafísic. És símbol de l'elecció que ha d'assumir el *Pisciano en la seva vida, a través del peix que remunta riu amunt o el que es dirigeix riu avall. Aquest últim deixa que les qualitats negatives - principalment les de Neptú, la seva regenti - prenguin prioritat, en aquest cas el nadiu es perd en un món de somnis i fantasies, ofegant les seves penes amb l'alcohol o les drogues i pot arribar a ser víctima de la seva pròpia ruïna. El peix que va riu amunt representa la sendera espiritual, la capacitat de servei que ha de ser desenvolupada i el *autosacrificio per aconseguir l'amor universal.

Ophiuchus: El serpentari (Ophiuchus) és una constel•lació de l'hemisferi nord. Malgrat ésser travessada pel Sol del 30 de novembre al 17 de desembre no es considera part del Zodíac tradicional de l'astrologia. Representa un home portant una serp sobre el braç, el Serpentari divideix la serp en dues parts: Serpens Caput i Serpens Cauda, és a dir, el cap i la coa.
Ophiuchus és una constel•lació antiga. Apareix a l'Almagest de Claudi Ptolemeu amb les altres 47 constel•lacions, a vegades anomenada Serpentarius.

Vale!

Ignasi ha dit...

Salvete!
Buscant el significat de Zodiac i d'on provè, he pogut trobar que deriva dels ètims: Zoon=Animal i Diakos=Roda, així el seu significat etimològic és Roda d'Animals.

Felicitats a la Laia per aquesta aentrada, que creia haver comentat ja feia temps.

Valete!

Enrique P ha dit...

Primer de tot felicitar a la Laia per la seva explendida entrada sobre Starry Sky i com esta de elaborada. Doncs jo sóc del dia 11 d'octubre, llavors sóc libra, no hi ha una informació clara sobre un mite del signe del zodiac, jo tinc la informació de Ophiuchus és una constel·lació. La constel·lació representa un home portant una serp al voltant; Ophiuchus divideix la constel·lació de la Serp en dues parts. Representa Asclepi, el metge llegendari. Asclepi hauria mort una serp amb la sorpresa de veure com a continuació una altra serp la reanimava amb unes herbes. El saber mèdic d'Asclepi hauria augmentat ràpidament fins ser capaç de ressuscitar als morts.
Això inquietà a Hades, deu dels Inferns grecs, qui temé no rebre més ànimes. També va convèncer el seu germà Zeus de fulminar-lo i de decretar que tots els mortals han de morir un dia. Valete!

Helena ha dit...

El zodíac és la regió de l'esfera celeste per on passa l'eclíptica i on hi podem trobar els planetes. El seu nom fa referència al fet que les constel•lacions que hi veien els grecs es corresponien, en general, a animals reals o mitològics (zoos => zodíac). En hi ha dotze signes (àries, taure, bessons (o gèminis), càncer (o cranc), lleó, verge, balança, escorpió (o escorpí), sagitari, capricorn, aquari i peixos(o pisces)


Jo sóc piscis, per tant, he nascut el mes de març. Un mes bastant important pels grecs, ja que se celebraven les Grans Dionísies al Teatre de Dionís.
http://www.xtec.es/~sgiralt/labyrinthus/dionis/festival.htm

Es diu que els peixos són la gratificació de la deessa Afrodita (Venus) i el seu fill Eros (Amor), que van ser transformats en peixos per poder escapar del gran monstre, l’implacable Tifó.

També es diu que hi ha una relació d'aquest símbol amb les sirenes, unes criatures marines d'un intel•lecte veritablement genial on la cara reflecteix el d'una dona i l'altra meitat del cos representa un peix.
La història ens explica que aquestes sirenes vivien en una petita illa del mar mediterrani situada a les rodalies de Sicília i en recurrents ocasions eren capaços d'atreure a la gent que passava prop amb una música realment irresistible. Aquest mecanisme, amagava un fosc propòsit, el de devorar per poder saciar una gana monstruosa. Però es diu que els coneguts com Argonautes van passar il•lesos davant aquestes criatures meitat belles meitat monstruoses. Es diu que això va succeir perquè en aquest vaixell viatjava l'implacable Orfeu,que amb la seva música va tapar la música de les Sirenes podent d'aquesta manera salvar tota la tripulació.

En una altra ocasió també el gran Ulisses va aconseguir passar per aquest terreny marítim tapant les orelles amb cera, i el va lligar el seu cos al pal aconseguint d'aquesta manera la gran proesa de ser el primer home que va aconseguir vèncer el pas les sirenes de Sicila i sortir il·lès costat de la seva tripulació.
Tota aquesta història mitològica simbolitza tres conceptes que seran claus en l'essència de tot individu pertanyent a Peixos, aquestes sirenes igual que els peixos simbolitzen tres conceptes claus, el de la il·lusió, el de l'engany iel subconscient, d'acord amb aquests tres termes es veuran embolicats cada persona que pertanyi al signe de Peixos.


El serpentari (Ophiuchus) és una constel•lació de l'hemisferi nord. Malgrat ésser travessada pel Sol del 30 de novembre al 17 de desembre no es considera part del Zodíac tradicional de l'astrologia. Representa un home portant una serp sobre el braç, el Serpentari divideix la serp en dues parts: Serpens Caput i Serpens Cauda, és a dir, el cap i la cua.

Laura Guillén ha dit...

Hola!
Jo sóc aquari.
El meu signe esdevé del mite de Ganimedes.
Diu el mite que Zeus, una vegada més, del jove i per poder seduir-lo, es va metamorfosar en àguila, per, d'aquesta manera, poder-lo raptar. Zeus i Ganimedes van mantenir relacions sexuals i després d'això el va convertir en el servidor de nèctar dels déus de l'Olimp. Aleshores, Tros, el pare del nen, va demanar a Zeus que lliberés a Ganímedes, Zeus, no volia tornar-li així que li va regalar uns cavalls.

laura Calvo ha dit...

La meva enhorabona Laia per l'entrada que has fet.
El meu signe del zodiac és Gèmenis. A aquest signe el regeix Mercuri, planeta que regeix els viatges curts, la comunicació..El seus colors són el groc i diverses games de grisos i les pedres amb que s'identifica són principalment el beril·le i el topazi.
És classificat dins l'element aire i de la qualitat mutable.Els Bessons (Gemini) és una constel·lació zodiacal. Els seus estels més brillants són Càstor (α), de segona magnitud, i Pòl·lux (β), de primera.
Valete!!

Alison ha dit...

Salvete!
El significat de Zodíac és "Roda d'animal".
Bé, el meu símbol zodiacal és el de Leo (lleó)i és una constel•lació del Zodíac.
Els colors propis d'aquest símbol són l'or i el vermell (element del foc). En el videojoc, Leo és diu Haruki Naoshi (és extrany, perquè un amiga meva va es diu així).
Diuen que els lleons són gent apassionada, orgullosa, generosa, creativa, amb tendència dominant i amants de ser el centre d'atenció.
És caracteritzat pel Lleó de Nemea (com han explicat els meus companys) i el símbol de Leo representa el cap i la melena d'un Lleó.

Laia, felicitar-te per aquesta entrada, mai havia pensat en l¡origen sobre el meu símbol zodíac.

Valete !

Anònim ha dit...

Felicitats Laia per l'entrada, un exemple més de la influència dels clàssics a la nostra societat, aquest cop a través dels signes del zodíac. Com ja han comentat altres companys la paraula zodíac significa "roda d'animals". El meu signe és Cranc/Cancer, ja que vaig néixer al més de juliol, per tant el meu homònim en aquest joc seria en Touzuki Suzuya.

Fins aviat companys!
Cesc