12 de setembre del 2011

Preparats per salpar de nou, tripulants?

Ja hi tornem a ser, mariners del Vaixell! Avui comença un nou curs i nosaltres ens disposem a desancorar la nau d´aquest port estival que, espero i desitjo, us hagi permès descansar i agafar forces per afrontar amb il·lusió i paciència els nou mesos que dura la nostra travessa. El rumb es manté ferm, la feina que vam fer durant el curs passat s´ha traduït en un nou reconeixement i això ens ha d´esperonar encara més mentre escorcollem l´horitzó amb ulls clàssics. Donem la benvinguda als nous tripulants de primer i de quart i preguem perquè el nou viatge dels estimats companys de 2n sigui fructífer. El món clàssic ens espera, més viu que mai, Grècia i Roma ens obren les seves portes i ens conviden a traspassar-les per descobrir les meravelles que s´amaguen darrera un poema, una escultura, un paisatge o un mite immortals. Nosaltres sabem que paga la pena desxifrar classe rere classe aquest immens i preciós patrimoni per a la humanitat. Salvete, discipuli discipulaeque omnes, ΧΑΙΡΕΤΕ, passeu, passeu... benvinguts al nou curs que comença avui!

L´Alba, una companya de l´escola, em va fer arribar aquest vídeo que és tota una proesa de tècnica audiovisual. Us convido a ballar amb els clàssics, una bona manera de celebrar l´inici de la nostra particular singladura. Hissem, doncs, les veles. CARPE DIEM!

Jordi

70 comentaris:

zamora ha dit...

Hola tripulants!!
Espero que poguem fer un bon trajecte tots junts!
Optimisme,realisme i esforç!El nou propost per aquest any!!
Molt bonas paraules les del Jordi avui a las classes de Llatí i de Grec!!!

Valete!!

P.D. Donu la benvinguda a tots els nous tripulans d'aquest any!!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gràcies, Mario, per aquest comentari. Les teves paraules són les primeres d´aquest curs i desitjo que serveixin per animar la resta de companys perquè, sens dubte, necessitarem de l´esforç de tots per continuar aquest magnífic viatge. Ja hem salpat!

Yasmin ha dit...

Hola a tots!!

Desitjo que tots fem una bona travessa, que hi posem moltes ganes i que treiem profit de tot el que fem durant el nou curs.
Ànims als nous tripulants que s'han incorporat!

Valete!!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gràcies, Yas. Espero sincerament que els teus desitjos es facin realitat. Ganes i profit van del bracet, n´estic segur.

marc.r.ll ha dit...

Hola tripulants!.Estic molt content, de poguer formar part d'aquesta tripulació.
La veritat es que las paraules de'n jordi m'han donat forçes, motivacio i il-lusio per a remar durant tot el viatge, això si que es començar de nou!!

valete!

Clàudia ha dit...

M'agradaria donar la benvinguda als nous tripulants, i desitjar un molt bon curs a tothom!
A seguir navegant!

Guillem Fargas ha dit...

M'agradaria desitjar molta sort tant als nous com als més veterans tripulants del vaixell!

Espero que tots junts puguem fer navegar aquest vaixell moltes llegües més!

Vale!

Laura Guillén ha dit...

Hola a tots de nou!
Espero que aquest any sigui un gran curs per tothom!
I quina gràcia el video, és molt original i està molt ben fet! Però quina paciència per fer-lo!

Helena ha dit...

Hola!

Desitjo que tots tinguem un molt bon curs, tant per als antics tripulants del vaixell com per als nous. Seguir posant el nostre gra de sorra en aquest blog per fer-lo créixer.Gaudir d'aquest últim curs sense atavalar-nos gaire i sobretot, viure el present, ja que tot s'acaba i ho hem de saber valorar ara, no dintre d'uns quants anys quan ho recordarem amb nostàlgia.


Valete!

Anònim ha dit...

Bon dia i bon hora companys,

Espero que tot estigui "viento en popa y a toda vela". Bé, cal dir que aquest any encara que no hi participi directament seguiré espiant-vos jaja :)

Sembla que no, però les clàssiques estan a tot arreu (al carrer, a la universitat inclòs a casa..), i per això us aconsello que no us ho prengueu com una simple asignatura sinó també aprofiteu i gaudiu-ne perquè us servir moltíssim.

Com no, també desitjar el millor aquest bloc i que segueixi creixent!

Valete!

Laia Ruiz ha dit...

Hola!
Espero que aquest curs vagui tant bé com l'anterior (o millor!) i espero que tots els nous tripulants també vaguin passant per aquí.

Valete!

Jordi Rojas ha dit...

Gràcies,

Espero que d'aquí 9 mesos tornem a port igual o millor del que estem ara i intentem fer-ho el millor posible tots plegats.

Valete!

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom!

Ànims per als tripulants que fan crèixer aquest blog amb tan d'entusiasme i dedicació! Estic totalment d'acord amb el comentari de la Sanja, les classes de llatí i grec no són tan sols per aconseguir una nota, són molt més que això, són lliçons de vida que s'han d'aprofitar! Espero que tot vagi la mare de bé!

Vale!

Marc Navarro ha dit...

Hola!

Gracies pels anims que tothom ens aporta, ja tocava tornar a viatjar amb el vaixell i espero poder aprendre moltes mes coses que en l'anterior viatge. Bona sort a tots i totes.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gràcies, Sanja i Júlia, pels vostres comentaris tan encoratjadors. Espero que els tripulants en prenguin bona nota i junts poguem fer un llarg i profitós viatge. Una abraçada a les dues.
Jordi, ets els segon nou tripulant que desa el seu comentari. així m´agrada, des del principi i amb empenta. Ens esperen nou mesos de feina, esforç i de bons moments. Així ho espero.

Enrique P. ha dit...

Es impressionant formar part d'aquesta travessia, amb un vaixell, ple de ganes, d'esforç i dedicació. La veritat, es què jo no pensava que aquest curs, solament amb això, em dones tantes ganes de continuar endavant i fer aquesta travessa el millor possible junt amb tots el meus companys. BONA SORT A TOTHOM!
VALETE!

Ignasi ha dit...

Hola!
Espero que aquest viatge que ara reprenem tots plegats ens porti a bon port, com l'any passat. Espero que tot vagi bé, i el blog continui sent guardonat com es mereix.
Ànims tripulants!
Vale!

Charlene ha dit...

Hola a tots!
Estic emocionada per començar aquest nou viatge i espero que tot vagi molt bé. Estic segura que tots en guadirem, i molt!

Valete!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Moltes gràcies, mariners, pels vostres comentaris d´ànims i il·lusió. Llegint-los sé -i no en tinc cap dubte- que la nostra nau arribarà on es proposi. Prorsum!

Alison ha dit...

Hola!

Com a nova tripulant, estic emocionada i Espero que aquests mesos amb vosaltres ens facin créixer i ser una família unida.
Aquest viatge que ens espera ha de ser (i ho serà) una experiència molt bona :D


Valete!

Laura C ha dit...

estic feliç d'agafar aquest vaixell amb tots vosaltres, mai m’havia imaginat una història així. Jo començava aquesta travessia amb una mica de por, perquè era tot nou i no sabia on em portaria aquesta aventura, però sabeu que?? Que ara no em penedeixo de ser una tripulant mes, bona travessia a tothom, i molta sort!!

valete!

Yolanda ha dit...

Hola!

Espero que que en el nostre viatge puguem aprendre molstes coses sobre el món clàssic i poder gaudir-ho amb tots vosaltres al llarg de tot el curs.

Valete!

meritxell ha dit...

hola!

És un plaer tornar a estar a bord d'aquest gran vaixell. Espero que en aquest trajecte que ens espera poguem fer un gran viatge tots junts.
Molt bona sort a tots i totes!

Valete!

Marc Palau ha dit...

Salve!
Un any més ens trobem un altre cop. Espero i desitjo seguir disfrutant d'aquest gran bloc com ho havia fet fins ara i aprendre totes aquestes coses tant interessants qui hi podem trobar. Esperem que sigui un any igual o millor que l'anterior.
També donar la benvinguda a tots els nous tripulants!

Vale!

Marc Palau

Mayte ha dit...

És un gran honor poder formar part d'aquest petit gran vaixell. Tot i que els viatges amb vaixell amb maregen molt sovint sé que amb uns tripulants com vosaltres tot serà molt millor. La unió fa la força!

:)

carlota ha dit...

Salve!
M'agrada tornar a ser aquí amb tots vosaltres. Per mi tornarà a ser el mateix viatge, però això no vol dir que no sigui interesant, ho agafo amb forces i amb ganes d’aprendre, també, noves coses.
Molta sort a tothom, Valete!

Aina ha dit...

Salve tripulants del vaixell!
És un plaer per mi estar de camí un any més en aquest vaixell, molta sort als que comencen aquest any i sobretot BON VIATGE!
Vale!

Cristina C ha dit...

Hola tripulants del vaixell d'Odisseu!

Sóc nova en aquest viatge i tinc la sensació de que tot ens anirà molt bé. Espero que junts puguem descobrir moltes aventures en aquesta travessia.

Valete!

estela ha dit...

Hola, sóc nova en aquest vaixell. portem poc temps en aquest viatge pero de moment m'està agradant molt, ara potser vaig amb una mica de por i inseguretat però poc a poc tot anira sent més facil amb tots els tripulants.

Valete!

Anònim ha dit...

Hola tripulants,
Estic molt contenta de poder ser una nova tripulant aquest any, d'agafar aquest vaixell i poder compartir experiencies noves amb tots vosaltres. Molta sort a tothom!:)


Valete!

Marta Molgosa ha dit...

Hola a tots !
Com a nova tripulant estic molt contenta de poder formar part d’aquest vaixell , i sobretot del gran i llarg viatge que ens espera aquets dos anys.
Sincerament tinc moltes ganes i il•lusió per aquet any que se’ns presenta, d’aprendre i descobrir.
Estic segura que serà una gran travessia.
Valete! Bon viatge

Alfons Pardo Vilaplana ha dit...

Tornem a començar! Aquest any per a uns quants serà el ultim, i potser el mes important, per aixo disfrutem-lo junts!

Vale!

Anònim ha dit...

Hola a tothom!

M'acabo de convertir en una tripulant. Veient els comentaris i fent una ullada al vaixell he arribat a la conclusió de que serà un llarg camí i intens si volem que continuï navegant com ho ha fet fins ara, però també que serà una manera d'estar units, ja que és l'única manera en la que el vaixell seguirá en flot i actiu.

Paula ha dit...

Hola a tots!
Dono la benvinguda a tots els tripulants que s'incorporen aquest any!
I espero que aquest últim any que queda el pugui gaudir al màxim!

Jordi Sedeño ha dit...

Hola!!!

Vull dir als de segon que aprofitin aquest any el màxim que pugin perquè quan menys us ho espereu tot haura acabat i es que aquest curs passa molt ràpid i aprofiteu a estar tots junts i aprendre el màxim. No us preocupeu tan per la selectivitat perquè el Jordi us prepararà molt bé, osigui que res de nervis.

Es trobaran a faltar aquest any les classes de llatí i grec però ara toca començar de nou i aprendre noves coses. Em seguire passant per aqui per comentar. Jordi et desitjo que vagi bé el curs i puguis seguir endavant amb aquest projecte. Ens veiem aviat.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Oh, gràcies, Jordi, per les teves paraules. Tens tota la raó, cal aprofitar aquests anys d´escola perquè són dels que marquen la vida d´una persona. Jo els recordo tant i amb tant d´afecte! Espero que el nou viatge sigui molt venturós, tripulant. I no deixis d´acompanyar-nos. Una gran, gran abraçada.

Joana Bassó ha dit...

Em fa molta il-lusió poder-me embarcar en aquest vaixell, i així poder descobrir i conèixer coses noves d'aquest món tan fantàstic que ens fa fugir de la rutina de cada dia.

Gràcies Jordi!
"Bon cursu" a tothom!

Thomas Walzl ha dit...

Jo també estic molt content de poderme endinsar en una nova aventura, aventures que m'explicaven de petit del món grec i llatí, el món clàssic. Moltes gràcies per haver-me donat l'opció de fer aquest viatge, soc molt feliç i tinc moltes ganes de començar a sobre d'aquest vaixell grec, el vaixell d'Odisseu!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Oh, Joana i Thomas, els meus primers tripulants de 4t que comenteu les vostres expectatives de curs! Quina il·lusió! Gràcies. Ara, la resta de companys ja no tenen excusa per omplir de comentaris la coberta d´aquest vaixell, perquè són els vostres desitjos els que fan gran aquest projecte interdisciplinari i col·laboratiu en xarxa. Benvinguts!
PS: i llegint el vostre entusiasme, qui està realment feliç sóc jo. Que es facin realitat aquestes ganes de navegar!

Ricard Oliveras ha dit...

M'he quedat sorprès i alhora meravellat del genial bloc que han fet aquests dos anys tants els tripulants com el Jordi, és per això que tinc moltes ganes de començar amb aquest projecte i continuar fent-lo més gran, d'altra banda vull felicitar a tots els anteriors tripulants i el Jordi pels 3 increïbles premis que ha rebut el bloc en aquests dos anys.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gràcies, Ricard, tripulant de 4t. A partir d´ara tu en seràs un dels protagonistes. I esperem que sigui per molt de temps. Vale!

Eric ha dit...

Estic molt content de poder formar part d'aquest bloc i de poder ser un tripulant més d'aquesta fantastica tripulació i poder viure una nova aventura de nou i m'agradaria que hi siguem molts més.

Raul ha dit...

Salve!

He de dir que estic encantat de continuar a bord d'aquest vaixell, i encara més de que arribin nous tripulants. Desitjo molta sort als nous membres d'aquesta gran empresa i m'agradaria dir que un cop hem començat a formar part d'aquest vaixell, mai no deixarem de ser-hi, estem deixant la nostra empremta i per aixo vull recomanar als nous tripulants que (encara que jo no prediqui gaire amb l'exemple) no deixin de banda aquest vaixell del que tots en formem part, ja que es una gran oportunitat per ampliar els coneixements obtinguts a classe, que no son pocs.

Valete!

Salina Jaime ha dit...

Estic molt contenta per estar a bord d'aquest vaixell, per navegar pels mars de les històries que m'explicaven i m'expliquen dels deus de la mitología grega i romana.

Gràcies per aquesta oportunitat.

marina ha dit...

Hola a tots estic molt contenta de poder formar part d' aquet vaixell!
Tinc que dir que tinc moltas ganas de salpa i conèixer un nou món en el llatí, per el que hem vist a les classes la cosa promet ja tinc ganes de saber més coses sobre el llatí!

Alex Molera ha dit...

Salve!

Estic molt content de poder formar part d'aquest projecte, que ja fa dos anys que es duu a terme, tinc moltes ganes de salpar i endinsar-me en aquesta gran aventura com és el vaixell d'Odisseu.
Tinc ganes també d’aprendre llatí, i la mitologia grega i la romana.

Valete, companys de viatge!

Ginesta ha dit...

Em fa molta il·lusió i és per mi un orgull i un honor formar part d'aquest vaixell. Espero i sé que aquest viatge continuarà anant tan bé com fins ara, o inclús millor!

Amb moltes ganes de descobrir el món clàssic amb tots vosaltres...

Bon viatge cotripulants!

Anònim ha dit...

Hola companys,

Comença un nou curs. Un curs que de ben segur, per molts de nosaltres, serà molt especial.

Aquest any, s'acaba una etapa de la vida (l'etapa escolar) i crec que no ho podem acabar de millor manera que tenint la oportunitat d'estar en contacte amb aquest món clàssic.

Perquè ho dic?

Doncs per què penso que entrar dins de tota aquesta odissea, a la que ens hem anat introduint al llarg d'aquests 2 anys que de moment hem compartit plegats, ens donarà una ma de coneixements de cara a afrontar etapes posteriors de la vida. Situacions que haurem de resoldre nosaltres sols, potser sense tenir el coixí dels pares o dels professors. Aleshores potser farem memòria d'alguna cita, d’algun mite, d’alguna paraula que gràcies a tot el que hem estat aprenent aquests anys ens resultarà del tot imprescindible per podrem buscar una sortida ràpida al problema.

Aquest era un simple exemple de tot el que ens han donat aquests anys.

I sí, s’han esvaït els dubtes. Quan a quart potser alguns vàrem començar pensant.....això del llatí vols dir que ens servirà de molt?

Doncs sí, quant t’hi fixes que en molts aspectes no som tant diferents dels nostres avantpassats grecs i llatins, quan t’adones que sense ells ara nosaltres no seriem aquí...

Som-hi, a començar l’últim anys “amb il•lusió” i intentant que la innombrable no ens afecti massa !!!

Bon curs a tots !

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gràcies, Cesc. De debó.

Maria Rios Rius ha dit...

Espero que aquesta dies i mesos en el vaixell ens facin aprendre i enriquir el saber cap al llatí i grec. Com tots, estic preparada per salpar per primer any en aquest viatge ;ja qe apendrem una nova llengua a mesura que ens fixem amb els petits detalls de la nostra pròpia. Gràcies.

Maria Rios Rius

Anna M. ha dit...

Tinc moltes ganes de començar aquesta experiència, ja que les primeres classes m'han donat molt bona impressió (amb el bloc i amb algunes activitats proposades). Estic ben segura que aprendré molt sobre el món clàssic.

Èlia Moral ha dit...

Hola a tots i moltes gracies per deixar-me formar part d’aquesta tripulació, tinc moltes ganes de començar amb les classes i d’aprendre una nova llengua tan rica com es el llatí, espero poder aprofitar el màxim del que m’estan ensenyant, ja que durant aquestes primeres classes m’ha semblat una assignatura molt interessant.
Bon curs a tots!

Xènia Martínez Márquez ha dit...

hola companys , estic encantada amb aquesta nova experiència i de formar part d'aquest projecte amb moltes ganes de passar-ho molt bé!
Fins el proper dia de classe :)

Clara Pérez ha dit...

Hola a tothom!! Estic molt contenta de formar part de tot aìxò, moltes gràcies Jordi per crear aquest blog, i sobretot per ensenyar-nos coses sobre el món classic, encara que acabo de començar estic encantada i ja em sento una més en aquest vaixell!
fins demà!

gerard simon ha dit...

Jo crec que estudiants de la ESO escollin per pròpia voluntat estudiar una llengua és signe d'interès .
Crec que estudiar llatí , no només ens fara veure la importància del llatí , sinó ens fara veure la influència que ha tingut en el català i també en la societat catalana.
Espero trobar emocionant l'assignatura

Itziar Cuervo ha dit...

Estic encantada de formar part d'aquest vaixell, i amb ganes de començar aprendre moltes coses sobre el món clàssic!!

Carla Bartra ha dit...

Holaa a toots! A mi aquest blog em sembla molt interessant, i jo crec que tots ens ho passarem moltbé i aprendrem molt.Em sento moltbé de formar-hi part. Fins demà!

Martí ha dit...

Bon dia companys!

Benvinguts a bord d'aquest interessant i productiu viatge!
Per començar m'agradaria disculpar-me ja que segurament formo part del petit grup de gent que encara no havia comentat aquesta entrada o fins i tot puc ser la última persona que faltava per comentar aquesta entrada, disculpeu-me.
Desitjo que tots aquells que comencen aquest viatge el fagin amb il.usió i moltes ganes, aquells que per nosaltres és l'últim any espero que sigui un any increïble, amb moltes ganes i energia.

Molta sort per tothom companys/es!

saramarcos ha dit...

Bona tarda companys!!!
Estic molt emocionada de pujar a bord i gaudir d’aquesta experiència única amb tots vosaltres , tripulants!
Aquest viatge estic segura que està ple de sorpreses i sobretot conèixer aquesta cultura i la seva llengua que cada classe amb sorprèn més.
Tinc ganes de descobrir més coses del món clàssic espero seguin aprenen amb tots vosaltres.
Bon curs a tothom!!!
Fins demà.

Ona Contreras ha dit...

Hola a tots i totes.
Tinc moltes ganes de navegra amb el vaixell d'Odisseu, i espero que aquest any segeixi sent un èxit, com tots els altres anys.
Estic molt contenta de formar-hi part.
Fins la pròxima classe.

gerard ha dit...

L'experiencia del any passat va estar molt i molt bé i espero que tots els nous tripulants disfrutin d'aquest magnific viatge.Bon viatge a tots.
valete

Laura Miguel Paul ha dit...

Estic realment entusiasmada amb aquest projecte. Crec que és una iniciativa molt productiva, diferent de les altres matèries i que li podem donar molta utilitat i en podem extreure molt suc.
Estic orgullosa de formar-hi ja part del vaixell d'Odisseu, i poder-me considerar, una tripulant més!
Fins aviat!

Ariadna Perez ha dit...

Hola companys!
Espero que aquest viatge sigui realment impressionant i que tots ens ho passem genial i fem activitats com les dels tallers!
M'encanta poder considerar-me una tripulant més!!!
Fins demà!

Roger Amat ha dit...

Salvete omnes!

Estic orgullòs de fer aquest projecte junt a tothom i intentar fer aquest projecte el mès gran possible.Moltes gracies per deixar-me participar!

Valete!

Marc Gimeno ha dit...

Salvete omnes :)
M'encanta poder navegar per el vaixell D'odisseu i poder aprendre, entre altres coses, llatí.
Intentarè esforçar-me molt per tirar endevant el millor possible aquest projecte. Sóc feliç de poder-hi partisipar.

Plurimas gratias Magister!
Valvete.

Noemí Vergés ha dit...

Salvete tripulants!

Personalment,crec que aquest nou viatge que em començat tots junts,serà molt emocianoant,ja que tots tenim moltes forçes per tornar a salpar un altre any. Jo començo molt entociasmada per aquest inici, en el qual,serà un gran curs aprenent aquesta bonica llengua,Llatí.

Valete!

zamora ha dit...

Hola triunplants!
La veritat es que si, Egipte es un pais maravellos, he tingut la sort de haver viatjat un parell de cops, i poder veure i sentir tot el que transmet.La seva riquesa, els maravellosos temples la inmensitat de les seves construccions i el gran saber d'aquest poble et fan sentir petit...
El fet de navegar per el nil i poder contemplar els mateixos paisatjes que van contemplar els antic faraons es una sensació insuperable. El silenci, la pau de les aigües que transporten a altres temps.La majestuositat de les piramides, que encara conserven tot el seu esplendor, les sales de momificació que conserven el misteri del pasat.
El desert i la seva sorra deurada i la alegria dels seus pobles, Egipte desperta pasiò i jo soc un apasionat de Egipte.En el museu del caire vagi poder contemplar la replica exacte de la pedra rosseta,
i la veritat esque es increhible les portes que ens ha obert aquesta maravellosa pedra.

valete!

zamora ha dit...

Marc rodriguez

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Marc, el teu comentari on encaixa? M´ha agradat llegir-lo però no estic segur que estigui ben contextualitzat. Pensa-hi. Aprofito per dir-te que t´has de fer un nou correu gmail per poder comentar amb la teva pròpia identitat. I és urgent, entesos?

Vale!

victor almansa ha dit...

Estic molt content de forma part d'aquest maginific prjecte que es el vaixell d'odisseu espero que el nosrte curs 4 eso estiguem a l'altura dels nostres companys que van iniciar aixo. Moltes gracias per donarme aquesta oportunitat.

Valete!