25 d’agost del 2011

El vaixell d´Odisseu guardonat amb el XIX premi Didascàlia 2011!


Quina il·lusió, tripulants, i quina manera més especial d´acabar un curs inoblidable i començar-ne un de nou! L´enhorabona a tots els alumnes de clàssiques -present, passat i futur- de l´Escola Vedruna-Gràcia: la revista Auriga ha concedit a El vaixell d´Odisseu el premi Didascàlia 2011 en la seva XIX edició. Aquest guardó distingeix el nostre bloc d´aula com a experiència docent en l´ensenyament secundari dels territoris de parla catalana. Vull també donar les gràcies a totes les persones que d´una o altra manera participen en aquest projecte amb les seves col·laboracions i suggeriments i en especial a la revista Auriga i al jurat del premi per haver confiat en la nostra feina. Si d´una cosa ens hem de sentir orgullosos és de contribuir amb el nostre granet de sorra a la difusió del món clàssic i, en un sentit més ampli, de les humanitats en uns moments en què la nostra presència -indefectiblement qüestionada- es fa més necessària que mai veient com van les coses.

Felicitar també els altres guardonats, el Museu de Badalona i el Museu Bíblic Tarraconense (premi Musa) i l´Ivan Caño, alumne de 3r d´ESO de l´IES Serrallarga de Blanes (premi Núria Tudela i Penya), per les seves aportacions a la descoberta, coneixement i difusió del món grecoromà.

Que acabeu de passar un bon estiu. Carpe diem!

22 comentaris:

El Fil de les Clàssiques ha dit...

L'ENHORABONA, tripulants i gran capità!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Moltes gràcies, Lida, a tu i als teus filadors per tot el que ja ens sabem i compartim. No calen més paraules. Seguirem treballant amb el rumb ben ferm i el timó ben agafat. I si els déus ho volen, farem el camí plegats, aquest és el desig més intens a hores d´ara. Una abraçada.

Esther Soria ha dit...

Hola!

Quan ho he llegit no m'ho podia creure, el nostre blog guardonat amb un nou premi de la revista Auriga! És increïble i fascinant tots els reconeixements que ens estan aportant per la nostra feina i de veritat que per mi és tot un honor haver format part d'ella durant aquests dos anys i els que queden!
Sembla mentida però aquests reconeixements et fan plantejar-te que la nostra tasca arriba a molta més gent de la que nosaltres pensem i em sembla super maco que nosaltres servim d'ajuda a altres persones i poguem difondre d'aquesta manera els clàssics.

Felicitaaats! :)

Clàudia ha dit...

Increïble :) Tot el que penso ja ho ha expressat l'Esther i amb molt bones paraules. Moltes Felicitats a tots!

Luis Inclán García-Robés ha dit...

K'enhorabona de nou, Jordi i multi-guardonats tripulants del vaixell!
La tasca ben feta mereix aquest i els altres reconeixements que n'heu obtingut.
Per tant, aprofito per felicitar-vos molt sincerament, i per encoratjar-vos a que continueu una feina tan maca i tan necessària, avui més que mai: iniciatives com la vostra són les que mantenen el pavelló clàssic allà on li correspón.
Gràcies per tot això!

Maria ha dit...

Hola!!!
Quina il·lusió m'ha fet veure aquest nou premi, en aquest blog no parem d'acumular-ne, però si ens els concedeixen serà perquè ens els mereixem! Aquests reconeixaments són una senyal de que la feina ben feta es valora i que s'ha de continuar per aquest camí si es vol millorar encara més.
Jordi moltes gràcies per deixar-nos ser tripulants d'aquest magnífic vaixell del qual tu n'ets l'impulsador, així que moltes felicitats a tots els tripulants però en especial a tu Jordi!

Felicitats i esperem que aquesta gran nau pugui seguir tripulant durant molts anys més!!! :)

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Moltes gràcies a tots, tripulants, i a tu, Lluís, per encoratjar-nos amb les teves sentides paraules. Saps que sense professors com tu (i altres que coneixem), pioner a Chiron i de moltes iniciatives valuoses, nosaltres no estaríem en aquest camí. Gràcies per ser un ferm far en la difusió de les humanitats i del món clàssic en particular. Ja ho he apuntat en l´entrada al bloc, però cada cop tinc més clar que fem falta veient aquest caos que ens envolta. Una abraçada també per a vosaltres, clàudia, tripulant en actiu, i Esther i Maria pel vostre entusiasme que espero segueixi impulsant les veles d´aquest vaixell.

Júlia Vallespir ha dit...

Moltes felicitats tripulants! Sembla mentida que amb tant poc temps haguem arribat tan lluny! Ara, a seguir navegant amb el mateix esforç i la mateixa il.lusió que sempre ha caracteritzat aquest blog!

Vale!

Ramon Torné Teixidó ha dit...

La meva felicitació més cordial i efusiva. Ànims, ara ja no es pot aturar aquest treball que has endegat.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gràcies, Júlia! Saps que tu n´ets una part molt important, d´aquest projecte. I espero seguir comptant amb el teu entusiasme (l´any vinent farem més d´una col·laboració, començant per un diàleg perdut entre la immensitat de l´oceà...). Una abraçada, futura arqueòloga, ja m´aniràs explicant). Ramon, ni se´m passa pel cap deixar que això passi. Entre tots hem de reivindicar el que tant estimem i sabem que és important per a la formació dels nostres alumnes. La teva tasca de difusió n´és una prova extraordinària i un model a seguir. Gràcies en nom de tots els tripulants. Una abraçada.

Ignasi ha dit...

Moltes felicitats per aquest premi a tots els tripulants!!! Segur que n'arriben més!

Júlia Vallespir ha dit...

Moltes gràcies Jordi! Ja sabeu que sempre podreu comptar amb mi! I no pateixis, una promesa és una promesa, tard o d'hora arribarà!

Vale!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Això espero. I si no, els déus en prenen nota i vetllen perquè la "hybris" es mantingui el més continguda possible. Abraçades.

Ferran ha dit...

Felicitats tipulants d'aquest gran vaixell que va naufragant per la cultura clàssica. Sobretot volia agraïr a les clàssiques que m'han aportat tant i a ser com sóc: carregat de valors indispensables per conseguir una vida més armonica, més plena i preparada pels bons i mals moments. Un exemple senzill: llegir Horaci t'ajuda a poder gaudir amb més plenitud la vida però amb precaució (aurea mediocritas), sense flipar-se per dir-ho vulgarment.
Així doncs acabo aquest comentari felicitant a aquest gran bloc que no és menys que l'impremta dels amans de les clàssiques i sobretot agraïr a les clàssiques i al bloc perquè ha deixat impremta en mi com jo he deixat a ell. I sobretot sobretot agraïr al Jordi les seves classes que tant les viu i disfruta com els que les rebem, perquè la passió s'encomana!
Una abraçada!

Luke Phoenix ha dit...

Benvingut a casa, estimat nou premi!! Moltes felicitats a tots per haver-ho fet possible, i a veure si continuem així :D!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Ferran, no tinc paraules. Gràcies pel teu comentari tan i tan bonic. Verba volant, scripta manent (in imo corde). Només he d´esperar una cosa: que el nostre vaixell segueixi navegant (no "naufragant") per aquests mars minvosos de les clàssiques. Geanna, m´agrada molt aquest "benvingut a casa" (i especialment la paraula "casa"). No saps com!

Clara ha dit...

Felicitats a tots el tripulants de nou per la meravellosa feina que hem anat fent i de la que ens hem de sentir tant orgullosos!!
El vaixell és nostre i l'hem d'anar tirant endavant, com sempre hem fet, crec que encertadament!
Els cursos que venen tindran el privilegi d'estar-hi i participar-hi, i em fa molta il·lusió que el vaixell segueixi ampliant-se a base de gent amb ganes de treballar i il·lusió!

Els meus ja som tots fora i a punt de començar un nou viatge, però espero que seguim tornant a casa com sempre!

Ànims i felicitats a tots!!!


Clara

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Bellíssimes paraules, Clara, que des del Vaixell t´agraeixo enormement. Tant de bo alguns dels tripulants que heu iniciat aquest nou i bell viatge continueu al nostre costat i seguiu aportant les vostres aportacions que han fet també gran aquesta nau tan singular. "Audaces fortuna iuvat", com deia el nostre estimat Virgili. Sort en aquest periple universitari, Clara. Una abraçada.

Yasmin ha dit...

Moltes felicitats a tots els tripulants! Dia a dia ens anem engrandint i no només ho podem veure en els premis que concedeixen al bloc, sinó el més important en els coneixements que anem adquirint.
És un privilegi explotar aquesta eina, anar participant i aprenent d'una manera més lúdica.

Moltes gràcies a tots per tirar endavant aquest projecte i enhorabona!!

Valete!

Guillem Fargas ha dit...

Felicitats a tots els tripulants d'aquest fantàstic vaixell per aquest nou reconeixement!

Hem d'estar orgullosos de la feina que estem fent però hem de fer que aquest vaixell segueixi navegant per aquest mar de clàssiques!

Enhorabona a tots!

Raul ha dit...

Moltes felicitats a a tots!

Estic ben segur que tothom esta encantat amb aquest nou reconeixement però que ningú no deixarà de fer gran aquesta nau per a que continuï essent un exemple de tot el que es pot arribar a fer amb esforç i dedicació!

Un altre cop, felicitats i a continuar així!

meritxell ha dit...

Hola!!

Tot i que ja fa bastant temps que vam guanyar aquest merescut premi, vull felicitar-vos a tots!

La veritat és que amb el poc temps que porta aquest vaixell navegant, ha avançat molt, gracies a tots els tripulants que han format, formen i formaràn part d'aquest gran projecte.

Moltes felicitats tripulants!