21 de juliol del 2011

Una fira de brocanters mitològica

Passejant per la fira de brocanters que cada dissabte de la primavera i de l´estiu embelleix l´espai central del Passeig de Cadaqués, vaig topar-me amb aquesta estatueta feta en bronze d´un conegut heroi de la mitologia grecoromana amb posat victoriós. De qui es tracta? Quin abillament duu? Quin animal agonitza als seus peus? En sabeu la història? A banda de l´interès mitològic de la peça, proposo una petita investigació: el nom de l´artista hi apareix parcialment. Qui pot revelar-nos i donar-nos a conèixer la seva autèntica identitat?

2 comentaris:

Júlia Vallespir ha dit...

Hola tripulants!

Podria ser que es tractés d'Heràcles? He arribat a aquesta conclusió ja que l’heroi en qüestió duu sobre les espatlles la pell d'un lleó que podria ser la del lleó de Nèmea, bèstia terrorífica que el fill de Zeus va haver de matar en el seu primer treball i de la pell del qual se’n va fer una armadura que el va caracteritzar per sempre més. A més a més, sota els seus peus es troba un porc senglar, pel que sembla ferit, que podria ser el senglar d'Erimant, animal contra el qual va haver d'enfrontar-s'hi en el seu tercer treball.


Vale!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Bravo, Júlia!, veig que no has perdut ni gota de referents clàssics que durant aquests dos anys hem anat descobrint a classe. A veure qui més s´anima a desvetllar-nos algun aspecte més de la vida d´aquest heroi (naixement, mort, treballs?, etc, i sobre tot, qui ens parla de l´artista que va donar forma a l´escultureta. Per cert, com ha anat l´assignació a la Universitat? Ja ets arqueòloga en potència? Una abraçada.