16 de maig del 2011

Tarraco, més viva que mai, el món clàssic més viu que mai


Enguany s´ha celebrat del 5 al 15 de maig la XIII edició d´un dels festivals de reconstrucció històrica del món romà més prestigiosos d´arreu: el Tarraco Viva. L´any passat van ser la Maria i l´Esther qui ens van fer de reporteres de la festa romana, ho recordeu? Fa poc la nostra primera Magna Celebratio de Baetulo, on alguns tripulants del Vaixell vam poder gaudir d´un ambient de col·laboració extraordinari filant amb els aràcnids de l´Isaac Albéniz i el Cristòfol Ferrer, fa pocs dies, el cap de setmana del 6-8 de maig, es van celebrar a Mèrida les VII Jornadas de Culturaclásica.com, on s´aplega una entusiasta i nodrida representació de la gens classica d´arreu de l´Estat, ahir es va concedir el primer premi, el Turbo Aureus -la baldufa daurada-, en la categoria de Blocs d´alumnes de Batxillerat de la V edició del Premio Espiral de Edublogs al bloc col·laboratiu Aracne fila i fila -que també fem nostre- i a l´octubre vam tenir la immensa fortuna de ser reconeguts com a millor bloc educatiu del 2010 en la III edició dels Premis Blocs Catalunya. El món clàssic és ben viu i si els déus ens concedeixen vents favorables el millor està per arribar, no creieu? Felicitats a tots els tripulants per la part que us correspon, que seguiu treballant amb la mateixa constància i alegria que heu manifestat durant el curs i que entre tots no deixem aturar aquest engrescador viatge que encara té molts capítols per escriure i mars que navegar. Plurimas gratias omnibus!

P.S.: aquest cap de setmana vaig passejar-me per Tarraco acompanyat d´uns bons amics. No era senador, però vaig respirar un any més els perfums de la civitas ubi ver aeternum est.

11 comentaris:

El Fil de les Clàssiques ha dit...

L'enhorabona, tripulants! L'enhorabona, capità! El bo i el millor, tanmateix encara estava per arribar: Centaure d'or de Chiron!
Per molts anys!
http://blocs.xtec.cat/elfildelesclassiques/2011/05/17/un-final-dor-centaurus-aureus-et-turbo-aureus/

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Moltes gràcies, Margalida! Estem molt contents i honorats per aquesta distinció i sabem el valor que té. Seguirem treballant en la mateixa direcció amb més il·lusió que mai. Una abraçada.

Esther Soria ha dit...

Hola!

Cada cop penso amb més seguretat que la feina que estem fent no té un valor només a nivell personal i educatiu de la nostra escola, sinó que molts altres tripulants també els hi pot servir d'ajuda el nostre bolg.
M'encanta poder participar en aquest projecte i agrair i felicitar per aquest nou premi!

Vale!

Anna Ruiz ha dit...

Hola!

Penso que en una entrada com aquesta on podem veure com en molt poc temps es fan diverses activitats molt importants sobre el món clàssic serveix per adonar-se, sobretot a la gent que no ho creu així, que les clàssiques segueixen presents avui dia, ja que formen part de la nostra cultura i sense el passat no seriem qui som actualment, per això s'han de reivindicar.

A més encara ens faltava el centaure d'or que és una prova més d'aquest fet.
Moltes felicitats a l'Aracne fila i fila!

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom!

Qui ho havia de dir al començar! Realment el nostre vaixell mica en mica va creixent i cada vegada els tripulants el sentim més nostre!
Pel que fa a l'estada a Tarragona he de dir que va ser molt interessant i, sobretot, molt divertida, en definitiva, genial! Tant debò en poguem fer moltes més d'aquestes sortides que, una vegada més, demostren que apendre no és avorrit sinó més aviat al contrari!

Vale!

Judith Garcia ha dit...

Hola!

Com ja he comentat en l'entrada anterior, la gent pensa que les clàssiques no serveixen per a res, però això és un exemple per demostrar que estem envoltats, si et fixes amb atenció tot està relacionat, és més som romans i provenim d'ells, està clar que amb variacions, però els nostres costums, menjars ... els hem heretat d'ells. I la gent parla sense saber.


Vale!

Luke Phoenix ha dit...

Hola!

He de dir que aquesta ultima excursió d'humanistes a Tarragona ha estat un éxit! Feia una dia magnífic, i la ruta que vam fer era molt interessant... Sense cap incidents, a més a més (tret de la maledicció dels ascensors...) :D

jordi ha dit...

No me´n parlis, Gea, que jo sí que tinc alguna maledicció amb els ascensors, sí. Hauré comès algun terrible acte de "hybris" que els déus em retreuen per alguna insospitada raó?

Aitor ha dit...

Hola!

Es pot dir que aquesta excursió a Tarragona va ser molt profitosa i el dia ens va permetre que ens ho passessim d'allò més bé.

Adèu.

Jordi Sedeño ha dit...

Esper-ho que us ho vau pasar bé a Tarragona ja que deuria ser una experiencia molt gratificant i per les imatges uq he vist sembla molt interessant els jocs i maneres d’ensenyar que tenien els romans. Per últim felicitar el blog de l’Aracen Fila i Fila pel premi obtingut i m’agrada molt formar part d’aquest projecte.

Laura Guillén ha dit...

Hola!
Jo aquest any no he pogut anar a "Tarraco viva", però recordo que de petita hi vaig anar amb els meus pares i em va agradar molt. Tot i que no recordo gaires coses, el que si que recordo és que l'ambient em va agradar molt. Si l'any que vé puc, no m'ho repensaré i hi aniré!