30 de març del 2011

Un mar de llatinismes (VII): Expressions d´origen religiós

Abans d´acabar el primaveral mes de març coneguem alguns dels llatinismes més freqüents relacionats amb l´àmbit de la religió que han fet fortuna en d´altres de més generals. Ens els presenten, nautis et orbi, la Lídia i la Marta.
Lídia i Marta


Lidia Álvarez i Marta Gumà

8 comentaris:

Yasmin ha dit...

Hola!!

Felicitats pel treball! He pogut aprendre expressions que no coneixia i que s'utilitzen freqüentment!
Per cert, trobo molt encertades les imatges del power point.

Valete!

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom!

Molt ben treballat noies! M'ha agradat molt la imatge del sancta sanctorum, és a dir, un lloc amagat i protegit, ja que realment tots tenim un lloc predilecte per anar a relaxar-nos i pensar, un lloc on estem a gust i ens podem conèixer a nosaltres mateixos!

Vale!

Judith Garcia ha dit...

Hola a tothom!

M' ha agradat molt aquesta entrada ja que són expresions que ultilitzem bastant i no en sabia el significat.
Molt bon treball noies :)



Vale!

Jordi Sedeño ha dit...

Hola!

En el llatinisme a.C. està molt ben escollida la imatge de Crist a la creu. En el llatinisme INRI és molt original l'imatge en què surt el nen fent un gest amb cara de burla. En el llatinisme mea culpa està molt ben escollida l'imatge del gos amb cara de tristesa.

meritxell ha dit...

Hola!

M'ha semblat molt bona entrada, perquè així podem estudiar aquests llatinismes, que utilitzem moltes vegades i mai savem que volen dir.

Moltes felicitats!

Vale!

Helena ha dit...

M'agraden les entrades de llatinismes, l'altre dia, vam anar a la razzmatazz i per el voltant hi havia un munt de bars amb noms de llatinismes. Un cartell que posava: PECCATA MINUTA. Un restaurant o hotel, no me'n recordo molt bé, que es deia GARUM! Mea Culpa, ho setno molt a la vida cotidiana!!
Espero que es fagin mes entrades com aquesta!


Vale!!

oriol ha dit...

Hola!

Felicitaats Lídia i Marta per aquesta gran feina, trobo que us ha quedat molt bé.

M'ha agradat la foto del nen fen ganyotes al llatinisme de INRI i les fotografies de pecata minuta, estàn molt ben pensades.


Oriol T.

Anna Ruiz ha dit...

Hola!
M'ha agradat especialment la imatge del cos fent referència al llatinisme "mea culpa" ja que es penedeix d'haver fet alguna cosa i per això té el cap baix i es mostra trist.
També la de pecata minuta dels diners ja que als cèntims moltes vegades no els donem cap importància, però si que tenen importància quan en juntem molts.
Una gran feina! :)