12 de febrer del 2011

Un mar de llatinismes (V): Altres expressions d´ús general

Avui presentem l´apartat de llatinismes treballat per la Carlota i en Ferran Altres expressions d´ús general. Reconeixereu la major part d´aquestes expressions perquè són molt usades en el llenguatge del dia a dia: idem, in situ, inter nos, per se, sui generis, versus, viceversa, etcètera (mai millor dit).

Carlota Moretones i Ferran Minguella

11 comentaris:

Esther Soria ha dit...

Hola!

MOlt bon treball!

M'ha semblat molt graciosa la fotografia de la taronja tallada per la meitat, m'ha recordat a l'expressió que utilitzem nosaltres (la media naranja) per dir que l'altre persona es com tu i que per això t'agrada.
També comentar la foto de Post Scriptum per recomanr-vos la pel·lícula, tot i que personalment a mi em va agradar més el llibre.
Per últim dir que m'han semblat molt originals les fotografies de Versus perquè és veritat que les companyies estan cnstantment lluitant unes contra les altres per tanir més vendes i que el seu producte sigui més conegut.

Vale!

Anònim ha dit...

Mmmm !!! una altra entrada de llatinismes.

Aquests però, si que es veritat que sonen més. In situ, Post scriptum (Post data), Viceversa, el gran Versus, usat moltes vegades en el mon esportiu (Barça vs Madrid), "etc".

Felicitats companys per l'entrada.
Fins aviat
Cesc

Lah''heLena ha dit...

Buenas,

Un treballa molt ben fet!
FELICITATSS!!

La imatge de idem m' agadat molt per les taronges i la de versus de la pepsi i la cocacola jajaj

déu,

Unknown ha dit...

Hola!
Nois, felicitats! Està molt bé la vostra presentació i el vostre treball.
La veritat és que sí que és curiós descobrir coses dels llatinsimes d'ús general, ja que la majoria els fem servir dia a dia i ens són tan comuns, que quan parlem ni ens adonem de que estem utilitzant expressions llatines. Al veure els llatinsimes explicats en un treball i exemplificats en la vida real, ens fa adonar-nos de lo sovint que els fem servir.
Molt bona feina!

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom!

Molt bona feina nois! Realment us heu hagut d'esforçar molt per buscar fotos que es poguessin relacionar amb els vostres llatinismes, tot i així, però, us n'heu sortit molt bé! He trobat molt curioses fotografies com la del vicerversa!

Vale!

Marc Palau ha dit...

Hola!
Una entrada molt interessant! La veritat és que molts de nosaltres amb el dia a dia utilitzem totes aquestes paraules sense saber que provenen del LlatÍ...

Mol bona entrada! Felicitats!

Vale!

Clàudia ha dit...

Molt bona entrada!
A més a més les fotografies estàn molt ben trobades :) Hi ha alguns llatinismes que no coneixia

zamora ha dit...

Hola!
Trobo aquesta entrada una entrada mol interessant. Crec que molts de aquests llatinismes els em utilitzat tots nosaltres algun cop a la vida.
Per mi aquests llatinismes son dels mes coneguts com per exemple; versus, etcètera, ídem, per se…
Trobo que el Ferran i la Carlota han buscat unes mol bones imatges per a cada llatinisme.
Bon treball nois, i gràcies per tant bona informació.

Vale!!

Carlotah. ha dit...

bueno bueno bueno... Moltes gràcies!

Anna Ruiz ha dit...

Hola!

M'han agradat especialment les imatges de:
-In situ: ja que quan estas en algun lloc on passa un esdeveniment important i ho vius en aquell lloc concret és molt més real i una millor experiència que veure-ho retransmès.
-Versus: destacaría la de l'Iphone i la Blackberry ja que actualment hi ha molta competitivitat entre aquests.

Judith Garcia ha dit...

Hola!

Molt bona entrada i les imatges molt ben elegides. Hi ha llatinismes que no sabia el què significava, encara que normalment els utilitzem al nostre llenguatge quotidià.


Vale!