23 de febrer del 2011

De re coquinaria

Aquesta és la presentació que han fet els alumnes de 1r de Batxillerat Guillem Fargas, Cesc Giró i Martí Domínguez sobre la cuina romana. Fins i tot Apici n´hauria estat orgullós. Què us ha semblat? Què en sabeu de la gastronomia que tantes coses ens ha donat? Quines diferències i similituds observeu respecte als costums culinaris que tenim en l´actualitat?

11 comentaris:

Júlia Vallespir ha dit...

Ostres nois, quina presentació més ben elaborada, us felicito! Realment curiós el fet que fossin els esclaus els encarregats de tallar a trossets petits el menjar dels seus amos! Per curiositat he buscat qui era Apici, el qual fins ara desconeixia, i m'ha sorprès molt descobrir que, ja en l’antiguitat, concretament aquest durant el regnat d’August i Tiberi (segle I dC) existien grans gastrònoms als quals els apassionava tan el món de la cuina i els quals es superaven contínuament dins d'aquest camp ideant nous plats i receptes. Moltes felicitats de nou!

Vale!

Anna Ruiz ha dit...

Hola!
Realment una entrada molt interessant per saber perquè avui tenim la dieta que tenim.
M'ha semblat curiós el fet que el pa el menjessin amb salsa de lleguns.
No tenia ni idea de que fessin un àpat anomenat "merenda" i m'ha semblat molt interessant.
Parlaré una mica del garum:
El garum és una salsa feta de vísceres fermentades de peix que era considerada pels habitants de l'antiga Roma com un aliment afrodisíac, només consumit pels alts estrats socials.

Unknown ha dit...

Nois! Felicitats per la vostra presentació, és genial!
Està tot molt ben explicat, de manera clara i amb poques paraules, just de manera que s'entengui però sense fer-se pesat. A més a més, les imatges estan molt ben seleccionades i els efectes i l'estructura del power point també és molt bona. M'ha fet esecialment gràcia els icones de això està bé, lo altre malament, li dóna un toc graciós xD
I , per últim, què fort lo del foie gras! He alucinat! Molt bé, nois, molt bé. :)

Esther Soria ha dit...

Hola!

Moltes felicitats nois! una entrada molt interessant i completa! Penso que estudiar la gastronomia romana és molt interessant, a més a més, amb ella he pogut descobrir l'origen dels nostres àpats ja que la cultura mediterrànea a agafat els mateixos productes que els romans com serien el pa, l'oli i el vi.
Per últim he torbat molt curiós el que dieu sobre el foie gras, qui ho diria que els romans i els grecs ja l'ultilitzaven!

Vale!

Sanja ha dit...

Felicitats noiets! Està molt bé el power point, és molt visual.

Mirant la imatge dels dits, m'enrecordo que ens van explicar al taller es netejaven la brutícia de les mans amb el cabell i la roba.

adéu!

Yasmin ha dit...

Hola!

Felicitats nois!! Molt bona presentació, és molt elaborada i completa.
M'han agradat molt els efectes i les imatges que heu triat.

M'ha sobtat el descobriment del foie gras, molt curiós!

Valete!

Guillem Fargas ha dit...

Moltes gràcies a tots!

A mi el que més em va sobtar del treball va ser veure que, de fet, la nostra cuina i dels romans tampoc són tan diferents. I com ja han dit a mi també em va sorprendre que ja es conegués el foie-gras en l'època dels romans!

Vale!!!

Judith Garcia ha dit...

Hola!

Felicitacions per la vostra presentació, està molt elaborada. Com diu el Guillem la cuina romana i la nostre és molt semblant encara que amb algunes variants lògicament, als romans els agradava molt els gustos forts, i amb moltes espècies, per a ells les espècies eren com les joyes per a nosaltres, molt valioses.




Vale!

Maria ha dit...

Nois moltes felicitats pel power que està super bé i segur que la presentació també ho va estar!!! M'alegro que us interesseu per la gastronomia romana i segur que ara ja en sabeu moltes més coses!

Maria :)

Helena ha dit...

Sí sí!! A mi també m'ha deixat parada que lo del foie-gras! El power em sembla fantàstic, tot molt ben explicat i fàcil d'entendre!! Les imatges us han quedat també molt bé! En definitiva, felicitats!! La cuina romana sempre m'ha cridat l'atenció pero alguns gustos... he de dir que les coses massa fortes no m'agraden gaire! Tot i així, a veure si algún dia ens escapem a l'Alt Empordá que hi ha classes de cuina romana que estan força bé!

Helena ha dit...

També destacar la genial idea de posar una cara somrient i un prohibit en algunes diapositives jajaja m'ha fet molta gràcia, gran idea!!