16 d’octubre del 2010

Quidam Gallorum...

Fa gairebé un any que el nostre estimat Astèrix va complir 50 primaveres. Fins i tot El Vaixell li va dedicar una entrevista molt peculiar amb les veus d´en Cesc (periodista), en Guillem (Obèlix) i en Martí (Astèrix), la recordeu? A tocar de l´efemèride volem conèixer alguns dels personatges més entranyables d´aquest còmic gal i per esbrinar qui és qui haureu de traduir aquest Calaméo en llatí. Perseveranter omnia consequitur!

32 comentaris:

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom!

Primer de tot m'agradaria felicitar al nostre heroi petit d'estatura però gran de coratge i valentia Astèrix i després als alumnes com en Cesc en Guillem o en Martí que ens ofereixen lúdiques i interessants maneres per aprendre!

Aquí us deixo el que seria un intent de traducció referent al nostre homenatjat ( espero no fer ús de masses llicències de traducció que donin pas a surrealistes traduccions):

Astèrix és el nostre heroi que protagonitza aquestes aventures. Totes les missions perilloses són encomanades sense cap dubte a aquest home guerrer de petita estatura i de caràcter enginyós. Astèrix adquireix més força que un humà gràcies a la poció màgica del Druida Panoramix.

Vale!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Gràcies, Júlia, per ser la primera traductora del nostre primer Calaméo. Totes les traduccions me les fareu arribar a través del Vaixell en forma de comentaris en aquesta entrada. Per tant, ja pots publicar la resta de traduccions que has fet dels diferents protagonistes de les aventures d´Astèrix. Et felicito per la cura que has demostrat a l´hora de traduir (escriviu el text traduït entre cometes, si us plau)

Vale!

Esther Soria ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anna Ruiz ha dit...

Hola!
Aqui deixo les meves traduccions

1-Astèrix:

Astèrix és el nostre heroi. Qui protagonitza aquestes aventures. Totes les aventures són confiades a aquest guerres sense cap dubte, és un home guerrer, de baixa estatura i astut. Aconsegueix més força que els humans, de la poció màgica del druida Panoramix.

2- Obèlix
Obèlix i Astèrix són amics inseparables. La seva tasca és transportar una gran estel•la funerària. Estima molt la carn (aprorum). L’obèlix sempre ho deixa tot per tal d’acompanyar a Astèrix a una nova aventura. Sempre que posen l’arquet per l’encens apareixen baralles.

3- Panoramix
Panoramix, respectable i únic druida (visca secat) i barreja pocions màgiques. Sobretot una poció que dona força. És molt popular (atque gratissima vicanis). De tota manera Panoràmix també és perceptiu a la poció.

Tot el que he deixat entre parèntesi no ho he sapigut traduir.

Anna Ruiz de la Fuente Núñez.

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Com podeu anar llegint, les llicències de traducció són ja un clàssic del "modus operandi" d´alguns i quan tinguem totes les traduccions anirem desvetllant, polint i moderant el que realment hi diu en llatí. De moment no està gens malament per començar, tot i reconèixer que amb algunes de les vostres traduccions cal saber llatí, com es diu col·loquialment, molt llatí per desxifrar el seu significat. Festinate lente!

oriol ha dit...

Hola!

Aquí deixo jo també les meves traduccions:

-Astèrix és el nostre heroi, el qual protagonitza aquestes aventures. Aquest guerrer és de petita estatura i amb enginy, sense cap dubte totes les missions li són encomanades. Rep la força d’un humà gràcies a la poció màgica.

-Obèlix és l’amic inseparable de l’Astèrix. Reparteix menhirs i li agrada molt la carn de poc senglar. L’Obèlix està sempre disposat a rebaixar-se per tal d’acompanyar a Astèrix a una nova aventura. Sobretot s’hi hi ha lluites i senglars.

-Panoràmix, és l’únic druida venerable. Cull herbes i prepara pocions màgiques. Sobretot una poció que és molt famosa, la qual fa als homes increïbles.Però en Panoràmix té altre pocions.


Oriol T.

Jordi Sedeño ha dit...

Hola!!!

Aqui us deixo la meva traducció:

Astèrix és el nostre heroi que protagonitza aquestes aventures. A aquest home guerrer de petita estatura i intel•ligència astuta, totes les missions perilloses li són confiades sense cap dubte. Aconsegueix la força sobrehumana de la poció màgica feta pel druida Panoràmix…

Obèlix és l’amic inseparable d’Astèrix. La seva feina és transportar enormes columnes i li agrada molt la carn de porc senglar. Obèlix sempre està disposat a deixar tot per tal d’acompanyar a Astèrix a una nova aventura, sempre que hi hagi porcs senglars i lluites dures...

Panoràmix, venerable Druida del llogaret, recull herbes i prepara pocions màgiques. En primer lloc fa la beguda que dóna una força increïble, és molt popular i també molt grata pels vilatans. Però Paronàmix també té pensades altres receptes...

Vale.

Carlotah. ha dit...

Hola tripulants!
Aquí deixo les meves traduccions prèviament revisades per el Jordi.


ASTÈRIX.

Astèrix és el nostre heroi. Ell es qui protagonitza aquestes aventures. Totes les missions de risc li són confiades a aquest guerrer d' estatura baixa i de caràcter sagaç. Obté més força que els humans de la poció màgica del druida Panoràmix.


OBÈLIX.

L'Obèlix i l'Astèrix són amics inseparables. Obèlix té com a tasca repartir menirs i li agrada molt la carn de senglar. Ell és capaç de deixar-ho tot per acompanyar Astèrix en una nova aventura, sobretot si hi ha esbatussades i senglars.


PANORÀMIX.

Panoràmix és el respectable druida del poblet. Recull el vesc i elabora pocions màgiques. El seu gran descobriment és una poció que dóna força subrehumana als qui se l'empassen. Però Panoràmix tambè té altres pocions preparades per als alters.


Valete!

Ferran ha dit...

Hola!
Deixo la traducció aquí:

ASTÈRIX.

Astèrix és el nostre heroi. Ell es qui protagonitza aquestes aventures. Totes les missions de risc li són confiades a aquest guerrer d' estatura baixa i de caràcter sagaç. Obté més força que els humans de la poció màgica del druida Panoràmix.


OBÈLIX.

L'Obèlix i l'Astèrix són amics inseparables. Obèlix té com a tasca repartir menirs i li agrada molt la carn de senglar. Ell és capaç de deixar-ho tot per acompanyar Astèrix en una nova aventura, sobretot si hi ha esbatussades i senglars.


PANORÀMIX.

Panoràmix és el respectable druida del poblet. Recull el vesc i elabora pocions màgiques. El seu gran descobriment és una poció que dóna força subrehumana als qui se l'empassen. Però Panoràmix tambè té altres pocions preparades per als alters.

Adéu!

Jordi Sedeño ha dit...

Hola!!!

Aquí us deixo els dos últims personatges que falten:

Cantòrix és poeta. Les opinions sobre el seu talent són diverses: ell mateix opina que és extraordinari, tota la resta pensen que el seu cant és inversemblant. Però quan no diu res és un company content i animat i és molt estimat per tots.

Maièstix és, finalment, el cap del poble. Majestuós, molt robust, desconfiat i un home molt hàbil en l´art militar, és vetllat pels seus, però temut pels enemics. Maiestix no tem res a no ser una sola cosa: que el cel li pugui caure damunt del cap. Però com ell mateix diu: “Encara no caurà tot el sol del dia”.

Lah''heLena ha dit...

Bones!!
Aquí deixo la meva traducció :P

Astèrix

Astèrix és el nostre heroi, qui protagonitza aquestes aventures.Totes les aventures són confiades sense cap dubte a aquest home guerrer, baixet i espavilat. Aconsegueix més força que un humà normal gràcies a la poció màgica del druida Panoràmix.

Obèlix

Obèlix és l' amic inseparable d' Astèrix. La seva feina és portar unes pedres tumulàries i adora la carn de senglar. Obèlix sempre està preparat a deixar-ho tot per tal d' acompanyar a Astèrix a una nova aventura, mentre que apareixin barallas i porcs senglars.

Panoràmix

Panoràmix, el venerable druida del poble, talla vesc i barreja pocions màgiques. Sobretot una poció, la qual dóna una força increïble, que és molt popular entre els vil•latans. Encara que Panoràmix també té altres pocions

Vale!!

Maria ha dit...

Hola!!!
Jo us deixo les meves versions dels tres primers textos.

“ASTÈRIX és el nostre heroi qui protagonitza aquestes aventures. Totes les missions perilloses són confiades sense cap dubte a aquest guerrer de petita estatura i de caràcter enginyós. Adquireix més força que un humà gràcies a la poció màgica del druida Panoràmix.”

“OBÈLIX és l’amic inseparable d’Astèrix. La seva tasca és transportar grans monòlits, li agrada molt la carn dels senglars. Obèlix sempre està disposat a deixar-ho tot des de bon matí per tal d’acompanyar Astèrix a una nova aventura, sempre que apareguin senglars i baralles.”

“PANORAMIX, el venerable druida del poblet, talla les herbes de vesc i barreja pocions màgiques. Sobretot una poció, la qual concedeix forces increïbles, és molt popular i també molt agraïda pels vilatans. Tanmateix a Panoramix també li són recomanades altres pocions.”

Ferran ha dit...

MAIESTIX

Maièstix, finalment, és el cabdill del poble. Majestuós, molt coratjós, malpensat i molt hàbil en l´art de la guerra, és també respectat humanament pels seus i temut pels seus enemics. Maièstix no tem res a no ser que hi hagi la seva por: que el cel li caigui a sobre del cap. Però com ell mateix diu: “Encara el sol de tots els dies no ha deixat de sortir”.



CANTORIX


- Cantòrix és el poeta. Les seves opinions i capacitats són molt diferents. Ell mateix es creu extraodinàri, i els que l'encerclen creuen que és molt pesat. Però quan no diu res és més agradable i elegant i estimat per tots.

Carlotah. ha dit...

HOLAAAAAA :) !

Aquí deixo les últimes traduccions:


MAIESTIX

-Maièstix, finalment, és el cabdill del poble. Majestuós, molt coratjós, malpensat i molt hàbil en l´art de la guerra, és també respectat humanament pels seus i temut pels seus enemics. Maièstix no tem res a no ser que hi hagi la seva por: que el cel li caigui a sobre del cap. Però com ell mateix diu: “Encara el sol de tots els dies no ha deixat de sortir”.



CANTORIX

- Cantòrix és el poeta. Les seves opinions i capacitats són molt diferents. Ell mateix es creu extraodinàri, i els que l'encerclen creuen que és molt pesat. Però quan no diu res és més agradable i elegant i estimat per tots.


Fins demà!

Marta ha dit...

Hola !!!
Aquí público la meva traducció ...

Quidam Gallorum

ASTERIX : L'Astèrix és el nostre heroi, el qual protagonitza aquestes aventures . A aquest home guerrer , de petita estatura , enginyós i hàbil li són confiades sense cap dubte totes les aventures per dur-les a terme . Aconsegueix més força que un humà gràcies al beuratge màgic del Druida Panoràmix .

OBELIX : L' Obelix és l' amic inseparable d'Astèrix . La tasca d'ell és transportar pedres enormes , li agrada molt la carn de porc senglar. L'Obèlix sempre està disposat a deixar-ho tot per tal d'acompanyar Astèrix a una nova aventura , sempre que hi hagin senglars i baralles .

PANORAMIX: Panoràmix, (…),talla el vesc i barreja pocions màgiques. Sobretot un tipus de poció, la que dóna una força increïble, que és molt popular i agraïda per als del poble. Però a Panoràmix també li són recomanades les begudes dels altres."

laa.neuus ha dit...

Hola!

Aquí estan els tres primers textos:

• Astèrix és el nostre heroi, que protagonitza aquestes aventures. A aquest home guerrer, baix i hàbil li confien totes les aventures perilloses sense cap dubte. Adquireix una força sobrehumana de la poció màgica del druida Panoràmix.
• Obèlix és l’amic inseparable d’Astèrix. La seva feina és transportar grans pedres tumulàries, li agrada molt la carn de senglar. Obèlix sempre està disposat a deixar tot per tal d’acompanyar Astèrix a una nova aventura sempre que apareguin senglars i fortes baralles.
• Panoràmix, el venerable druida del poble, talla herbes i barreja les pocions màgiques. En primer lloc, una poció que dóna una increïble força, és molt popular i molt satisfactori pels habitants. Panoràmix, però, també té receptes d’altres pocions.


Adéu:)

Lah''heLena ha dit...

buenas,,
Aquí deixo la meva segona traducció


CANTÒRIX

Cantòrix és poeta. Les opinions sobre el seu talent són molt diferents. Ell mateix es pensa enginyós (bo), però tothom del seu voltant pensa que els seus cants són molt dolents. Però quan no diu res és un amic simpàtic, graciós i és molt estimat per tothom.

MAIÈSTIX

Maièstix és el governant dels ciutadans. Majestuós, molt fort, desconfiat i un home molt expert militarment, és respectat pels seus homes però temut pels enemics. Maièstix no té por a res a no ser una sola cosa: que el cel li pugui caure sobre el cap! Però com ell diu: "Encara no caurà tot el sol del dia".


adéu,

Clara ha dit...

Hola!!!
Aquí van les traduccions dels entranyables personatges de l'Astèrix. (Una mica complicada la traducció...)

ALGUNS DELS GALS…

ASTERIX és el nostre heroi el qual protagonitza aquestes aventures. Tots els encàrrecs perillosos són confiats sense cap dubte a aquest home guerrer de baixa estatura, hàbil i amb enginy.
Adquireix una força més gran que la humana de la poció màgica del Druida Panoràmix.

OBELIX és l’amic inseparable d’Astèrix.
La seva feina és transportar enormes pedres tumultàries, i li agrada molt la carn de senglar. L’Obèlix sempre ha estat disposat a deixar caure tot de les mans per tal d’acompanyar Astèrix a una nova aventura sempre que apareixin senglars i baralles.

PANORAMIX, el superior i venerable druida, talla herbes i mescla pocions màgiques. Sobretot una, la qual atribueix una força increïble, és molt popular i molt agraïda pels vilatans. Però Panoramix té, a més, receptes d’altres pocions…

CANTORIX és un bard. Les opinions sobre el seu talent són diverses: ell mateix es considera talentós, tota la resta consideren que els seus cants són horribles. Però quan no diu res, és un company alegre i animat i és molt estimat per tothom.

Finalment, MAIESTIX és el cap del seu poble. August, fortíssim, un home recelós (rei), soldat expert, és venerat pels seus i és temut pels seus enemics.
Maiestix no tem res a no ser una sola cosa: que el cel li caigui al cap. Però com ell mateix diu: “Encara ningú no ha matat el sol” (dierum)


Valete tripulants!!



Clara

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom! Aquí us deixo les meves traduccions!

"ALGUNS DELS GALS…"

"Astèrix és el nostre heroi que protagonitza aquestes aventures. Totes les missions perilloses són encomanades sense cap dubte a aquest home de petita estatura i de caràcter enginyós. Adquireix més força que un humà gràcies a la poció màgica del Druida Panoràmix."

"Obèlix és l’inseparable amic d’Astèrix. La seva tasca és transportar menhirs, li agrada molt la carn dels senglars. Obèlix sempre està disposat a deixar-ho tot de les mans per tal d’acompanyar Astèrix a una nova aventura. Sempre que apareguin senglars i fortes baralles."

"Panoramix, el venerable Druida del poble, trinxa herbes (de vesc) i prepara pocions màgiques. Sobretot la poció que és més famosa i més adorada pels vilatans, la qual concedeix una força increïble. Panoramix, però, també té receptes d’altres pocions..."

"Cantòrix és poeta. Les opinions sobre el seu talent són molt diverses; ell mateix es considera talentós, tota la resta opina que els seus cants són horribles. Però quan no diu res, és un company alegre i animat molt estimat per tots..."

"Finalment, Maiestix és el cap del poble. Home majestuós, extremadament fort, suspicaç, molt hàbil en els assumptes militars i venerat pels seus. Maiestix no tem a no ser una sola cosa: que el cel li caigui al cap. Però com ell mateix diu: El sol de tots els dies no ha deixat de sortir."


Vale!

Aitor ha dit...

Hola a tots!

després d'haver fet un esforç aquí us deixo la meva traduicció d'aquest petit text:

Alguns dels gals...

-Astèrix
L’ Astèrix és el nostre heroi que protagonitza aquestes aventures. Totes les missions perilloses són encomanades sense cap dubte a aquest home guerrer, de baixa estatura i enginyós. Adquireix més força que un humà gràcies a la poció màgica del druida Panoràmix.

-Obèlix
L’ Obèlix és l’inseparable amic de l’Astèrix. La seva tasca és transportar monòlits i li agrada molt la carn dels senglars. L’ Obèlix sempre està disposat a deixar-ho tot des de bon matí per tal d’acompanyar l’ Astèrix a una nova aventura, sempre que hi hagi senglars i baralles.

-Panoràmix
En Panoràmix, venerable Druida del poblet, talla el vesc i barreja pocions màgiques. Sobretot un tipus de poció, la qual dóna una força increïble, que és molt popular i agraïda vilatana. Però a en Panoràmix també té recomanades altres begudes.

-Cantòrix
En Cantòrix és el poeta. Les opinió sobre el seu talent són bastant diverses. Ell creu que és extraordinari, creu que el seu cant fa sentir increïble a tothom. Però quan calla és més agradable i estimat per a tots.

-Maièstix
En Maièstix és el cap del poble. És majestuós, valent i desconfiat alhora, el vell guerrer és respectat pels seus homes i temut pels seus enemics a no ser una sola cosa: que el cel li caigui al cap. Però com ell mateix diu: ...encara no ha caigut el sol de tots els dies...


Adéu!

Anna Ruiz ha dit...

Hola!

Torno a posar totes les traduccions, les tres primeres ja revisades:

-ASTÈRIX:
Astèrix és el nostre heroi, qui protagonitza aquestes aventures. Totes les aventures són confiades a aquest guerrer sense cap dubte, un home de baixa estatura i astut. Aconsegueix més força que els humans de la poció màgica del druida Panoràmix.

-OBÈLIX:
Obèlix i Astèrix són amics inseparables. La seva tasca és transportar una gran estel•la funerària (menhirs). Estima molt la carn dels porcs senglars. L’ Obèlix sempre ho deixa tot per tal d’acompanyar Astèrix a una nova aventura, sempre que apareguin porcs senglars i baralles violentes.

-PANORAMIX:
Panoramix, respectable Druida del poble, talla vesc i barreja pocions màgiques. Sobretot una poció que dona força increïble, molt popular (atque gratissima vicanis). De tota manera Panoràmix també té receptes d´altres pocions.

-CANTORIX:
Cantorix és poeta. Les opinions sobre el seu talent són diverses: ell opina que té talent, tots els altres creuen que el sei cant és horrible. Si no diu res és un company alegre i viu. Molt estimat per tots

-MAIÈSTIX:
Finalment, Maièstix és el cap de la civilització. És molt majestuós, fort, desconfiat i hàbil en l'art de la guerra. És respectat pels seus i temut pels seus enemics. Maièstix no tem rés, a no ser una sola cosa: que el cel li caigui al cap. Però com ell mateix diu: Encara el sol no ha caigut completament a terra.

**Carlos** ha dit...

Aqui deixo la meva traducció:

Astèrix: És l`heroi d'aquestes aventures.Un guerrer petit i inteligent a qui sóm confiaes totes les missions perillosas sense cap dubte.Rep una força sobrehumana de la poció del druida Panoramix.

Obèlix: És l'amic inseparable d'Astèrix.L seva feina es repartir menirs i li agrada la carn de porc senglar.Obèlix esta sempre disposat a deixar-ho tot per tal de acompanyar a Astèrix a una nova aentura sempre que hi hagin porcs senglars i grans baralles.

Panoràmix:És el venerable duirda del poble.Recull herbes i barreja pocions màgiques.La seva millor poció, es la que dona una força sobrehumana i és molt popular i agraida perl ciutadans del poble.Peró Panoràmix te moltres altres receptes de pocions.

Cantòrix:És el music.La opinió sobre la seva musica esta dividida,ell vreu que es fantàstic i els altres creuen que es horrible.Peró quan esta callat és agradable i es una bona companyia.

Maiestix:És el cap del poble.És valent,majestuós desconfiat, un guerrer vell respectat pel seu poble i temut pels seus enemics.Nómes li te por a a una sola cosa:-que el cel li caigui al cap-.Peró com ell sol dir:-Això no passara déma-.

Maria ha dit...

Hola! A continuació us deixo les meves últimes dues traduccions:

CANTORIX:
Cantorix és poeta. Les opinions sobre el seu talent són diverses: ell mateix es considera dotat, tothom pensa que el seu cant és increïble. Quan no diu res, és un company alegre i animat, per tots és molt estimat...

MAIESTIX:
Finalment, Maiestix és el cap del poble. Majestuós, molt fort, suspicaç, home d'estat, militar expert, adorat pels seus, però temut pels enemics. Maiestix no tem res a no ser una cosa: que el cel li caigui al cap. Però com ell mateix diu: "El sol encara no ha caigut cap dels dies".

laa.neuus ha dit...

Hola!

Aquí deixo la meva segona traducció:

- Cantòrix és el poeta. Les opinions sobre la seva capacitat són diverses. Ell es considera poeta de talent. Tota la resta sent que els seus cants són horribles, però quan no diu res, és un company alegre i divertit i és molt estimat per tots.
- Finalment, Majèstix és el cap del poble. August, molt fort, suspicaç, molt hàbil en assumptes militars i venerat pels seus, temut pels enemics.
Majèstix no té por de res, a no ser una sola cosa: que el cel li caigui al cap. Però com ell mateix diu: "el sol de tots els dies encara no ha deixat de sortir"



Adéu:)

Esther Soria ha dit...

Hola!
Aquí deixo els dos últims personatges:

CANTÒRIX:
Cantòrix és poeta. Les opinions sobre el seu talent son molt diverses. Ell mateix es considera enginyós. Tothom creu que eks seus cants son increibles. Però quan no diu res és un company alegre i animat, és molt estimat per tothom.


MAIÈSTIX:

Maièstix, finalment, és el cap del poble. Imperial, frtissim, home suspicaç i molt expert en els afers militars, és respectat pels seus però per altra banda, temut pels enemics. Maièstix no té por de res a no ser una sola cosa: que el cel li pugui caure a sobre el cap. Però com ell mateix diu: "Encara no ha caigut tot els sol dels dies.

Vale!!

Luke Phoenix ha dit...

Hola holita vecinitos! :)


"Asterix: Asterix és el nostre heroi, el qual protgaonitza aquestes aventures. Totes les aventures són confiades a aquest guerrer de baixa estatura, astut"

"Obelix: És l’inseparable amic d’Astèrix. La seva feina consisteix en transportar grans monòlits, i li encanta la carn de senglar. Obèlix sempre està disposat a deixar-ho tot per tal d’acompanyar Astèrix a una nova aventura, sempre que apareguin senglars i baralles.”

"El venerable druida del poblet, Panoràmix, cull herbes de vesc i fa pocions màgiques. Sobretot una poció, la qual concedeix forces increïbles, és molt popular i també molt agraïda per la gent del poble. Tot i això Panoramix també té altres pocions."

"Cantorix: Cantorix és un poeta. Les opinions sobre el seu talent són diverses: Ell opina que té talent, tota la resta creu que els seus cants són horribles. Però com ningú diu res, i és un company alegre i animat, és molt estimat per tots."

"Finalment, Maiestix, és el cap del poble. Home majestuós, molt fort, suspicaç, molt hàbil en els temes militars i venerat pels seus. Maiestix només té por a una: que li caigui el cel al cap. Però com ell mateix diu: El sol de tots els dies no ha deixat de sortir."

oriol ha dit...

Hola!!

-Aquí deixo les dues ultims personatges que em faltaven:

Cantòrix és poeta. Segons la seva opinió els seus talents són: ser ingeniós, la resta d'homes pensen que els seus cants són increibles. Però quan diu rès és un company alegre, però molt apreciat.


Maiestix finalment, és el cap del poble.És molt fort, desconfiat i hàbil en la guerra, adorat pels seus però temut pels seus enemics. El cap del poble no té por a rès, a no ser que li caigui el cel sobre el cap.Però com ell sempre diu:el sol no ha deixat de sortir cada dia.

Oriol T.

Sanja ha dit...

HOLA! Aquí va una de quidam gallorum;

Astèrix: és el nostre heroi qui protagonitza aquestes aventures. És un home guerrer, astut i ingeniós. Per això se li encomanen les missions més difícils. L’extremada força que té prové d’una poció màgica inventada pel Druida Panoràmix.

Obèlix és l’amic inseparable d’en Astèrix. És repartidor de menhirs i li agrada la carn de porc senglar. Pot deixar-ho tot per tal de seguir a Astèrix a una nova aventura, sempre que hi hagi batalles i porcs senglars.

Panoramix: és el venerable Druida del poble . Recull herbes i fa pocions. La millor és la que dóna forces increïbles. És també conegut entre la gent. Tot i això Panoràmix té moltes més receptes.

Cantòrix: Es poeta. Segons el seu parer té diversos talents com ser intel·ligent. La resta pensa que els seus cants són horribles. Quan no diu res, es un company alegre i animat, estimat per tothom-

Maiestix: és el cap del poble. Un home fortíssim, suspicaç i astut en quant a les guerres. No té aversió a res, només en que li caigui el cel a sobre. Però com ell mateix diu: el sol de cada dia encara no ha deixat de sortir.

Unknown ha dit...

Hola a tots!
Tot i que una mica tard, aquí us deixo la meva traducció de les cinc vinyetes de Quidam Gallorum:

ALGUNS DELS GALS...

ASTÈRIX és el nostre heroi, el qual protagonitza aquestes aventures. Totes les missions arriscades són confiades sense cap dubte a aquell heroi guerrer, baixet, intel•ligent i hàbil. Treu la força més que humana d´una poció màgica del Druida Panoràmix.

OBÈLIX és l’amic inseparable d’ Astèrix. La seva feina és transportar l’ enorme pedra tumulària. Li agrada molt la carn dels porcs senglars. Obèlix sempre està preparat per deixar-ho anar tot de les mans per tal d’ acompanyar Astèrix a una nova aventura, sempre que hi apareguin porcs senglars i les baralles més violentes.

PANORÀMIX, Druida respectable del poble, talla vesc i barreja pocions màgiques. Especialment una poció, la qual atribueix forces increïbles, és molt popular i digna d’ agraïment pels vilatans. Però Panoràmix té altres receptes de pocions...

CANTÒRIX és un poeta. Les opinions d’ ell són de caràcter divers: ell mateix es considera enginyós, tots els altres pensen que el seu cant és inversemblant. Però quan no diu res, és un gran col•lega content i és estimat per tots...

Per últim, MAIÈSTIX és el príncep de la ciutat. Home venerable, fortíssim, maliciós, expert en les armes, és venerat pels seus i temut també pels seus enemics. Maièstix no té por de res, excepte una sola cosa: que li caigui el cel a sobre. Però com ell mateix diu: “El sol de tot el dia encara no mata”.

Fins dilluns!

Esther Soria ha dit...

Hola!

Aquí us deixo els tres primers gals:

ALGUNS DELS GALS...

Astèrix és el nostre heroi, el qual protagonitza aquestes aventures. Totes les missions perilloses són confiades sense cap dubte a aquest home guerrer, de petita estatura i de caràcter enginyós.
Adquireix més força que un humà gràcies a la poció màgica del druida Panoràmix.

Obèlix és l’inseparable amic d'Astèrix. La seva tasca és transportar monòlits i li agrada molt la carn dels senglars. Obèlix sempre està disposat a deixar-ho tot des de bon matí per tal d’acompanyar Astèrix a una nova aventura, sempre que apareguin senglars i baralles.

Panoràmix, venerable Druida del poblet, talla el vesc i barreja pocions màgiques. Sobretot un tipus de poció, la qual dóna una força increïble, que és molt popular i agraïda per als vilatans. Però a Panoràmix també li són recomanades les begudes dels altres.

Vale!!

PD:Ho sento Jordi, però no havia vist el correu que em vas enviar fins avui.

Noèlia ha dit...

Hola!
Em sap greu haver tardat.

Alguns gals.
-Astèrix:
Astèrix és el nostre heroi, el qual protagonitza aquestes aventures. Totes les missions arriscades són confiades sense cap dubte per aquell heroi guerrer baix, intel•ligent i hàbil. Treu una força sobrehumana de la poció màgica de Panoràmix.
-Obèlix:
Obèlix és l’amic inseparable d’ Astèrix. La seva feina es transportar l’enorme pedra tumulària, li agrada molt la carn dels porcs senglars. Obèlix sempre està preparat per deixar´ho tot, per tal d’acompanyar Astèrix a una nova aventura, sempre que hi apareguin porcs senglars i les baralles més violentes.
-Panoràmix:
Panoràmix venerable Druida de l’aldea, talla entranyes i barreja pocions màgiques. Sobretot una, la qual atribueix forces increïbles, és molt popular i digne d’agraïment pels vilatans. Però la recepta de Panoràmix……….

-Cantòrix:
Cantòrix és un poeta. Les opinions d’ ell són de caràcter divers: ell mateix es considera enginyós, tots els altres pensen que el seu cant és inversemblant. Però quan no diu res, és un gran amic content i és estimat per tots...

-Maièstix:
Per últim, Maièstix és el príncep de la ciutat. Home venerable, fortíssim, dolent, expert en les armes, és adorat pels seus i temut també pels seus enemics. Maièstix no té por de res, excepte una sola cosa: que li caigui el cel a sobre. Però com ell mateix diu: “El sol de tot el dia encara no mata”.

Unknown ha dit...

Hola!
Deixo les meves traduccions sobre els dos últims personatges!
CANTORIX
Cantorix és un poeta,les opinions d' ell són de caràcter divers, ell mateix es considera ingenios, Tots els altres [ pensen que el seu cant és inversemblant. Però quan no diu res, és un gran col•lega content i és estimat per tots.



MAIESTIX
Per últim, Maietix és el príncep de la ciutat. Home venerable, fortíssim, maliciós, expert en les armes, és venerat pels seus , i és temut també pels seus enemics . Maiestix no li té por a res, excepte un sola cosa, que li caigui el cel a sobre. Però com ell mateix diu: " Els sol de tot el dia, encara no mata"


Anna!