30 de maig del 2010

Un passeig per Tarraco Viva

Acabem d´arribar de Tarragona, on hem tingut l’oportunitat de gaudir de l´última jornada de la recreació històrica del món romà més important que es fa a Catalunya: Tarraco Viva, en la seva XIIa edició. Es tracta d´un festival cultural internacional dedicat i especialitzat en la divulgació històrica d' època romana, semblant a la Magna Celebratio de Baetulo -que, per cert, també hi era present- però a gran escala. I amb les bosses encara per obrir volem que compartiu amb nosaltres aquesta gran experiència a la que va arribar a ser la segona ciutat més important de l´Imperi.
Al llarg de tot el matí hem pogut gaudir des de la desfilada a la romana d´una Legio germana, passant per una fira d’ artesania fins a acabar amb una ruta de tastets de vianda romana. Durant el recorregut hem escoltat explicacions diverses en relació a aspectes de la cultura romana com, per exemple, les veritats i falsedats sobre els gladiadors (que no és sempre el que surt a les pel·lícules), hem conegut també els mètodes d’ higiene personal i de maquillatge que utilitzaven les dones romanes i hem vist in situ com feien ceràmica i com encunyaven monedes, entre moltes altres coses.
Però l’activitat més interessant, o potser en la que hem aprofundit més, ha estat la de Tarraco a taula. Consistia en fer una ruta pels restaurants de la zona que oferien diferents tapes elaborades a l’estil romà i acompanyades per diferents vins aromatitzats, com els agradava als romans. A classe ja us ho explicarem amb més detall.
Aquest gran festival es pot celebrar gràcies a la col·laboració i participació d’ organitzacions procedents d´alguns països europeus (Alemanya, Itàlia, França, Catalunya i l´Estat espanyol) que s’ interessen activament pel manteniment del patrimoni històric i de la nostra cultura. És, sens dubte, una prova més de l´interès avui dia per conèixer el nostre passat històric i el llegat romà que encara és molt present no només a Catalunya i a tota la Península, sinó també arreu d’Europa.
Ha estat una experiència molt positiva i que cal viure, així que si algun cop teniu l’oportunitat d’anar-hi, aprofiteu-la, perquè val la pena. L´any vinent hauríem d´anar-hi tots (d´acord, Jordi?)!
Perquè us en feu una idea, aquí teniu un slide de la nostra visita.

Maria Canales
Esther Soria
1r Batxillerat

24 comentaris:

Clàudia ha dit...

Ostres!
Segur que us ho heu passat molt bé!
pel que ens explica l'entrada (per cert molt ben feta) i pel que es veu a les fotos dóna la impressió de que això de Tarraco viva val la pena.
L'any que bé hi hem d'anar nosalres eh Jordi!

Ariadna ha dit...

Ostres tu!Però quan va ser això? Podiem haver anat tots junts aquest any! Quins dies ho han fet? Pel que heu explicat deu estar molt bé quina llàstima que no hagi pogut anar però sort que ho fan cada any. El slide està molt bé i el menjar té molt bona pinta. A mi m' interesarien alguns temes que heu dit que us van explicar perquè tinc molta curiositat. Segur que us hi devieu sentir com a la pròpia Roma,oi?





Adeu!

Esther Soria ha dit...

Hola!!!

Jordi, moltes gràcies per haver penjat l'entrada! La veritat és que va ser una experiència molt interessant i de la qual es pot gaudir molt coneixent la cultura i costums romans. Com ja diu l'entrada us animo a qui hi aneu l'any que vé (i si pot ser preparem una expedició tots junts jeje).

Vale!!

Júlia Vallespir ha dit...

Quina sort que hi haguéssiu pogut anar!! Jo ho vaig intentar però al final no va poder ser. Però de l'any que bé no passa, com tots vosaltres penso que ha de ser una experiència genial que podríem compartir tots junts!

Vale!!

Unknown ha dit...

Molt bona l'entrada! m'ha semblat molt interessant i no hi ha cap dubte que aquesta sortida ha estat divertidíssima i molt interessant.

Quina enveja , tu! però de la sana eh! :)
ens podrieu fer una expocició com fa poc amb el tema menjar :)

Clara ha dit...

Que guai poder-hi anar! Jo tenia feina i altres històries i no hi vaig poder anar, però m'alegro que en compartiu l'experiència. Molt ben fet! apoio la moció per anar l'any que ve Jordi!

Bona entrada Esther i Maria!!! ^^

Valete

Clara

Anna Ruiz ha dit...

Que guay la entrada, segur que us ho vau passar genial i vau gaudir molt, i alegra que hageu compartit aquesta experiència al blog.
M'agrada la idea d'anar-hi tots junts l'any que bé! :)

Anna Ruiz de la Fuente

Jordi Sedeño ha dit...

Hola!

Segur que va estar molt bé i ho s'ho vau passar bé. Espero amb candeletes anar l'any que bé i disfrutar tots junts.

Ferran ha dit...

Hola!
Maria m'agrada molt la proposta que fas, m'agradaria que hi anessim tots!
La Família!
Així podriem gaudir de el que ens agrada, vivint-ho i estan tots junts!
Per la meva part accedeixo a anar-hi l'any que ve.

Lah''heLena ha dit...

Buenas,,

Doncs sí, és una gran idea anar a Tarragona. Ja tinc ganas d' anar ja que és una ciutat que m' agrada molt i anirè a viure allà dintre d' uns anys.

déu,

Sergi Roman ha dit...

Hola!

A mi també m'agradaria anar-hi. M'ha semblat molt interessant la "Tarraco Viva". Crec que és una molt bona experiència i que l'hauriem de gaudir tots plegats. M'ha estat molt cautivador el fet de saber els secrets del que veritat eren els gladiadors.

Adéu.

Aitor ha dit...

Hola!

Després de veure l'slide i llegir l'entrada m'entren ganes d'anar a aquesta celebració. Avera si l'any que ve ens hi portes e Jordi. Això dels gladiadors m'ha semblat molt interessant i ha de ser divertit veure.

Adeu!

laa.neuus ha dit...

Hola!


Segur que va ser molt interessant estar allà i gaudir del dia, em sembla molt interresant allò del maquillatge i la higiene a la època, perquè molta no en deurien tenir, també el menjar i els vins. És molt important recordar com vivien en aquella època per no oblidar aquest passat tan important.

Adéu!

Carlotah. ha dit...

Estaria super bé anar a aquest festival!
Puderiam fer un viatget tots junts cap a Tarraco,no?
Molt interessant l'entrada!
Felicitats Esther i Maria!

Valete

Unknown ha dit...

Hola! Noies, realment l'entrada és molt interessant, pel que expliqueu, m'hauria agradat anar-hi. Em sembla molt bé el fet que gent de diversos països es reuneixen tots junts per recordar els seus origens en comú: els romans. Això significa que hi ha moltes persones que s'interessen i s'esforcen perquè no s'oblidi els antics costums i tradicions romanes. Estaria molt bé que l'any que ve hi anessim tots perquè podria estar molt bé.
Adéu!

Noèlia ha dit...

Noies que guay jo vull anar-hi sisi
se'ns dubte l'any que bé hi hem d'anar perquè té una bona pinta :D
A mi aquestes coses m'agraden molt.
Noies segur que ens ho passaríem bomba així que perquè imaginar-ho si hi podem anar de debo.

Gràcies per aquesta entrada noies.

Laura Guillén ha dit...

Hola!
Nosaltres vam hanar-hi a segon d'ESO i recordo que em va agradar molt la visita,però la nostra no va ser tant completa com la que heu fet vosaltres, a més nosaltres no vam poder veure a tots aquests romans en plena acció, Jordi espero que els que aquest any fem quart, l'any que vé també hi poguem anar!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Em sembla, Laura, que l´any vinent tindrem unes quantes sorpreses, entre d´altres una visita ben especial a Tarraco.

Paula ha dit...

Al veure aquesta entada et venen unes ganes d'anar! És realment impresionan tot el que veu trobar allà! I els menjars fan una pinta!

Unknown ha dit...

A mi també m'agradaria anar-hi
els plats tenen molt bona pinta i si veus las imatges tentra molta gana
Vale

marta rodríguez ha dit...

Es veritat Laula a 2 ESO vem anar!!
Va estar súper bé!!


Vale!

marta rodríguez ha dit...

Laura*

Marc Navarro ha dit...

Salve!

Deu haver sigut una experiencia molt bona i que segur que us ha agradat molt. Espero tenir la oportunitat de poder visitar i veure amb el meus propis ulls el que heu vist vosaltres i el que no heu vist.

Vale!

Guillem Fargas ha dit...

Veient la entarda jo també tinc ganes d'anar-hi, espero que l'any que ve hi anem perquè té pinta de ser una gran experiència.

Vale!