21 d’abril del 2010

Apol·lo versus Dionís

Cartell de la Fira del Llibre de Madrid 2010

Demà dijous, a dos quarts de nou del vespre, celebrem a l´Escola el tret de sortida de la diada de Sant Jordi. És el nostre particular homenatge als llibres amb un nou Recital de Poesia. I ja en van tretze! Enguany el tema que vam triar a principi de curs està íntimament lligat amb el món clàssic: Apol·lo vs. Dionís o, si voleu, la llum i la foscor, el seny i la rauxa, la mesura i la festa, l´apariència i l´autenticitat. Dues cares de la mateixa moneda, la vida amb els seus matissos i clarobscurs, perquè tots som apol·linis i dionisíacs alhora. Llegirem poemes de Kavafis, Íbic, Luis Antonio de Villena, Dionisios Solomós, Baudelaire, Quima Jaume, Carlos Marzal, Vinyoli, Martí i Pol o Gil de Biedma entre d´altres. Com a tast d´aquesta nit en què la poesia i la música són les autèntiques protagonistes, us deixo amb uns versos ad hoc del poeta Carles Cervelló , amic i company d´aules. Bona lectura!

APOL·LO vs. DIONÍS (del llibre En veu alta, IX premi "Alella a Maria Oleart" de poesia)

Seria tan senzill arraconar projectes,
desmuntar quimeres i viure, només viure,
de l´aire de tants records i derrotes.
La raó ens porta al desencant,
la passió a la bogeria de creure´ns invencibles.
I així transitem a cegues pel món,
amb la meitat de tot en una maleta
i la meitat de res a les alforges del destí.


I si voleu llegir l´antologia sencera, aquí la teniu.
Recital de Poesia Sant Jordi 2010

26 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola!

Crec que serà un ressital de poesia molt interessant, llàstima que més impossible assistir.

Us desitjo molta sort

carles ha dit...

Hola!
Gràcies per posar aquests meus versos en aquest bloc tan especial. Per a tots aquells que hem tingut una formació clàssica no massa viscuda (aprofiteu vosaltres aquesta oportunitat!)és un descobriment sorprenent com la cultura clàssica ens ajuda tant a explicar i explicar-nos les coses de la nostra vida moderna que ens fan viure plenament.

Anònim ha dit...

Espero que surti molt i molt bé, vaje com cada any, però aquest any és especial per mi, per què i participo. Demà a l'hora del pati baixarem amb el grup del Martí i en Guillem i començarem a muntar les càmeres mentre assagen una miqueta.

Fins demà !!!
I bon St Jodri a tots !!!

Clàudia ha dit...

Ha sigut genial =)
Al començament una mica de nervis i vergonya, però l'any que ve a repetir :)

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom!!
Va ser fantàstic, simplement genial!! Sincerament, vaig passar molts de nervis com la majoria, però crec que ens va quedar un recital preciós entre la música i els poemes que, a més a més, el fet que aquests estiguessin relacionats amb els clàssics van fer la temàtica molt més pròxima. Ha estat una experiència molt maca, me n'alegro molt d'haver-hi participat. L'any que ve hi estic d'acord, a repetir!!

Vale!!

Anna Ruiz ha dit...

Ha quedat genial el recital, encara que els nervis abans de començar també han estat presents jeje.
La temàtica molt encertada, molt original :)

Anna Ruíz de la Fuente Núñez.

Esther Soria ha dit...

Hola!!

El recital va quedar genial :) I així ho va demostrar el públic al final! Per mi va ser una gran experiència poder-hi tornar a participar (tot i que els nervis mai ens els treiem de sobre jeje) En fi, espero que els qui hi vau assistir us hagi agradat!
Per últim dir (tot i que ja ho han comentat) que quan vaig sentir el tema d'aquest any, em va fer molta il·lusió, ja que ara que estem tant endinsats en el món dels clàssics, va ser molt interessant veure com tants poemes es poden associar a divinitats mitològiques, en aquest cas a Apol·lo i Dionís.

Vale!!

Jordi Sedeño ha dit...

Hola!

per motius no vaig poder assistir al recital, però crec que m'han dit que us va anar molt bé i vau disfrutar molt. M'alegro molt.

Maria ha dit...

Hola!!
Porto uns quants anys anant al recital i sempre m'agrada, però aquest any m'ha agradat moltíssim!!! Així que moltes felicitats a tots els que hi vau participar perquè es nota que ho vau preparar molt i que vau disfrutar!
Espero poder-vos veure altre cop l'any que ve.

Vale!
Maria Canales

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Jordi, Maria...a veure si l´any vinent us animeu i en formeu part. És una de les millors experiències que us podeu emportar de l´escola. Us hi esperem amb els braços oberts.

Unknown ha dit...

Va ser molt maco, i entre tots vam crear un gran recital! Com diu la Claudia una mica de vergonya al principi però l'any que ve repetirem!

albert muñoz ha dit...

Hola!

Espero que el recital anesi be crec que si poguessi haver anat hauria disfrutat molt crec que el proxim any aniré

Adeu!

Sanja ha dit...

Em va encantar, va ser una manera més d'adquirir cultura. Va aparèixer un poema que m'agrada especialment de la Maria-Mèrce Marçal.

espero tornar-hi l'any que bé! :)
Per cert el tema, genial. Em va agradar aquesta combinació entre blanc i negre.

vale!

Clara ha dit...

Va estar genial, tot i els nervis, i hi havia poemes realment bonics, que, a mé, s'adeien perfectament als nostres ja arxiconeguts déus oposats però complementaris.
Les presentacions d'aquests dos van ser molt encertades també, i entre tots vam fer un espectacle preciós. Gràcies també al públic, que, respectuós i animador, va complementar clarament l'estat final del recital.
Gràcies a tots, va estar genial i s'ha de seguir fent!

Ferran ha dit...

Hola!

Em va agradar molt, va ser molt interessant i em va agradar sobretot perquè, també, alguns poemes eren representats i així ho vius més!

El poema que més em va agradar va ser el diàleg entre Apol·lo i Dionís, ja que era representat com una obra de teatre i així va ser més dinàmic.

Martí ha dit...

Hola!!

La veritat es que m'ho he passat molt bé en el recital i assaigs i no dubtaré a fer-ho l'any que bé també, va ser molt interessant i em va encantar i tenia uns companys molt bons i felicitar en Germán, Carles i Jordi per fer-lo possible cada any i que segueixi així.

Salvete omnes!!!

Guillem Fargas ha dit...

Va ser un gran recital, em va agradar molt, i com a dit el Martí l'any que ve m'agradaria tornar-hi a participar. A estat una cosa que no havia fet mai i m'ha sorprès positivament.

Només em queda animar els qui no hi van participar que ho facin perquè els hi agradarà molt.

Vale

lorena ha dit...

Ja se que ha passat fa molt dies des de el recital pero m'agradaria dir que el recital va ser molt maco i una gran experiencia. Vaig tenir la gran oportunitat de llegir el poema del Carles Cervelló i considero que ho vaig fer bastant bé.
Vale!

Xavier Garcia ha dit...

Jo no vaig participar en el recital, però per l'ambient que hi havia els dies abans de fer-lo, va fer que em vinguessin ganes d'anar-lo a veure, però no hi vaig poder. I ara, veient els comentaris, crec que va ser tal i com m'hauria imaginat en aquell moment, l'any que ve, m'encantaria anar-hi a veure-ho, i perquè no participar-hi.

Xavi

Mireia ha dit...

La recital va estar genial! L'any que ve haurem de repetiiir!
Gràcies a toots per fer un recital especial!

Paula ha dit...

El resital va ser preciós!
La veritat es que es el primer any que i he anat i tinc clar que l'any que be repetire. Les persones que van recitar o van fer molt bé i els poemes estaven molt ven escollits.
Vale!

marta rodríguez ha dit...

No vaig poder assistir, peró pel que veig i m'han dit va estar molt bé!!

M'alegro que ho passessiu tant bé tots i aviam si l'any que ve surt igual o millor!

Vale!

Unknown ha dit...

sALVE
jo no vaig poguer assistir pero hem compremeto a anir-hi el següent any que es faci ja que m'han explicat que es varen presentar uns poemas molt bonics
VALE

carlota ha dit...

Malgrat que m'haguès agradat anar-hi no vaig poder. Però companyes de classe com la mireia o la claudia em van explicar la experiencia, ja que elles si que hi van participar. L'any que ve intentare venir i compartir aquesta experiencia amb tots.

Vale!

Giancarlo ha dit...

Jo no vaig poder anar però he estat llegint els comentaris i pel que vaig va sortir molt bé!
Us felicito i espero que l'any que ve us torni a sortir igual de bé o millor!

Ariadna ha dit...

Doncs la veritat és que va estar molt bé el recital. Llàstima que tinguessim tantes confusions per dir-ho d' una manera quan haviem quedat varies vegades per assajar, però en fi, segurament aquest fou el secret de que fos amè i divertit. A més, a més, que aquest any comptaven amb dos aportacions noves l' actuació d' un grup i el petit diàleg entre Dionís i Apol·lo.




Αδευ!