17 de març del 2010

Statuae, per obrir la gana

Dilluns vam encetar amb els de 4t el Projecte Statuae, id est, vam començar a parlar sobre la futura representació d´una obreta de teatre en llatí que porta per títol Statuae, un text de Dick Burnell inclòs en la recopilació Vesuvius y otras obras de teatro en latín (Edunsa 1992 /Cambridge University Press 1991). Primer de tot els he demanat que el tradueixin per grupets i un cop revisem les diferents traduccions en una posada en comú repartirem els dramatis personae (ja tenim molts candidats). L´any passat els que feien 4t ja la van representar per als seus companys de curs i l´acollida i els aplaudiments van ser molt reconfortants. La llàstima és que no la vam gravar en vídeo i només tenim algunes fotografies que donen fe de la feina ben feta. Però enguany no podem perdre l´oportunitat de fer un muntatge audiovisual com els déus manen (oi, Cesc & cia?) i esperem penjar la fruita de l´arbre quan estigui madura. Mentrestant, i per obrir la gana, us penjo el video de Statuae protagonitzat pels alumnes de na Margalida de l´IES Cristòfol Ferrer de Premià (juny de 2008). És un muntatge extraordinari i ens anirà d´allò més bé per prendre bona nota del que veureu i interpretareu. Ja sabeu que necessitem la col·laboració de tots (escenografia, atrezzo, enregistrament, so, llums, etc). Som-hi!

PS: i els de 1r, alerta! que no m´oblido de Poppaea purpurea. Sereu els següents!



Clicant aquí llegireu el text sencer de Vesuvius.

31 comentaris:

El Fil de les Clàssiques ha dit...

Segur que serà una representació "cum laude". No me la vull perdre. Aviseu-me, eh!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Farem el que podrem, Lida! Però estic segur que per ganes no es quedaran curts.

Vale

Esther Soria ha dit...

Hola!!

Quins records!!!! Nosaltres la vam representar l'any passat com molt bé ha dit el Jordi, i em va encantar!! m'ho vaig passar d'allò més bé representant-la, llàstima que no ho vam poder grabar. Us animo a fer-la perquè de veritat val molt la pena!!

Vale!!

Clàudia ha dit...

Tots tenim moltes ganes d'engegar aquest petit projecte. De moment, he de dir que de vocabulari n'estem aprenent bastant amb tot aquell llistat que ens vas donar per fer la traducció de l'obra en català jaja

Per cert, els de l´IES Cristòfol Ferrer van fer molt bona feina, de veritat, m'ha agradat moltíssim!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Estic molt content que tingueu ganes d´engegar el projecte, clàudia. A mi també em fa molta il·lusió i espero que l´experiència us sigui de profit i a més de passar-vos-ho bé aprengueu força llatí.

Vale et gratias!

Unknown ha dit...

Por la virgencita de Guadalupeeee!
Quins records aquella obra! com vam riure! Molts bons records!
Jo era la domina hahaha i el meu marit estimava més les estatues lletges que a mi :(!!

Ego sum Antonia, dominus est vir meus, Marximus. Maximus temen no me amat, statuae amat!
mmulta pecuniam non habemos...
era més o menys així no?

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Caram, Judith, com te´n recordes! És la millor prova de que l´activitat s´ho val. Gràcies per deixar-nos el teu testimoni. Alumnes de 4t...ja sabeu! Convidarem els de 1r perquè us vinguin a veure el dia de l´estrena i riurem molt tots plegats.

Unknown ha dit...

Hola! hahha jo estic encantada d'anar al gran estrena dels nois i noies de 4t. I També estic disposada i amb moltes ganes de fer-ne una nosaltres, com vas comentar a classe Jordi!!
Un aplaudiment per la Margalida i els nois!

Anna!

Anna Ruiz ha dit...

Hola! Doncs em sembla una forma genial i molt lúdica de poder apropar-nos als clàssics, i als de 4t segur que us queda super bé! :)

Anna Ruíz de la Fuente Núñez.

Júlia Vallespir ha dit...

Hola a tothom!
Estic totalment d'acord amb que als nois i noies de 4rt faran una obra genial! Per cert jo personalment tinc moltes ganes de representar la nostra imminent obra que des de fa temps el Jordi ens va anunciant! Serà una manera divertidíssima d’aprendre molt més i de gaudir un cop més de l’assignatura!!

Vale!!

Marc Navarro ha dit...

Estic d'acord amb la Claudia respecte a que tenim moltes ganes de començar a fer l'obra tot i que traduint el text ja sembla molt difícil però jo crec que si mai t'esforces mai arrivaràs a res.

Vale!

Unknown ha dit...

Holaaaaa !

jajaja quines ganes de veure els de 4rt fent l'obra,segur que la farán genial,encantadíssima d'anar a veure'ls ;)







Saludos.

laa.neuus ha dit...

Hola:)

Jo també tinc ganes d'anar-ho a veure, i nosaltres també n'hem de fer una des de fa temps...

Adéu

Jordi Sedeño ha dit...

hola!

Estaria encantat d'anar a veure la representació que fan els nois i noies de 4rt, que segur que ho faran molt bé.
haveu-re si fem la representació que nosaltres tenim pendents, que tinc ganes de fer de llop jejeje.

lorena ha dit...

Quines ganes de fer ja l'obra!
Si entre tots ens esforcem segur que ens queda molt bé!

elisabet ha dit...

Tots tenim ganes de fer l'obra!
Ja queda poc!
vale :)

Paula ha dit...

Quines ganes de començar l'obra! Segur que es molt divertit preparar-ho entre tots!
Fins demà!
vale

albert muñoz ha dit...

Hola!

Aquesta obra Statuae em porta molts records de l'any passat que la vam representar i crec que va ser molt bona crec que el llibre Vesubius és molt bó



Adeu

Carlotah. ha dit...

jajaja!
jo vull veure als de 4t representan aquesta obra!pot quedar molt i molt bé..
A més a més,jo l'any passat no hi era i no le vista mai!
I aveu-re si nosaltres ens posem d'acord per representar-ne una..que aixi veurem al Jordi Sedeño fen de llop...uiiiii quines ganes :D!
aajajaja
ADEEU!

oriol ha dit...

Hola!

La obra és molt divertida jo vaig tenir el plaer de participar a l'obra de l'any passat fent de atrezzo i ens va quedar bastan bé. A més alhora de treballar-la t'ho pases molt bé i aprens vocabulari.
Estic segur que a vosaltres els de 4rt us quedarà molt bé i us ho passareu genial.

Oriol T.

Xenia ha dit...

Quina bona idea! Espero ser-hi present quan es representi l'obra :) Sort a tots!

Laura Guillén ha dit...

Hola! A mi m'està agradant molt fer una obra de teatre en llatí, ja que m'agrada molt el teatre i perquè mai havia fet una obra en llatí i és una experiència molt divertida.

Martí ha dit...

Salvete!!

Estem preparant un projecte molt divertit, esperem que us agradi i disfruteu molt, cada dia queda menys per representar, però poc a poc jajajaj

Tots ja tenim ganes de representar-la i donaro tot.

Valete!!

Guillem Fargas ha dit...

La veritat és que ens ho estem passant molt bé assajant la obra, és molt divertit.

Esperem que acabi de sortir tot bé i que l'estrena sigui un èxit!

Vale!

Xavier Garcia ha dit...

Tot i que no hi participo com a actor, m'estic divertint molt de moment en els assajos, i tinc moltes ganes de fer-la ja. Quedarà molt be jo crec, ja es veurà.

Xavi

Unknown ha dit...

Jo tinc moltes ganes de representar l'obra. Al principi hem pensava que seria una obra mol aburrida, però al final resulta que no i crec que tothom que vegi la obra li agradara i riurà amb les interpretacions.
vale;)

Mireia ha dit...

A mi m'està agradant molt els assajos que estem fent de la obra. Encara que no ho sembli fer d'estàtua costa moltíssim però bueno.. Els meus companys ho fan molt bé i m'agrada moltíssim com està quedant. Segur que ens sortirà molt bé per tot el esforç que estem fent.

Anònim ha dit...

Aquest nou projecte que hem engegat,la obra de teatre, pot arribar a sortir molt bé. Tenim uns grans actors com el Guillem Fargas i el Martí Dominguez que interpreten molt be el seu paper un més serios i l'altre més comic. Però sense les indicacions d'en Jordi, que es passa tots els asajos corretgint les errades de vocavulari i d'interpretacó, la obra no seria el mateix.

A veure si algun dia la podem representar davant de pùblic i la podem gravar per penjar-la al bloc.

Esperem que surti be !!!

Fins una altra

Agnès ha dit...

Jo que soc una persona que està fent l’obra però no actuen, os dic que vista des de fora en els assajos està quedant molt bé! Ja tinc ganes de que s’estreni l’obre!
Vale!

carlota ha dit...

Salve!

La veritat és que qui ens vingui a veure es divertira, però nosaltres fent-ho ens divertim encara mes. Tinc moltes ganes de representar-la, encara que costa molt fer d'estatua.
Però tots junts ens hu passem molt bé.
ADEU!

Giancarlo ha dit...

jajaja aquí tothom té ganes de veure'ns actuar! Doncs aveure si ens ve a veure molta gent i si ens surt molt bé ;)
La veritat que els assajos estan sent molt divertits i espero que a la representació ens ho passem tan bé o millor, ja que a sobre tindrem bastant públic pel que es
merci a tots per animar-nos!

vale!