25 de novembre del 2009

In extremis vitae

Els alumnes de llatí de 4t han escrit un text personal prenent com a inspiració un dels llatinismes estudiats a classe. Aquí en teniu un petit tast amb la composició de la Clàudia que porta per títol In extremis vitae. Feliciter, Claudia discipula!

És Nadal. A través de la finestra contemplo un paisatge de solitud. No es veu ningú al carrer i aviat es farà fosc. La nit estendrà el seu vel negre, lentament, suaument, en silenci, com fa cada dia, i la neu seguirà caient emparada per la boira i la foscor. Aleshores el blanc i el negre es fondran en una sola cosa i el silenci esdevindrà encara més profund.
Fa fred, em preparo una tassa de te ben calenta i decideixo mirar fotografies. En una hi surts tu. Ja fa més de sis anys que vas marxar i segueixo enyorant-te. Recordo el dia que ens vas deixar, les llàgrimes em vessaven dels ulls que, plorosos, no eren sinó un testimoni més de tot el que vaig perdre aquell dia. Eres molt més que un germà per a mi, eres un amic, un més de la família, una persona admirable. No passa un dia que no pensi en tu. Sabies perfectament com arrencar-me un somriure, com alegrar-me qualsevol moment. Però diuen que res no dura per sempre ni que res mai no serà igual. He trobat a faltar tantes vegades les teves dolces paraules, el teu alè, aquell encant teu tan especial, la forma en què et cargolaves el bigoti...però ja tot són records, records que a poc a poc em van robant, records que lluiten per no ser oblidats, records que són vius testimonis d´aquella preciosa amistat, d´aquells moments plens de felicitat.
He fet el possible per complir allò que em vas demanar abans de marxar, aquell desig in extremis vitae que em va fer canviar el rumb de la meva vida, aquella petició que em va fer prendre un nou camí. He fet el possible per cuidar la Berta, la teva dona. Però ella ara està malalta i jo temo la seva mort. No em vull quedar sol i tinc por.

Clàudia Hurtado
4t ESO

21 comentaris:

Clàudia ha dit...

Jordi moltas gràcies per penjar-lo al blog, la veritat es que em fa força il.lusio :)

Clàudia

Unknown ha dit...

Clàudia "quina canya" que bonica la teva redacció!! Realment mentre anava llegint he tingut una sensacció molt extranya... no m'acostuma a passar molt sovint això de que quan llegeixo una redacció tingui ganes de conèixer la "segona part" ,haha però tranquila que no sere jo qui et dongui més feina :D!

Jordi estaràs content amb aquesta redacció , no? Això sí que és expressar-se bé!! hehe ( haurem de demanar ajuda a la gent de 4rt)

Anna!

El vaixell d'Odisseu ha dit...

Ai, Anna, no em facis sentir malament ara! (és broma) Demanar-vos el que sabeu fer és gairebé una obligació per a nosaltres. És qüestió de tibar del fil i de mica en mica tot va sortint. Em sembla que educar va per aquest camí. A veure si un dia ens sorprens amb algun escrit de collita pròpia, que segur que escrius, t´agrada i ho fas bé.

Vale!

Per cert, Clàudia, tot un plaer poder publicar els vostres treballs. Espero que això t´animi a seguir escrivint. I cuida´m les faltes, que escriure un comentari és tan important com escriure un text que després es pot donar a conèixer.

Mireia ha dit...

Clàudia ja t'he dit a la classe que m'agradat moltíssim. I saps que cada cop que et demano consell sempre em sorprens amb les teves paraules.. Moltes felicitats :) i moltes gràcies per compartir aquests textos amb nosaltres!

Fins demà! Vale!

Anna Ruiz ha dit...

Hola
Genial el text! Clàudia felicitats, és molt emotiu i t'ha quedat molt bé.

Anna Ruíz de la Fuente Núñez.

Anònim ha dit...

Claudia, es que el que no ho escriguis tú no ho escriu ningù !!!
M'ha agradat moltiiiiiiiiisim, no se com t'ho fas que sempre fas unes redaccions perfectes !!!

Un peto a tots de part d'en Cesc !!!

Esther Soria ha dit...

Hola!!

Felicitats Clàudia!!
m'ha semblat un text molt emotiu, i molt ben redactat, així que et felicito.

Vale!!

Paula ha dit...

Clàudia és precios!
M'ha emocionat i tot, noia lo teu és escriure.
Moltes felicitats és xulissim!
vale.

Unknown ha dit...

clàudia moltes felicitaatts, no només ets pre-okupa sinó a més a més bona escriptora, clar que sí!

carlota ha dit...

Claudia mas emocionat,has aconseguit que em fiques a la pell del personatge i m'ha encantat de veritat, em sento orgullosa de ser la teva amiga que em puguis donar els consells que em dones tan bonics com aquest text, Felicitats!

Vale!

Júlia Vallespir ha dit...

Una redacció fantàstica!! Que ben narrada, es ben bé que et fiques a la pell del personatge. Felicitats!!

Guillem Fargas ha dit...

Bufa, quina redacció!
M'ha encantat, trobo que està molt ben escrita i que fa que tot el que sent el personatge quasi sigui com si ho haguessis viscut tu mateix.

Moltes felicitats i continua fent això perquè crec que pots arribar molt lluny.

Vale!!!

Sanja ha dit...

Graan text! Ple de sentiment i emoció. Felicitats Clàudia!

Jordi Sedeño ha dit...

un text molt ben treballat, m'ha emocionat molt, se m'ha posat la pell de gallina.
Et felicito Claudia

Xavier Garcia ha dit...

Claudia, la millor escrivint ets tu! M'encanta el text, i no només a mi, segons es veu, a tothom li agrada. Continua així!

Xavi

Agnès ha dit...

Clàudia, cada dia em sorprens més amb els textos que escrius, són impresionants. La veritat es que me identificat una mica en aquest text, jo també he perdut una gran amistat, i aquest text m'ha fet reflexionar una miqueta.
De totes maneres moltes felicitats per aquest text tan genial que as escrit.
un petó per a tothom!

Agnès

Giancarlo ha dit...

Molt bona redacció Clàudia! De vritat! Felicitaaats!!

Sergi Caralt ha dit...

Felicitats Clàudia! està molt bé aquest text, està ple de sentiment, i emoció.

Ferran ha dit...

Hola!

Felicitats Clàudia m'ha agradat molt ja que transmet molts sentiments i molta emoció!

Molt bé!

lorena ha dit...

Molt bé Claudia! Encara que a vegades em queixi de tu saps que et valoro molt! ;)
M'ha agradat molt llegir aquest text, com moltes altres coses que escrius. Sincerament, et felicito pel teu treball!
Àdeu.

Ariadna ha dit...

Clàudia m' ha agradat molt el teu relat, de debó, sobretot la part descriptiva. Mentre la llegia no sabria dir ven bé perquè m' ha fet recordar a "Mirall Trencat".





Adeu!